Tuutorit2019

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2019 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaava Outi Jussila

Outi4.jpg

Outi Jussila

 • email: outi.jussila@helsinki.fi
 • Puh: 050 4623532
 • IRCnet: kappass
 • Telegram: kappass

Moikka!

Oon Outi ja nyt kolmatta vuotta TKO-älyn fuksi- ja tuutorivastaavana. Luulen siis osaavani jo vastata suht moniin kysymyksiin ja odotankin, että tuutte haastamaan mua kaikella, mikä teitä mietityttää! :) Vastaavana toimimisen lisäksi vietän kolmatta vuotta hallituksessa ja neljättä LAN-tiimissä, sekä uutena virkana toimin opintovastaavana.

Alotan nyt syksyllä ite kolmannen vuoden maisteriopinnot tietojenkäsittelytieteessä, kandiopinnot alotin täällä vuonna 2015. Sitä ennen opiskelin keskustakampuksella yleistä kielitiedettä ja kieliteknologiaa pari vuotta ja "asustelin" Kielikeskuksella opiskellen kieliä. Erilaiset puhutut kielet onkin myös lähellä mun sydäntä. Opintojen vierellä oon töissä sanakirjafirmassa ja vapaa-ajalla kielten lisäksi harrastelen meidän ainejärjestön aktiivitoimintaa, telkkaria ja pelailua.

Mulle voi sitten tulla juttelemaan ihan mistä vaan, kertokaa itsestänne, kysykää lisää musta tai jakakaa murheitanne niin etsitään ratkaisuja, me vastaavat ja tuutorit ollaan teitä varten.

Ihan mahtavaa saada taas uusia opiskelijoita, onneks olkoon, tervetuloa ja nähdään!

Fuksi- ja tuutorivastaava Olli Keski-Hynnilä

Ollikh hallituskuva.jpg

Olli Keski-Hynnilä

 • email: olli.keski-hynnila@helsinki.fi
 • Telegram: OlliKH

Mou

Aloittelen nyt neljättä vuotta tietojenkäsittelytieteitä ja tarkoituksena olisi että kandi on valmis silloikun sinä fuksi (2019) tätä luet. Ainejärjestöpuolelta kuulun tänä vuonna TKO-älyn (myöh. Tekis) hallitukseen ja olen toinen tekiksen fuksi- ja tuutorivastaavista. Näiden lisäksi olen onnistunut nakkiutumaan muutamaan muuhunkin tekiksen virkaan ja saatan mahdollisesti vielä assaroidakkin joitain kursseja.

Vuoden edetessä minut tulee todennäköisimmin löytämään erilaisista opiskelijatapahtumista. Pyörin myös satunnaisesti tai vähemmän satunnaisesti Kampuksella, pääasiallisesti Gurulassa tai Unisportin tiloissa.

Jos lukuvuoden aikana tulee jotain kysyttävää, niin kannattaa ja saa ehdottomasti kysyä. Parhaiten yhteyttä meikään saa Telegrammilla, mutta myös hihasta saa tulla nykimään jos jossain minuun törmää. Liittyivät kysymykset sitten opiskeluihin tai opiskelijatapahtumiin niin vastaan mielelläni, sekä saatan jopa olla avuksi!

Pitäkää hauskaa opiskelujenne aikana ja pyrkikää ehdottomasti tutustumaan uusiin ihmisiin. Opiskelukaverit ovat valtava voimavara, jos (ja kun) opinnot hajottavat

Tuutori Joonas Sarapalo

Tuska.jpeg

Joonas Sarapalo

 • email: joonas.sarapalo@helsinki.fi
 • Telegram: jontttu

Moi. Olen syksyllä viidennen vuoden käpistelijä ja jo neljättä kertaa tuutorina.

Mut tavoittaa varmaan helpoiten telegrammin kautta.

Vinkkinä fukseille: nolla kokemus ohjelmoinnista on nou hätä. Tärkeintä on että tulette paikalle ja aloitatte opiskelut reippaalla asenteella. Koululla (ja telegrammista/irkistä) tulette saamaan apua kaikkiin opiskelua koskeviin ongelmiin. Kannattaa uskaltaa tulla hengailemaan ainejärjestömme tilaan eli Gurulaan jo heti opintojen alusta alkaen. Siellä tutustuu mukaviin uusiin ja vanhempiin opiskelijoihin.

