Tuutorit2019

Kohteesta Fuksiwiki
Versio hetkellä 20. toukokuuta 2019 kello 13.13 – tehnyt Miiaramo (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2019 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaava Outi Jussila

Outi4.jpg

Outi Jussila

 • email: outi.jussila@helsinki.fi
 • Puh: 050 4623532
 • IRCnet: kappass
 • Telegram: kappass

Moikka!

Oon Outi ja nyt kolmatta vuotta TKO-älyn fuksi- ja tuutorivastaavana. Luulen siis osaavani jo vastata suht moniin kysymyksiin ja odotankin, että tuutte haastamaan mua kaikella, mikä teitä mietityttää! :) Vastaavana toimimisen lisäksi vietän kolmatta vuotta hallituksessa ja neljättä LAN-tiimissä, sekä uutena virkana toimin opintovastaavana.

Alotan nyt syksyllä ite kolmannen vuoden maisteriopinnot tietojenkäsittelytieteessä, kandiopinnot alotin täällä vuonna 2015. Sitä ennen opiskelin keskustakampuksella yleistä kielitiedettä ja kieliteknologiaa pari vuotta ja "asustelin" Kielikeskuksella opiskellen kieliä. Erilaiset puhutut kielet onkin myös lähellä mun sydäntä. Opintojen vierellä oon töissä sanakirjafirmassa ja vapaa-ajalla kielten lisäksi harrastelen meidän ainejärjestön aktiivitoimintaa, telkkaria ja pelailua.

Mulle voi sitten tulla juttelemaan ihan mistä vaan, kertokaa itsestänne, kysykää lisää musta tai jakakaa murheitanne niin etsitään ratkaisuja, me vastaavat ja tuutorit ollaan teitä varten.

Ihan mahtavaa saada taas uusia opiskelijoita, onneks olkoon, tervetuloa ja nähdään!

Fuksi- ja tuutorivastaava Olli Keski-Hynnilä

Ollikh hallituskuva.jpg

Olli Keski-Hynnilä

 • email: olli.keski-hynnila@helsinki.fi
 • Telegram: OlliKH

Mou

Aloittelen nyt neljättä vuotta tietojenkäsittelytieteitä ja tarkoituksena olisi että kandi on valmis silloikun sinä fuksi (2019) tätä luet. Ainejärjestöpuolelta kuulun tänä vuonna TKO-älyn (myöh. Tekis) hallitukseen ja olen toinen tekiksen fuksi- ja tuutorivastaavista. Näiden lisäksi olen onnistunut nakkiutumaan muutamaan muuhunkin tekiksen virkaan ja saatan mahdollisesti vielä assaroidakkin joitain kursseja.

Vuoden edetessä minut tulee todennäköisimmin löytämään erilaisista opiskelijatapahtumista. Pyörin myös satunnaisesti tai vähemmän satunnaisesti Kampuksella, pääasiallisesti Gurulassa tai Unisportin tiloissa.

Jos lukuvuoden aikana tulee jotain kysyttävää, niin kannattaa ja saa ehdottomasti kysyä. Parhaiten yhteyttä meikään saa Telegrammilla, mutta myös hihasta saa tulla nykimään jos jossain minuun törmää. Liittyivät kysymykset sitten opiskeluihin tai opiskelijatapahtumiin niin vastaan mielelläni, sekä saatan jopa olla avuksi!

Pitäkää hauskaa opiskelujenne aikana ja pyrkikää ehdottomasti tutustumaan uusiin ihmisiin. Opiskelukaverit ovat valtava voimavara, jos (ja kun) opinnot hajottavat

Tuutori Joonas Sarapalo

Joonass.jpeg

Joonas Sarapalo

 • email: joonas.sarapalo@helsinki.fi
 • Telegram: jontttu

Moi. Olen syksyllä viidennen vuoden käpistelijä ja jo neljättä kertaa tuutorina.

Mut tavoittaa varmaan helpoiten telegrammin kautta.

Vinkkinä fukseille: nolla kokemus ohjelmoinnista on nou hätä. Tärkeintä on että tulette paikalle ja aloitatte opiskelut reippaalla asenteella. Koululla (ja irkistä/telegrammista) tulette saamaan apua kaikkiin opiskelua koskeviin ongelmiin.

