Fuksien kysymää

Lisää kysymyksiä ja vastauksia ilmestyy sitä mukaa kun kysytään.

Missä voin syödä?

Helsingin yliopistolla palvelevat yleisesti UniCafe-lounasravintolat. Kumpulan kampuksella UniCafe-ravintoloita on sekä Exactumissa että Chemicumissa. Lisäksi Physicumissa on saman firman kahvio, josta saa kohtuullisen suosittuja lounaspatonkeja ja -panineja. UniCafe-ravintoloissa on tarjolla yleensä muutamaa lounasvaihtoehtoa kahdessa eri hintaluokassa "Lounas" ja "Päivän erikoinen". Halvempi hinta edellyttää, että opiskelijalla on esittää lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti, frank-applikaation mobiiliopiskelijakortti, muu todistus siitä että olet läsnäoleva opiskelija tai Kelan ateriatukikortti. Ilman korttia tai todistusta sinut tulkitaan ei-opiskelijaksi ja joudut pulittamaan melkein tuplasti enemmän. Itse maksuvälineinä UniCafeissa käyvät yleisimmät maksukortit, käteinen, mobilepay ja unicafe-applikaatio. Aukioloaikoihin ja ruokalistoihin ks. [1]. Gurulassa kahvikassaperiaatteella toimiva TKO-älyn ruokavälitys , eli rv, auttanee pienempään nälkään tai silloin kun Unicafet ovat jo kiinni ja kauppaan vain on liian pitkä matka.

Unicafen lisäksi opiskelija voi käydä syömässä missä tahansa muussa opiskelijaravintolassa. Opiskelijaravintoloita voi etsiä esimerkiksi osoitteesta opiskelijaravintolat.fi, josta tosin eivät löydy aivan kaikki ravintolat. Myös Kelan sivuilta löytyy opiskelijaravintolahaku. Hyviä lounasvalintoja lähellä ovat mm. Arabian vanhalla tehtaalla oleva Ravintola Luova, sekä Arcada AMK:n ja DIAKin opiskelijaruokalat.

Rikkaat opiskelijat voivat käydä syömässä myös Exactumin vieressä olevassa Dynamicumissa, josta löytyy mm. Ilmatieteen laitos. Rakennukseen pääsee syömään ilmoittautumalla vahtimestarille, ja sieltä ei saa opiskelija-alennusta.

Mitä jos sairastun?

Kiireellisissä tilanteissa kannattaa aina kääntyä kunnallisen terveydenhuollon/päivystyksen puoleen. Lisätietoa Helsingin kaupungin päivystyksestä löydät Helsingin kaupungin sivuilta. Voit myös soittaa päivystysapuun 116117.

YTHS, eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö on kiireettömissä tapauksissa ykkösvaihtoehto. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen opiskelijalla on oikeus käyttää kaikkia YTHS:n palveluja (terveydenhoito, hammaslääkäri, mielenterveystyö). Palveluiden käyttö on hammaslääkäriä lukuunottamatta ilmaista. Ks. YTHS:n sivuilta. Helsingissä YTHS:llä on kaksi toimipistettä: Töölössä (Töölönkatu 37 A) ja Malmilla (Malmin kauppatie 8).

YTHS:n Kumpulan palvelupiste palvelee tiistaisin ja siellä voi käydä terveydenhoitajan puheilla tai vaikka hakea rokotuksia.

Miten ja milloin ilmoittaudutaan tietojenkäsittelytieteen kursseille?

Katso myös: Kursseille ilmoittautuminen

Ensimmäisillä kursseilla tilaa löytyy vielä kurssin alkamisenkin jälkeen, mutta myöhemmin kurssit saattavat täyttyä hyvinkin nopeasti ja sopivan harjoitusryhmän löytyminen voi olla hankalaa, mikäli ilmoittautumisesta myöhästyy reilusti. Jos siis tiedät pääseväsi vain johonkin tiettyyn harjoitusryhmään, ilmoittaudu ajoissa.

Kenen puoleen minun pitäisi kääntyä, jos haluan sisällyttää tkt-tutkintooni aiempia opintoja tai korvata jonkun kurssin muualla suorittamallani vastaavalla kurssilla?

Käänny kumpulan opintoneuvonnan puoleen ks.tiedekunnan yhteystiedot

Saavatko opiskelijat osaston kautta kehitystyökaluja tai ohjelmistoja ilmaiseksi?

Katso: Yliopiston tarjoamat ohjelmistot

Esim. GitHub (ts. Microsoft) ja JetBrains tarjoavat myös ohjelmistoja ja palveluita yliopiston sähköpostiosoitteen omaaville henkilöille.

Miten liitytään TKO-älyn sähköpostilistalle?

Noudata TKO-älyn nettisivuilla olevaa ohjetta

Mitä muita listoja TKO-älyllä on? / Onko TKO-älyllä jotain rekrytointilistaa?

TKO-Älyn Rekrytointilista löytyy osoitteesta http://tko-aly.fi/yhdistys/tiedotus. Rekry-ilmoitukset näet myös Job Boardista tai seuraamalla TKO-älyn tiedotuskanavaa Telegramissa.

Listoille voivat liittyä TKO-älyn jäsenet.

Miten ja milloin saan haalarit?

Haalarit voit hankkia koska tahansa, kunhan olet TKO-älyn jäsen. Kysäiset Gurulassa sattuisiko olemaan paikalla joku, jolla on avain Harmaaseen kaappiin tai vaihtoehtoisesti sovit tapaamisen jonkun avaimenhaltijan kanssa vaikkapa kyselemällä fuksikanavalla. Avaimellisia ovat TKO-älyn hallituksen jäsenet, muun muassa osa tuutoreista.

Fuksit saavat käyttää haalareita yleensä vasta fuksiaisten jälkeen.

Haalarit maksavat 15€, merkit 2-5€/kpl.

Miten voi tarkistaa omat opintosuoritukset?

Opintorekisterin voi tarkistaa SISUsta. Samasta paikasta voit myös tilata suoritusotteen.