P.S. Nauttikaa fuksivuodestanne. Se on ihan mahtavaa aikaa! Tulkaa kaikkiin fuksitapahtumiin johon pääsette :)

Tuutori Minna Iholin

Ihqminna.jpg

Minna Iholin

 • Puh: 0445779709
 • email: minna.iholin@helsinki.fi
 • Telegram: Taco_Mama

Hello!

Olen toisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Fuksivuosi oli huikean hauska, joten halusin ehdottomasti tulla opastamaan uusia fukseja sisään opiskeluun. Odotan syksyä tosi malttamattomana, joten mulle saa laittaa vaikka heti viestiä jos herää kysymyksiä opinnoista tai mistä tahansa muusta!

Ennen Kumpulaa tuli opiskeltua kauppatieteiden kandidaatti Aalto-yliopistossa. Oli kuitenkin hauska vaihtaa alaa johonkin vähän konkreettisempaan. Tietojenkäsittelytiede on ehdottomasti tulevaisuuden ala, oot tehnyt hemmetin hyvän valinnan!

Yritän käydä kampuksella, mutta varmemmin nähdään kuitenkin tapahtumissa, erityisesti TKO-älyn sitseillä, joilla hääräilen kokkina. Ruoka on muutenkin lähellä sydäntä, ja kesällä pyöritänkin tacokärryä yhdessä myös tietojenkäsittelytieteitä opiskelevan siskoni kanssa. Jos oikea meksikolainen kasvisruoka maistuu, niin kurkkaa Tacos Mamacita Facessa tai Instassa. ;)

Hauska syksy tulossa, en malttaisi odottaa että päästään tapaamaan! :)

Tuutori Hugo Holmqvist

Hugeli atkytp.jpeg

Hugo Holmqvist

 • email: hugo.holmqvist@cs.helsinki.fi
 • Puh: 0400 598202
 • Telegram
 • IRC: en käytä kauheesti koska IRC on kuollut, mut jaloviina tai hugeli

Moikka! Ja onnea opsikelupaikasta!

Aloitin itse syksyllä 2016, joten olen nauttinut opiskeluelämästä jo jonkin aikaa. Osaan varmasti vastata kaikenlaisiin kysymyksiin, joten jos ihmettelet jotakin, kysy ihmeessä 😊 Tuutoroinnin lisäksi, olen TKO-älyn hallituksessa rahastonhoitajana.

Fuksivuonna kannattaa tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla miltä opiskeluelämä tuntuu. Tämän takia TKO-äly järjestää juuri teille, fukseille, kasan tapahtumia joihin kannattaa osallistua.

Mulle voi tulla juttelemaan melkein kaikesta, eli rohkeasti vaan juttelemaan!

Tehdään tästä syksystä mahtava yhdessä!

PS: Olen finlandssvensk, eli voit puhua mulle ruotsia myös!

Tuutori Antwan Hommy

Homie.jpg

Antwan Hommy

 • email: antwan.hommy@helsinki.fi
 • Telegram: Antsax
 • mave: 150kg
 • kyykky: 200kg
 • LoL rankki: challenger

HALOO @channel !

Hiiohoi ja halojatapäivää! Huhuista huolimatta EN juossut alasti Otanniemen bileissä huutaen samalla "Gucci Gang". Oikeasti lauloin sitä.

Silloin kun en ulkoiluta profiilia, harrastuksiini kuuluu videopelit (aka nerd) ja potkupallo (aka athlete). Olen sosiaalinen ja rento joten tule vain juttelemaan mistä tahansa mitä mieleen popsahtaa. Olen omasta mielestäni hauska, kavereiden mielestä en. Lähin sukulaiseni on gorilla, josta olen perinyt karvaisen vartaloni. Tästä syystä käyn parturissa vain erottamassa niskakarvat perskarvoistani. Lempinimeni onkin Winston.

Mutta onneksi olkoon yliopistoon pääsystä ja tervetuloa munkin puolesta. Ja älä stressaa liikaa, me ollaan kaikki vähän erikoisii.


Tuutori Pasi Alho

Paziz.jpg

Pasi Alho

 • email: pasi.alho@helsinki.fi
 • Telegram: valaskala

Morjensta! Olen toisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa siis tuutorina. Ennen käpistelyn aloittamista olin ollut työelämässä 10 vuotta, eli en ole ihan siitä nuorimmasta päästä opiskelijoita.