P.S. IRC, telegram, sähköposti... ihan sama. Kommunikoikaa ihan miten haluatte vaikka joku jäärä saattaakin mutista että fuksit on pilalla kun eivät irkkaa.

Tuutori Minna Iholin

Ihqminna.jpg

Minna Iholin

 • Puh: 0445779709
 • email: minna.iholin@helsinki.fi
 • Telegram: Taco_Mama

Hello!

Olen toisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Fuksivuosi oli huikean hauska, joten halusin ehdottomasti tulla opastamaan uusia fukseja sisään opiskeluun. Odotan syksyä tosi malttamattomana, joten mulle saa laittaa vaikka heti viestiä jos herää kysymyksiä opinnoista tai mistä tahansa muusta!

Ennen Kumpulaa tuli opiskeltua kauppatieteiden kandidaatti Aalto-yliopistossa. Oli kuitenkin hauska vaihtaa alaa johonkin vähän konkreettisempaan. Tietojenkäsittelytiede on ehdottomasti tulevaisuuden ala, oot tehnyt hemmetin hyvän valinnan!

Yritän käydä kampuksella, mutta varmemmin nähdään kuitenkin tapahtumissa, erityisesti TKO-älyn sitseillä, joilla hääräilen kokkina. Ruoka on muutenkin lähellä sydäntä, ja kesällä pyöritänkin tacokärryä yhdessä myös tietojenkäsittelytieteitä opiskelevan siskoni kanssa. Jos oikea meksikolainen kasvisruoka maistuu, niin kurkkaa Tacos Mamacita Facessa tai Instassa. ;)

Hauska syksy tulossa, en malttaisi odottaa että päästään tapaamaan! :)

Tuutori Hugo Holmqvist

Hugeli atkytp.jpeg

Hugo Holmqvist

 • email: hugo.holmqvist@cs.helsinki.fi
 • Puh: 0400 598202
 • Telegram
 • IRC: en käytä kauheesti koska IRC on kuollut, mut jaloviina tai hugeli

Moikka! Ja onnea opsikelupaikasta!

Aloitin itse syksyllä 2016, joten olen nauttinut opiskeluelämästä jo jonkin aikaa. Osaan varmasti vastata kaikenlaisiin kysymyksiin, joten jos ihmettelet jotakin, kysy ihmeessä 😊 Tuutoroinnin lisäksi, olen TKO-älyn hallituksessa rahastonhoitajana.

Fuksivuonna kannattaa tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla miltä opiskeluelämä tuntuu. Tämän takia TKO-äly järjestää juuri teille, fukseille, kasan tapahtumia joihin kannattaa osallistua.

Mulle voi tulla juttelemaan melkein kaikesta, eli rohkeasti vaan juttelemaan!

Tehdään tästä syksystä mahtava yhdessä!

PS: Olen finlandssvensk, eli voit puhua mulle ruotsia myös!

Tuutori Antwan Hommy

Homie.jpg

Antwan Hommy

 • email: antwan.hommy@helsinki.fi
 • Telegram: Antsax
 • mave: 150kg
 • kyykky: 200kg
 • LoL rankki: challenger

HALOO @channel !

Hiiohoi ja halojatapäivää! Huhuista huolimatta EN juossut alasti Otanniemen bileissä huutaen samalla "Gucci Gang". Oikeasti lauloin sitä.

Silloin kun en ulkoiluta profiilia, harrastuksiini kuuluu videopelit (aka nerd) ja potkupallo (aka athlete). Olen sosiaalinen ja rento joten tule vain juttelemaan mistä tahansa mitä mieleen popsahtaa (paitsi animesta, furreista tai muista japanipsykooseista). Olen omasta mielestäni hauska, kavereiden mielestä en. Lähin sukulaiseni on gorilla, josta olen perinyt karvaisen vartaloni. Tästä syystä käyn parturissa vain erottamassa niskakarvat perskarvoistani. Lempinimeni onkin Winston.

Mutta onneksi olkoon yliopistoon pääsystä ja tervetuloa munkin puolesta. Ja älä stressaa liikaa, me ollaan kaikki vähän erikoisii.

