Fuksien kysymää

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lisää kysymyksiä ja vastauksia ilmestyy sitä mukaa kun kysytään.

Missä voin syödä?

Helsingin yliopistolla palvelevat yleisesti UniCafe-lounasravintolat. Kumpulan kampuksella UniCafe-ravintoloita on sekä Exactumissa että Chemicumissa. Lisäksi Physicumissa on saman firman kahvio, josta saa kohtuullisen suosittuja lounaspatonkeja ja -panineja. UniCafe-ravintoloissa on tarjolla yleensä muutamaa lounasvaihtoehtoa kahdessa eri hintaluokassa "edullisesti" ja "maukkaasti". Halvempi hinta edellyttää, että opiskelijalla on esittää lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti, frank-applikaation mobiiliopiskelijakortti, muu todistus siitä että olet läsnäoleva opiskelija tai Kelan ateriatukikortti. Ilman korttia tai todistusta sinut tulkitaan ei-opiskelijaksi ja joudut pulittamaan melkein tuplasti enemmän. Itse maksuvälineinä UniCafeissa käyvät yleisimmät maksukortit, käteinen, mobilepay ja unicafe-applikaatio. Aukioloaikoihin ja ruokalistoihin ks. [1]. Gurulassa kahvikassaperiaatteella toimiva TKO-älyn ruokavälitys , eli rv, auttanee pienempään nälkään.
Unicafen lisäksi opiskelija voi käydä syömässä missä tahansa muussa opiskelijaravintolassa.

Mitä jos sairastun?

YTHS, eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö on jotakuinkin "opiskelijan työterveyshuolto", ja sairastumistapauksissa kannattaa aina ensisijaisesti kääntyä sen puoleen. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen opiskelijalla on oikeus käyttää kaikkia YTHS:n palveluja (terveydenhoito, hammaslääkäri, mielenterveystyö). Palveluiden käyttö on hammaslääkäriä lukuunottamatta ilmaista. Ks. YTHS:n sivuilta. Lähin toimipiste sijaitsee Töölössä (Töölönkatu 37 A).
YTHS:n Kumpulan palvelupiste palvelee tiistaisin ja siellä voi käydä terveydenhoitajan puheilla tai vaikka hakea rokotuksia.

Miten ja milloin ilmoittaudutaan tietojenkäsittelytieteen kursseille?

Ensimmäisillä kursseilla tilaa löytyy vielä kurssin alkamisenkin jälkeen, mutta myöhemmin kurssit saattavat täyttyä hyvinkin nopeasti ja sopivan harjoitusryhmän löytyminen voi olla hankalaa, mikäli ilmoittautumisesta myöhästyy reilusti. Jos siis tiedät pääseväsi vain johonkin tiettyyn harjoitusryhmään, ilmoittaudu ajoissa.

Kenen puoleen minun pitäisi kääntyä, jos haluan sisällyttää tkt-tutkintooni aiempia opintoja tai korvata jonkun kurssin muualla suorittamallani vastaavalla kurssilla?

Käänny kumpulan opintoneuvonnan puoleen ks.tiedekunnan yhteystiedot


Saavatko opiskelijat osaston kautta kehitystyökaluja tai ohjelmistoja ilmaiseksi?

Suosittelemme erityisesti MSDNaa:ta, josta löytyy Microsoftin kehitystyökalujen lisäksi kaikki modernit Windows-käyttöjärjestelmät (myös Windows 10). MSDNaa:han pääsee tietojenkäsittelytieteen osaston tunnuksilla (siis myös sivuaineilijat).


Miten liitytään TKO-älyn sähköpostilistalle?

TKO-älyn sähköpostilistalle saat liityttyä, kun lähetät viestin osoitteeseen majordomo@helsinki.fi (viesti menee sähköpostilista-automaatille). Jätä otsikkokenttä tyhjäksi ja laita viestiin tekstiksi subscribe tko-aly etunimi.sukunimi@cs.helsinki.fi (sähköpostiosoite voi olla myös jokin muu osoite, johon haluat listalle tulevat viestit. Listan ylläpitäjä kuitenkin suositteli käytettäväksi @cs.helsinki.fi tai @helsinki.fi -osoitetta).
Listalta pääsee pois lähettämällä samaiseen osoitteeseen vastaavanlaisen unsubscribe-viestin.


Mitä muita listoja TKO-älyllä on? / Onko TKO-älyllä jotain rekrytointilistaa?

Listoille voivat liittyä TKO-älyn jäsenet.


Miten ja milloin saan haalarit?

Haalarit voit hankkia koska tahansa, kunhan olet TKO-älyn jäsen. Kysäiset Gurulassa sattuisiko olemaan paikalla joku, jolla on avain Harmaaseen kaappiin tai vaihtoehtoisesti sovit tapaamisen jonkun avaimenhaltijan kanssa vaikkapa kyselemällä fuksikanavalla. Avaimellisia ovat TKO-älyn hallituksen jäsenet, muun muassa osa tuutoreista.
Haalarit maksavat 10€, merkit 2-5€/kpl.

Miten voi tarkistaa omat opintosuoritukset?

Opintorekisterin voi tarkistaa WebOodista. Samasta paikasta voit myös tilata suoritusotteen (linkki tulostettavaan suoritusotteeseen ilmaantuu WebOodin etusivulle noin 1.5 tunnin kuluttua tilaamisesta).