Itse en enää niin kaikenlaisissa juhlissa juokse, mutta yritän näkyä kampuksella sitäkin enemmän, lähinnä "työ"aikoina. Kotona vaimo ja kasa lapsia, niin suuntaan sinne aina illaksi. Harrastuksina pelaaminen (lautapelit, tietokonepelit, pakohuoneet) sekä harrastajateatteri. Opiskeluissa kiinnostaa tietoturva sekä pelikehitys, mutta saa nähdä mihin sitä pääsee.

Ja hei, jos jaksoit lukea näin pitkälle, upeaa! Ota rohkeasti yhteyttä kehen tahansa tuutoreista, me ollaan täällä teitä varten! Vasta-aloittaneena fukseilla saattaa olla miljoonapiljoona kysymystä, ja kaikkea saa kysyä. Laita viestiä tai tule juttelee.

Tuutori Mila Katajisto

Mila.jpg

Mila Katajisto

 • email: mila.katajisto@helsinki.fi
 • Puh: 050 373 4412
 • Telegram: kalimm

Mila täällä moi,

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Kumpulaan!

Itse olen pyörinyt mestoilla vuodesta 2017, jolloin päädyin aloittamaan tietojenkäsittelytieteen opinnot hieman puolivahingossa MOOCin kautta. Takataskusta löytyy myös matkailupuolen AMK-tutkinto ja useamman vuoden työkokemus tapahtuma-alalta, eli muutaman mutkan kautta on tähän pisteeseen saakka päädytty.

Tuutoroinnin lisäksi toimin tänä vuonna TKO-älyn hallituksessa, bile- ja yritysvastaavana sekä parissa muussa virassa, eli lusikka lilluu jos vaikka minkälaisessa sopassa. Juttelemaan saa tulla ihan mistä vaan, mutta eniten osaan todennäköisesti kertoilla yleisesti opinnoista, ainejärjestötoiminnasta, tekiksen tapahtuma- ja yritysyhteistyöasioista sekä HYYn valiokunnista - eritoten tapahtumavaliokunta HUMUsta, jossa toimin tänä vuonna puheenjohtajana.

Kampuksella ehdin pyörimään harmittavan vähän, ja varmimmin minut tavoittaakin Telegramin välityksellä tai saapumalla TKO-älyn tapahtumiin joissa puolestaan tulee oltua läsnä hyvinkin aktiivisesti, varsin usein myös järjestävänä osapuolena.

Syksy tulee olemaan täynnä kaikkea uutta, jännää ja kivaa, ja kannattaa ehdottomasti osallistua mahdollisimman paljon myös tekiksen järjestämään monipuoliseen vapaa-ajan toimintaan, oman jaksamisen ja kiinnostuksen puitteissa tietty.

Mahtavaa fuksisyksyä ja nähdään!


Tuutori Mikko Halmela

Migtor.jpg

Mikko Halmela

 • sähköinen posti: mikko.halmela@helsinki.fi
 • Telegram: Halmela
 • TF2 main: Soldier (roamer)
 • Nimikko -mikko: lammikko


Syksystä 2018 asti olen ollut akateemikko, sitä ennen töissä esimerkiksi ovimikko. Tietoa haluan käsitellä mahdollisimman monessa muodossa, joten sivuaineikseni todennäköisesti tulevat matematiikka ja filosofia. Ensimmäistä olen jyystänyt jo muutaman nopan edestä, toista toistaiseksi vain harrastemielessä.

Pidän tilanteista, joissa mahdollisimman monella on hyvät vibat. Tämän takia haluan olla etulinjassa ottamassa teitä, arvon tulevat/olevat opiskelijat, vastaan, ja varmistaa, että tekin pääsette sulavasti mukaan tähän tietoisen tiedottomaan tietojenkäsittelytieteilijöiden joukkoon. Pyrin tuottamaan positiivista väreilyä myös kolmella muulla tasolla: lanitiimissä tekemässä lähiverkkoturnauksia ainejärjestöllemme, risteilyvastaavana Kumpulan Järjestöjen Yhteiselle Risteilyllä varmistamassa poikkitieteelliset päräytykset ja ATK-YTP-tiimissä luovasti toikkaroimassa meille hyvät yhteistoimintapäivät muiden yliopistojen tietojenkäsittelytieteilijöiden kanssa.

Välillä pyörin tapahtumissa ja harvemmin eksyn kampukselle, joten jos haluat ottaa minuun yhteyttä välittömästi ja varmuudella, niin tykittele Telegramiin tiukkaa tekstiä.