Hajotkaa 8:00 luentoihin, tiraan, tito-koneeseen, krapuloihin ja muhun.


Tuutori Pasi Alho

Paziz.jpg

Pasi Alho

 • email: pasi.alho@helsinki.fi
 • Telegram: valaskala

Morjensta! Olen toisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa siis tuutorina. Ennen käpistelyn aloittamista olin ollut työelämässä 10 vuotta, eli en ole ihan siitä nuorimmasta päästä opiskelijoita.

Itse en enää niin kaikenlaisissa juhlissa juokse, mutta yritän näkyä kampuksella sitäkin enemmän, lähinnä "työ"aikoina. Kotona vaimo ja kasa lapsia, niin suuntaan sinne aina illaksi. Harrastuksina pelaaminen (lautapelit, tietokonepelit, pakohuoneet) sekä harrastajateatteri. Opiskeluissa kiinnostaa tietoturva sekä pelikehitys, mutta saa nähdä mihin sitä pääsee.

Ja hei, jos jaksoit lukea näin pitkälle, upeaa! Ota rohkeasti yhteyttä kehen tahansa tuutoreista, me ollaan täällä teitä varten! Vasta-aloittaneena fukseilla saattaa olla miljoonapiljoona kysymystä, ja kaikkea saa kysyä. Laita viestiä tai tule juttelee.

International tutor / KV-tuutori Eemeli Paalimäki

Eemeli ja rotku.jpg

Eemeli Paalimäki

 • email: peemeli@ad.helsinki.fi
 • Telegram: iemeli
 • Super Smash Bros Melee main: Falco/Marth


Hello everyone!

I'm Eemeli, nice to meet you! I get easily enthusiastic about everything, and I'm psyched to be your international tutor for this year. I started my bachelor's in 2018 autumn, and I want to relive those first months from a different perspective. My passions include people, playing guitar, meditation, doing sports and travelling. I'm very keen to learn about new and different cultures, so that's why I applied as an international tutor. You can always send me messages via Telegram, and ask questions at the campus about Finnish culture, school-related or non-related stuff. I love to have a casual or deeper conversations, so you can always come and talk to me :)

Good luck with your exchange!

Ps. That little rascal in the picture is Rotkuli, you can follow her on instagram @rotkuli.

Tuutori Mila Katajisto

Mila.jpg

Mila Katajisto

 • email: mila.katajisto@helsinki.fi
 • Puh: 050 373 4412
 • Telegram: kalimm

Mila täällä moi,

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Kumpulaan!

Itse olen pyörinyt mestoilla vuodesta 2017, jolloin päädyin aloittamaan tietojenkäsittelytieteen opinnot hieman puolivahingossa MOOCin kautta. Takataskusta löytyy myös matkailupuolen AMK-tutkinto ja useamman vuoden työkokemus tapahtuma-alalta, eli muutaman mutkan kautta on tähän pisteeseen saakka päädytty.

Tuutoroinnin lisäksi toimin tänä vuonna TKO-älyn hallituksessa, bile- ja yritysvastaavana sekä parissa muussa virassa, eli lusikka lilluu jos vaikka minkälaisessa sopassa. Juttelemaan saa tulla ihan mistä vaan, mutta eniten osaan todennäköisesti kertoilla yleisesti opinnoista, ainejärjestötoiminnasta, tekiksen tapahtuma- ja yritysyhteistyöasioista sekä HYYn valiokunnista - eritoten tapahtumavaliokunta HUMUsta, jossa toimin tänä vuonna puheenjohtajana.

Kampuksella ehdin pyörimään harmittavan vähän, ja varmimmin minut tavoittaakin Telegramin välityksellä tai saapumalla TKO-älyn tapahtumiin joissa puolestaan tulee oltua läsnä hyvinkin aktiivisesti, varsin usein myös järjestävänä osapuolena.

Syksy tulee olemaan täynnä kaikkea uutta, jännää ja kivaa, ja kannattaa ehdottomasti osallistua mahdollisimman paljon myös tekiksen järjestämään monipuoliseen vapaa-ajan toimintaan, oman jaksamisen ja kiinnostuksen puitteissa tietty.

