Siirry sisältöön

Ero sivun ”Sivuainekuvauksia” versioiden välillä

Rivi 388: Rivi 388:
===Naistutkimus===
===Naistutkimus===


[http://www.helsinki.fi/kristiina-instituutti/index.htm Naistutkimus] on Helsingin yliopistossa opiskeleville [http://www.helsinki.fi/kristiina-instituutti/opiskelu/index.htm vapaa sivuaine]. Asiasta kertoi [http://www.cs.helsinki.fi/compfac/uutiset/#nyt-5 ATK-uutiset].
[http://www.helsinki.fi/kristiina-instituutti/index.htm Naistutkimus] on Helsingin yliopistossa opiskeleville [http://www.helsinki.fi/kristiina-instituutti/opiskelu/index.htm vapaa sivuaine], ja siitä on tarjolla valmis 25 opintopisteen laajuinen sivuainekokonaisuus, joka on mahdollista suorittaa yhden (tai n:n) lukuvuoden aikana.  


Naistutkimus on oiva sivuaine humanistisesta menosta kiinnostuneille. Yhteys tietojenkäsittelytieteeseen ei ole suora, vaan oppiaineesta on hyötyä ennemminkin kulttuurintutkimuksellisesti ja feminististen teorioiden ymmärtämisen kannalta.
Naistutkimus on oiva sivuaine humanistisesta menosta kiinnostuneille. Yhteys tietojenkäsittelytieteeseen ei ole suora, vaan oppiaineesta on hyötyä ennemminkin esimerkiksi ymmärryksen muodostamisesta subjektiuteen ja toimijuuteen, jota jollain metatasolla joskus voi hyväksikäyttää käpistelyopinnoissakin.  


Kursseille ilmoittaudutaan Weboodissa. Aiemmin niille on ainakin ollut usein tunkua, mutta esimerkiksi naistutkimuksen johdantokurssille(WNA110) otetaan kaikki ilmoittautuneet mukaan. Aiheesta kiinnostuneille voikin suositella juuri kyseisen kurssin käymistä, mistä saa hyvän esittelyn aiheeseen. Kurssi järjestetään sekä syksyllä, että keväällä ja se kestää molemmat periodit.
Käpistelyn "matskut ja tulokset verkkoon"-mentaliteetti ei aina päde naistutkimuksen kursseilla. Aitoa humanistista menoa piirtoheitinkalvojen ja monisteiden kopioimisen muodossa siis tiedossa! 


Kurssien suoritustavat vaihtelevat. Suoritustapoina voivat olla oppimispäiväkirjat, esseet tai tentit. Kirjallisten töiden tekemistä ei kannata pelätä: yläasteella tai lukiossa opituilla kirjoitustaidoilla pärjää ihan mainiosti.
Kursseille ilmoittaudutaan Weboodissa. Aiemmin monille niistä on ainakin ollut tunkua, mutta esimerkiksi naistutkimuksen johdantokurssille(WNA110) otetaan kaikki mukaan. Aiheesta kiinnostuneille voikin suositella kyseisen kurssin käymistä, mistä saa hyvän esittelyn aiheeseen. Kurssi on suhteellisen kevyt viiden opintopisteen arvoiseksi, se järjestetään sekä syksyllä, että keväällä, ja kestää molemmat periodit. Tenttiminen tapahtuu humanistisen tiedekuntatenteissä ja tentteihin ilmoittaudutaan tenttikuorella Kristiina-instituuttiin.  


Kristiina-instituutin opintotoimisto ja kopioitavat materiaalit sijaitsevat Topeliassa (siinä tuomiokirkon vieressä oleva sisäpihallinen iso kiinteistö) osoitteessa, Unioninkatu 38 E, 2. krs. Täällä on myös ilmoitustaulu, josta voi käydä katsomassa tuloksia.
Kurssien suoritustavat vaihtelevat. Niitä voivat olla oppimispäiväkirjat, esseet tai lopputentit. Kirjallisten töiden tekemistä ei kannata pelätä: yläasteella tai lukiossa opituilla ilmaisutaidoilla pärjää ihan mainiosti (ainakin perusopinnoissa).
 
Kristiina-instituutin opintotoimisto ja kopioitavat materiaalit sijaitsevat Topeliassa (tuomiokirkon vieressä oleva sisäpihallinen iso kiinteistö) osoitteessa, Unioninkatu 38 E, 2. krs. Siellä on myös ilmoitustaulu, josta voi käydä katsomassa tuloksia.
Rekisteröitymätön käyttäjä