Havaitsemisiin,
Mikko Halmela


Tuutori Jussi Nissi

Jussi.jpg

Jussi Nissi

 • email: jussi.nissi@helsinki.fi
 • Puh: 040 650 1807
 • Telegram: Mutkis

Moromoro ja onnea opiskelupaikasta!

Itse olen toisen vuoden opiskelija täällä tkt:llä, mutta synkkä historia löytyy myös teekkarielämästä Aalto-yliopistosta. Fuksivuosi oli mahtava ja aika kiireinen niin kouluhommien kun oheistoiminnan kanssa. Toivottavasti tulet myös viihtymään Kumpulassa.

Tuutoroinnin lisäksi toimin myös biletiimissä ja tapahtumavaliokunnassa, joten minun pitäisi aina olla perillä, mitä eri oheistoimintaa tapahtuu. En kyllä tosin koskaan ole, mutta voin aina kysyä joltain. Toivottavasti pääsen opastamaan teitä heti alkuun opiskelussa ja kannattaa olla mahdollisimman aikaisin yhteydessä, jos tulee jotain kyseltävää. Pyrin pyörimään kampuksella mahdollisimman paljon, mutta helpoiten varmasti tavoittaa Telegramin kautta.

Pidetään aivan mahtava vuosi yhdessä!


Tuutori Mikko Rinta-Homi

Mikko.jpg

Mikko Rinta-Homi

 • email: mikko.rinta-homi@helsinki.fi
 • Puh: 0400 943176
 • Telegram: Mighop

Heipparallaa! Mä oon Mikko Rinta-Homi, alun perin Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva maisterivaiheen opiskelija. Aloitan syksyllä viidennen vuoden opiskeluni ja olen neljännen vuoden tuutori ja rakkaan ainejärjestömme hallituslainen. Tuutoroin uusia kandin opiskelijoita.

Vuosien hallitusnakista voi huomata että erityisesti sydäntä lähellä on kaikenlainen järjestötoiminta. Jos järjestötoiminta kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti nypätä hihasta! Sen lisäksi voi tietysti tulla keskustelemaan mistä tahansa muustakin asiasta, vaikka opintojen suunnitteluista tai sivuaineista. Mua tuutte näkemään luultavasti TKO-älyn tapahtumissa, hallituksen kokouksissa sekä muissa järjestön puuhissa, silloin tällöin myös Gurulassa ja erilaisissa Telegram-ryhmissä spämmimässä. Hallituksessa olen tänä vuonna ATK-YTP-vastaava, eli Automaattisten TietojenKäsittelijöiden YhteisToimintaPäivien vastuuhenkilö. Tulkaa kyseleen mitä kuuluu syksyn legendaarisimpiin bileisiin!

Pidemmittä puheitta tervetuloa ja onnea opintoihin!

Tuutori Noora Rytilä

Noora.jpg

Noora Rytilä

 • email: noora.rytila@helsinki.fi
 • Telegram: noorary

Moikkuli! Mä oon Noora, toisen vuoden kandiopiskelija! Aikasemmin tein duunaritöitä pari vuotta kunnes viime syksynä astuin akateemiseen maailmaan. Opiskelun ja tuutoroinnin ohella toimin TKO-älyn hallituksessa tasa-arvovastaavana ja ýhtenä järjestön häirintäyhdyshenkilöistä. Sydäntä lähellä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja politiikka. Vapaa-ajalla katon sarjoja ja teen japanilaisia ristikoita.

Mua voi tulla vetäsemään hihasta, heittää sähköpostilla tai pommittaa Telegramissa! Autan mielellään kaikessa missä osaan tai höpöttelen muuten vaan. Mua näkee varmasti hallituksen kokouksissa, tko-älyn tapahtumissa ja kampuksella. Tuu moikkaamaan!

Tervetuloa!

Tuutori Aapeli Haanpuu

Aapeli1.JPG

Aapeli Haanpuu

Oon Aapeli, 2015 alottanut käpistelijä joka on kokeillut kaikki mahdolliset työ-opiskelukombot läpi tässä opiskelujen aikana. Josko sitä joskus valmistuisikin. Mulle voi jutella ihan kaikesta, eli laita rohkeasti viestiä tai tule puhumaan kampuksella tai vaikka bileissä. Erityisesti työt ja töiden saanti on asia mikä monia mietityttää, niistä puhun erityisen mielelläni!

Vapaa-aikani kulutan lähinnä erinäisten urheiluharrastusten parissa, sekä Netflixiä yms. katsellen.

Nähdään syksyllä!