Mahtavaa fuksisyksyä ja nähdään!


Tuutori Mikko Halmela

Mikko Halmela
 • sähköinen posti: mikko.halmela@helsinki.fi
 • Telegram: Halmela
 • TF2 main: Soldier (roamer)
 • Nimikko -mikko: lammikko

Syksystä 2018 asti olen ollut akateemikko, sitä ennen töissä esimerkiksi ovimikko. Tietoa haluan käsitellä mahdollisimman monessa muodossa, joten sivuaineikseni todennäköisesti tulevat matematiikka ja filosofia. Ensimmäistä olen jyystänyt jo muutaman nopan edestä, toista toistaiseksi vain harrastemielessä.

Pidän tilanteista, joissa mahdollisimman monella on hyvät vibat. Tämän takia haluan olla etulinjassa ottamassa teitä, arvon tulevat/olevat opiskelijat, vastaan, ja varmistaa, että tekin pääsette sulavasti mukaan tähän tietoisen tiedottomaan tietojenkäsittelytieteilijöiden joukkoon. Pyrin tuottamaan positiivista väreilyä myös kolmella muulla tasolla: lanitiimissä tekemässä lähiverkkoturnauksia ainejärjestöllemme, risteilyvastaavana Kumpulan Järjestöjen Yhteiselle Risteilyllä varmistamassa poikkitieteelliset päräytykset ja ATK-YTP-tiimissä luovasti toikkaroimassa meille hyvät yhteistoimintapäivät muiden yliopistojen tietojenkäsittelytieteilijöiden kanssa.

Välillä pyörin tapahtumissa ja harvemmin eksyn kampukselle, joten jos haluat ottaa minuun yhteyttä välittömästi ja varmuudella, niin tykittele Telegramiin tiukkaa tekstiä.

Havaitsemisiin,
Mikko Halmela


Tuutori Jussi Nissi

Jussi.jpg

Jussi Nissi

 • email: jussi.nissi@helsinki.fi
 • Puh: 040 650 1807
 • Telegram: Mutkis

Moromoro ja onnea opiskelupaikasta!

Itse olen toisen vuoden opiskelija täällä tkt:llä, mutta synkkä historia löytyy myös teekkarielämästä Aalto-yliopistosta. Fuksivuosi oli mahtava ja aika kiireinen niin kouluhommien kun oheistoiminnan kanssa. Toivottavasti tulet myös viihtymään Kumpulassa.

Tuutoroinnin lisäksi toimin myös biletiimissä ja tapahtumavaliokunnassa, joten minun pitäisi aina olla perillä, mitä eri oheistoimintaa tapahtuu. En kyllä tosin koskaan ole, mutta voin aina kysyä joltain. Toivottavasti pääsen opastamaan teitä heti alkuun opiskelussa ja kannattaa olla mahdollisimman aikaisin yhteydessä, jos tulee jotain kyseltävää. Pyrin pyörimään kampuksella mahdollisimman paljon, mutta helpoiten varmasti tavoittaa Telegramin kautta.

Pidetään aivan mahtava vuosi yhdessä!


Tuutori Mikko Rinta-Homi

Mikko.jpg

Mikko Rinta-Homi

 • email: mikko.rinta-homi@helsinki.fi
 • Puh: 0400 943176
 • Telegram: Mighop

Heipparallaa! Mä oon Mikko Rinta-Homi, alun perin Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva maisterivaiheen opiskelija. Aloitan syksyllä viidennen vuoden opiskeluni ja olen neljännen vuoden tuutori ja rakkaan ainejärjestömme hallituslainen. Tuutoroin uusia kandin opiskelijoita.

Vuosien hallitusnakista voi huomata että erityisesti sydäntä lähellä on kaikenlainen järjestötoiminta. Jos järjestötoiminta kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti nypätä hihasta! Sen lisäksi voi tietysti tulla keskustelemaan mistä tahansa muustakin asiasta, vaikka opintojen suunnitteluista tai sivuaineista. Mua tuutte näkemään luultavasti TKO-älyn tapahtumissa, hallituksen kokouksissa sekä muissa järjestön puuhissa, silloin tällöin myös Gurulassa ja erilaisissa Telegram-ryhmissä spämmimässä. Hallituksessa olen tänä vuonna ATK-YTP-vastaava, eli Automaattisten TietojenKäsittelijöiden YhteisToimintaPäivien vastuuhenkilö. Tulkaa kyseleen mitä kuuluu syksyn legendaarisimpiin bileisiin!