Tutor Saska Dönges

Saska.jpeg

Saska Dönges

 • phone: 0505770907
 • e-mail: saska(at)cs.helsinki.fi
 • telegram/IRCnet: saskeli

I am one of the two CS masters tutors. I'm a fifth year student, a student representative for the masters programme and a research assistant at the Genome scale algorithmics research group.

I'm fairly knowledgeable about teaching and courses at the CS department. You can talk to me in English, Finnish and Swedish. I can generally be found in or close to Gurula unless I'm doing something that requires me to be somewhere else like sleeping.

In my free time I like to ride bikes, play squash, play computer games, do photography...

YAY!

Tuutori Kasper Paavolainen

Kasper.png

Kasper Paavolainen

 • email:[Kasper.paavolainen@helsinki.fi kasper.paavolainen@helsinki.fi]
 • telegram: gasberh

Hei hei hei, olen Kasper. Olen toisen vuoden käpistelijä ja omasta hyvyydestä halusin tulla opastamaan teitä tulevia fukseja. Olin itse samassa jamassa noin vuosi sitten, joten veikkaan osaavani auttaa jossain tapauksissa.

En harrasta mitään erikoista, käyn salilla, pelaan pelei ja kuun alussa hifistelen viskien kanssa. Mutta jos jokin noista kiinnostaa ja kaipaat seuraa, nii hmu.

Multa voi tulla kyselemään mitä vaan, missä vaan. Jos ei näy koululla, niin kiinni saa parhaiten telegrammis.


Terv. Kasper

Data Science Tutor Miia Rämö (Miiu)

Miiu2017.jpg

Miia Rämö

 • phone: 0503553035
 • e-mail: miia.ramo@helsinki.fi
 • telegram/IRCnet: L2PIssue

Hi!

My name is Miiu and I am one of the two tutors for the new students in the Data Science MSc program. I’m starting my fifth year at the CS department and my second year of master’s studies in DS.

I’m happy to help with anything or just grab a lunch or a beer together. My hobbies include for example horseback riding, adult ballet and golf.

Data Science Tutor Rick Joosten

Rick.jpg

Rick Joosten

 • phone: +358 40 2535673
 • e-mail: rick.joosten@helsinki.fi
 • telegram/IRCnet: Rickjo

Hallo!

My name is Rick and I am the other of the two Data Science tutors. Originally from The Netherlands I started the Data Science programme at the University of Helsinki last year. I am very exicted to show everyone how great sudying and student life here is.

As one of the few non-Finnish people I am an "expert" on all the paperwork you have to do when entering the country so if you need any help with anything, or feel that some of the information is not clear please shoot me a message. I do however not speak Finnish but in English (or Dutch) you can always come to talk, discuss courses, have a beer, play some games and more???

During the semester you will probably see me hanging around Gurula and Random Forest.


Hope to see you all soon and let's this data science party started!

Tuutori Saara Satokangas

Tuutorikuva Saara.jpeg

Saara Satokangas

 • email: saara.satokangas@helsinki.fi
 • Telegram: santrikka

Moi!

Olen toisen vuoden käpistelijäopiskelija ja ensimmäisen kerran Helsingin yliopistolla tuutorina. Aiemmin on tullut opiskeltua ekonomiksi rakkaassa kotikaupungissani Oulussa. Kauppatieteen opintojen jälkeen olin viitisen vuotta työelämässä niin Suomessa kuin ulkomaillakin media- ja markkinointitehtävissä, kunnes opiskelujen ja uuden oppimisen kutsu kävi niin kovaksi, että nyt sitten jälleen yliopiston penkkejä kulutellaan :)

Mitä tahansa kysyttävää tulee matkan varrella niin älä pelkää kysellä! Sitä varten me tuutorit täällä ollaan. Erityisesti työelämän kiemurat ja mediamaailma on tullut tutuksi. Ja toisaalta myös tällainen alusta aloittaminen, fuksius onnistuu näemmä myös uusintana.

Mahtava nähä teidät syksyllä, hirveästi tervetuloa jo nyt!

Tuutori Laura Sinikallio

TuutoriLaura.jpg

Laura Sinikallio

 • email: laura.sinikallio@helsinki.fi
 • Telegram: Laurasini

Hei ja tervetuloa!

Olen toisen vuoden opiskelija ja ilokseni nyt myös uutuudenkiiltävien tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden tuutori. Ennen käpistelyä ehdin suorittaa kasvatusalaa Jyväskylän yliopistossa ja työelämässä, mutta koska opiskelu on ihanaa, tässä mennään taas. Opintoasiat kiinnostavat edelleen, toimin tällä kaudella myös yhtenä TKO-älyn opintovastaavista. Tule rohkeasti kysymään opintoasioista tai vaikka ihan vaan päivän säästä, älä jää yksin murehtimaan! Muista nauttia edessäsi olevasta mahtavasta kokemuksesta, yliopistosta löytyy niin opintojen kuin vapaa-ajan puitteissa kaikille jotakin!

Pian nähdään!

Tuutori Atte Haarni

Atte.jpg

Atte Haarni

 • email: atte.haarni@helsinki.fi
 • Telegram: ajhaaa

Hei!

Aloittelen kolmatta vuottani yliopistolla ja toista vuotta tuutorina. Saatan jopa valmistuakkin aikataulussa, vaikka kurssivalintani ovatkin olleet hieman epäoptimaalisia. Ylimääräisten kurssien lisäksi harrastuksiini kuuluvat videopelit, koodaaminen, luonnossa kävely ja tanssiminen. Huolimatta omista valinnoistani (tai juuri siitä johtuen), tiedän aika paljon opintojen suunnittelusta. Tule siis juttelemaan minulle siitä, tai mistä tahansa muusta. Minut löytää todennäköisesti joko opiskelijahuone Gurulasta tai erinäisistä tapahtumista.

Tervetuloa, ja muistakaa juoda vettä!

Tuutori Otto Ahoniemi

Otto.jpg

Otto Ahoniemi

 • email: otto.ahoniemi@helsinki.fi
 • Telegram: otahontas

Terve!

Aloitin yliopistourani viime vuonna täällä tietojenkäsittelytieteissä ja olen nyt myös ekaa kertaa tuutorina. Ennen yliopistoa ehti kertyä kokemuksia muutaman vuoden ajan erilaisissa yhteiskunta- ja media-alan hommissa ja tuota vanhaa osaamista sekä tätä uutta haaveilen joskus yhdisteleväni. Sivuaineopintoja olenkin napsinut erityisesti valtiotieteellisestä ja humanistisesta, ja yliopiston opintotarjontakuvioista annan mielelläni vinkkejä!

Opiskelujen ohessa puuhailen edelleen radio- ja podcast-juttujen parissa, joten työn ja opintojen yhdistämistä on tullut harjoiteltua (opittua: ota yksi tai kaksi kurssia vähemmän kuin luulet pystyväsi tehdä). Lähellä sydäntä ovat myös pelaaminen, yleinen musahörhöily bändien fiilistelystä säveltämiseen ja pitkien matkojen juokseminen.

Ihanaa, että ootte tulossa meille fukseiksi, vietetään upea syksy!

Tuutori Arttu Janhunen

Arttu2019.jpeg

Arttu Janhunen

 • email: arttu.janhunen@helsinki.fi
 • Telegram: Aaapeee

Hei ja tervetuloa!

Aloitan toisen opintovuoteni tietojenkäsittelytieteen parissa ja luonnollisesti olen siis myös tuore tuutori. Ennen opiskelua työskentelin jokusen vuoden miettien tulevaisuudensuunnitelmia ja päädyin tänne. En ole katunut hetkeäkään! Koulun ohella teen vähän töitä, ja vapaa-ajallani kasvatan huonekasvikokoelmaani ja vietän aikaa läheisteni kanssa.

Ensimmäisen vuoden saldoa: RV-järjestelmä Gurulassa on elintärkeä, meiltä löytyy tekemistä kaikille ja alaa voi soveltaa uskomattoman helposti omiin mielenkiinnonkohteisiinsa.

Tervetuloa vielä kerran, täällä on kivaa!

International tutor / KV-tuutori Silva Perander

Naama2.jpg

Silva Perander

 • email: silva.perander@helsinki.fi
 • Telegram: siukki

Hello and welcome!

My name is Silva and I'm one of the three international tutors. I started my bachelor in 2017, in computer science as well as in cognitive science. I have a dark history in french philology and linguistics, and still enjoy learning languages - you should teach me yours!

Other than what's mentioned above, I enjoy sports (especially anything aerial and/or acrobatic) and reading. I'm relatively often at the campus, you can find me usually around Gurula/Navetta. Come say hi and chat with me any time :)

I'm very much looking forward to meeting you, showing you some of the beautiful Helsinki and having a great time together!