Pidemmittä puheitta tervetuloa ja onnea opintoihin!

Tuutori Noora Rytilä

Noora.jpg

Noora Rytilä

 • email: noora.rytila@helsinki.fi
 • Telegram: noorary

Moikkuli! Mä oon Noora, toisen vuoden kandiopiskelija! Aikasemmin tein duunaritöitä pari vuotta kunnes viime syksynä astuin akateemiseen maailmaan. Opiskelun ja tuutoroinnin ohella toimin TKO-älyn hallituksessa tasa-arvovastaavana ja ýhtenä järjestön häirintäyhdyshenkilöistä. Sydäntä lähellä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja politiikka. Vapaa-ajalla katon sarjoja ja teen japanilaisia ristikoita.

Mua voi tulla vetäsemään hihasta, heittää sähköpostilla tai pommittaa Telegramissa! Autan mielellään kaikessa missä osaan tai höpöttelen muuten vaan. Mua näkee varmasti hallituksen kokouksissa, tko-älyn tapahtumissa ja kampuksella. Tuu moikkaamaan!

Tervetuloa!

Tuutori Aapeli Haanpuu

Aapeli1.JPG

Aapeli Haanpuu

Oon Aapeli, 2015 alottanut käpistelijä joka on kokeillut kaikki mahdolliset työ-opiskelukombot läpi tässä opiskelujen aikana. Josko sitä joskus valmistuisikin. Mulle voi jutella ihan kaikesta, eli laita rohkeasti viestiä tai tule puhumaan kampuksella tai vaikka bileissä. Erityisesti työt ja töiden saanti on asia mikä monia mietityttää, niistä puhun erityisen mielelläni!

Vapaa-aikani kulutan lähinnä erinäisten urheiluharrastusten parissa, sekä Netflixiä yms. katsellen.

Nähdään syksyllä!

Tutor Saska Dönges

Saska.jpeg

Saska Dönges

 • phone: 0505770907
 • e-mail: saska(at)cs.helsinki.fi
 • telegram/IRCnet: saskeli

I am one of the two CS masters tutors. I'm a fifth year student, a student representative for the masters programme and a research assistant at the Genome scale algorithmics research group.

I'm fairly knowledgeable about teaching and courses at the CS department. You can talk to me in English, Finnish and Swedish. I can generally be found in or close to Gurula unless I'm doing something that requires me to be somewhere else like sleeping.

In my free time I like to ride bikes, play squash, play computer games, do photography...

YAY!

Tuutori Kasper Paavolainen

Kasper.png

Kasper Paavolainen

 • email:[Kasper.paavolainen@helsinki.fi kasper.paavolainen@helsinki.fi]
 • telegram: gasberh

Hei hei hei, olen Kasper. Olen toisen vuoden käpistelijä ja omasta hyvyydestä halusin tulla opastamaan teitä tulevia fukseja. Olin itse samassa jamassa noin vuosi sitten, joten veikkaan osaavani auttaa jossain tapauksissa.

En harrasta mitään erikoista, käyn salilla, pelaan pelei ja kuun alussa hifistelen viskien kanssa. Mutta jos jokin noista kiinnostaa ja kaipaat seuraa, nii hmu.


Multa voi tulla kyselemään mitä vaan, missä vaan. Jos ei näy koululla, niin kiinni saa parhaiten telegrammis.


Terv. Kasper


Data Science Tutor Miia Rämö (Miiu)

Miia Rämö

 • phone: 0503553035
 • e-mail: miia.ramo@helsinki.fi
 • telegram/IRCnet: L2PIssue

Hi!

My name is Miiu and I am one of the two tutors for the new students in the Data Science MSc program. I’m starting my fifth year at the CS department and my second year of master’s studies in DS.

I’m happy to help with anything or just grab a lunch or a beer together. My hobbies include for example horseback riding, adult ballet and golf.