PS. n'hésite pas à me contacter en français :)

PPS. du kannst gerne mit mir auf Deutsch reden!

Tuutori Erkka Rahikainen

Pahoinvointi.jpg

Erkka Rahikainen

 • email: erkkarah@ad.helsinki.fi
 • Telegram: ErkkaR

Moikka mooi!

Toinen käpisteluvuosi alkaa pikkuhiljaa mullakin ja samalla sitten fuksisyksy uudesta ja hitusen viisaammasta näkökulmasta. Aikaisempia opintoja mulla löytyy Metropolian puolelta yhden lukuvuoden edestä, mutta ei siitä sen enempää.

Aikaa kulutan tehokkaasti prokrastinoiden ja opinnot etenevät vakaasti deadlinejen tahdissa. Koululla ja tapahtumissa mua näkee, mutta varmiten kuitenkin kannattaa pommittaa Telegramin kautta.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, kohta nähdään!

Tuutori Jarkko Karttunen

Tuutorijarkko.jpg

Jarkko Karttunen

 • email: jarkko.karttunen@helsinki.fi
 • Telegram: kjarkko

Tykkään oluesta ja junista, kirjoitan tänne ehkä syssymmällä lisää

Tuutori Oskari Keränen

Osepete.png

Oskari Keränen

 • Puh: 0456526959
 • email: oskari.e.keranen@helsinki.fi
 • Telegram: osepete

Moro!

Aloittelen nyt syksyllä yliopistourani toista vuotta ja näin ollen ensimmäistä vuottani tuutorina. Vapaa-aikani puolestaan vietän penkkiurheilun yms. (Netflix) parissa. Tieni tänne Helsinkiin olen löytänyt Lahesta ja minussa kaikuukin suuri kotikaupunkiylpeys/-häpeä.

Parhaiten mua näkee tekiksen tapahtumissa ja voitte tulla juttelemaan ihan mistä vaan vaikka Telegramissa, taikka ihan analogisesti kasvotusten :)

Tervetuloa!

Tuutori Sanna Iholin

SannaTuutorikuva.jpg

Sanna Iholin

 • email: sanna.iholin@helsinki.fi
 • Telegram: ihqsanna

Moikka!

Mä olen Sanna, juuri kolmatta vuotta aloittava tietojenkäsittelytieteilijä, ja tämä onkin minulle jo toinen kerta yliopisto tasolla tuutorina. Rakastan ruokaa ja luennot saattavat jäädä minulta välistä (erityisesti aamuisin olevat), joten kampukselta minua etsiessä kannattaa luentosalien sijaan tsekata unicafet (ruokalat). Tapahtumissa tulen kuitenkin käymään ahkerasti! Tulkaa rohkeasti nykäisemään hihasta tai laittakaa viestiä jos joku asia askarruttaa niin keksitään siihen ratkaisu!

Eikä huolta jos ei tiedä mitään tietojenkäsittelystä ennen koulun alkua! Ennen opiskelujen alkua minun tietokoneeni oli kirjaimellisesti pölyn peitossa ja Linuxista ei ollut mitään käryä, hyvä kun tiesin kansion ja tiedoston eron. Toki kurssit ovat välillä tuntuneet haastavilta, mutta ei pidä huolestua, sillä apua on runsaasti tarjolla!

Tervetuloa, olet tehnyt loistavan opiskeluvalinnan, syksyllä nähdään! :)

Tuutori Sofia Vanhanen

Sofia Vanhanen

 • email: sofia.vanhanen@helsinki.fi
 • Telegram: sofififi

Heippa!

Olen Sofia, kolmannen vuoden käpistelijä ja ensimmäisen vuoden tuutori. TKO-älyllä toimin myös häirintäyhdyshenkilön virassa. Lisäksi toimin Kumpulan Speksin hallituksessa, häirintäyhdyshenkilönä ja speksitoiminnassa noin muutenkin, eli jos musiikkiteatteritoiminta kiinnostaa, kerron spekseilystä mielelläni lisää!

Opintojen ja järjestötoiminnan ohella koodaan työkseni pelejä, urheilen, teen käsitöitä, juon teetä, ja pelaan, yleensä tässä järjestyksessä.

Kohta nähdään ja tervetula!

Tuutori Kristian Krok

TuutoriKristian.jpg

Kristian Krok

 • email: kristian.krok@helsinki.fi
 • Telegram: @yodasti

Tervehdys!

Olen toisen vuoden opiskelija ja ensimmäistä kertaa tuutorina. Vietän opintojeni ohella satunnaisesti aikaa myös työelämässä, pääpainona kuitenkin opinnot.

Ennen nykyisiä opintojani ennätin työskentelemään muutaman vuosirenkaan edestä rakennusalan töissä, olen siis alanvaihtaja. Kokemusta löytyy täten opintojen uudelleenkäynnistelystä kesätöitä pidemmän työrupeaman jälkeen. Kuulun tällä kaudella TKO-älyn yritysvastaavat-tiimiin ja löytyypä nimeni myös TKO-älyn opintovastaavien listalta.

Erityisesti osaan tarjota vertaistukea vasenkätisyydestä nauttiville, mutta toki asiasta kuin asiasta voi rohkeasti tulla nykäisemään hihasta. Varmimmin yhteyttä saa telegramin välityksellä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tuutori Ossi Siipola

TuutorOssi.jpg

Ossi Siipola

Moro fuksikansa!

Oon Ossi, alotan kolmannen vuoden yliopistolla ja tavotteena olisi valmistuu kandiks tänä vuonna. Opiskelujen ohessa tykkään käydä harrastamassa erilaisia urheilulajeja (esim. tennis tai jooga), penkkiurheiluakin tulee harrastettetua valioliigan tai NHL:n parissa. Ja kissat on parempii ku koirat. Välillä pitää olla myös vähän yolo.

Tervetuloa Kumpulaan, kyllä ne opiskelut siitä mukavasti lähtee liikkelle ja rohkeasti mukaan vain tapahtumiin. Jos tulee jotain kysymyksiä, kuten esim. osakunnista tai Uniriders, niin tulkaa vaan nykii hihasta jos en muuten älyä.

Naattia naattia ja hanaa!

International tutor Matti Ylhäisi

Matti.jpg

Matti Ylhäisi

Hello!

I am Matti! I am one of the tutors for international students this year. I have been travelling the world since I was a baby and international is what I am. I have been a regular flavored tutor once before. That was a lot of fun! Now I'm trying to apply myself and help all of you out to my best ability! You can come talk to me and ask for help with anything anytime! I have some experience in living abroad and also living in Helsinki, so feel free to tap into my personal memory database. This applies to everyone new international and finnish students alike! You are going to do great!

Tuutori Tuomas Tervamäki

Tuomaster.JPG

Tuomas Tervamäki

 • email: tuomas.tervamaki@helsinki.fi
 • Telegram: @tuomaster

Heipä hei!

Olen toisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija ja ensimmäistä kertaa tuutorina. Aikaisemmin opiskelin konetekniikkaa Espoon Otaniemessä, josta tie toi muutaman mutkan kautta käpistelemään Kumpulaan. Työelämässä olen ehtinyt viettää jokusen vuoden pääasiallisesti erinäisissä autoalan hommissa. Autot ja tulevaisuuden liikkuminen kiinnostavat edelleen, joten ala ei ole suoranaisesti vaihtumassa, mutta käpistelyn myötä mahdollisuudet toimia alalla lisääntyvät.

Tulkaa rohkeasti kysymään, mikä tahansa sitten askarruttaakaan! Autan kysymyksissä ja pohdinnoissa parhaani mukaan ja vähintään voin ohjata kysyjän diskuteeraamaan asiasta enemmän tietävän henkilön kanssa.

Opiskelijarientoihin kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan avoimin mielin tapaamaan uusia ihmisiä ja muodostamaan tuttavuuksia. Hyvä opiskeluporukka on nimittäin suuri apu opintojen keskellä!

Onnittelut vielä opiskelupaikasta, tervetuloa ja nähdään pian!

Tuutori Mikko Lehtinen

Mikko Lehtinen

Heissan! Olen toista vuotta käpistelyn parissa aloitteleva tuutori. Vapaa-aika kuluu pääosin koulun, pelien(niin fyysisten kuin videopelien) sekä rakkaan harrastukseni partion parissa. Kumpulassa minua näkee hyvin vaihtelevasti, mutta tapahtumissa tulette törmäämään senkin edestä.

Asiaan kuin asiaan liittyen saa tulla vetämään hihasta. Kaikkeen en varmasti osaa vastata, mutta teen parhaani löytääkseni henkilön joka osaa.

Tsemppiä fuksisyksyyn! Käykää niissä tapahtumissa ja tutustukaa ihmisiin, opiskelu on porukalla huomattavasti miellyttävämpää!