Fuksisyksyn mallilukujärjestys

Versio hetkellä 2. heinäkuuta 2018 kello 18.22 – tehnyt Miiaramo (keskustelu | muokkaukset)

-sivu, jos yliopistomaailman opetusjärjestelyt ovat hämärän peitossa.

Lyhyt johdanto tässä: Lukiosta suoraan yliopistoon tulleelle opiskelijalle aiheuttaa alkuun hämmennystä etenkin se, että kurssilla on opetusmenetelmänä useimmiten sekä kaikille yhteisiä luentoja että lähiopetusta viikottaisten harjoitusryhmien ja niiden kokoontumistilaisuuksien (harjoitustilaisuuksien eli "laskareiden") muodossa. Luennoilla luennoitsija kertoo/opettaa aiheeseen liittyvää teoriaa, kun taas harjoitustilaisuuksissa käsitellään kyseiseen teoriaan liittyviä tehtäviä ns. harjoitusryhmissä, eli 10-20 opiskelijan kokoonpanolla. Harjoitustilaisuutta vetää tuntiopettaja, ja harjoitustilaisuudet ovat enemmän juuri lukiomuotoista opetusta. Joillakin kursseilla harjoitustilaisuudet pidetään mikroluokissa.


Miten ilmoittaudun kursseille?

  • Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu WebOodissa osoitteessa https://weboodi.helsinki.fi/hy/
  • Katso myös Kursseille ilmoittautuminen
  • Jos kurssin ryhmät ovat tulleet täyteen tai mikään vapaista ryhmistä ei sovi sinulle, ilmottaudu jonoon. Jonon kasvaessa perustetaan tarpeen tullen lisää ryhmiä.


Mitä kannattaa valita? Mitä pitää valita?

Ensimmäinen syksy kannattaa poikkeuksetta suorittaa tätä mallilukujärjestystä noudattaen. Lisääkin saa toki ottaa, jos uskoo kestävänsä. Varoituksena kuitenkin, että useimmille kurssien todellinen työmäärä tulee yllätyksenä. Jos olet epävarma, kysy tuutorilta!

Oheisiin lukujärjestyspohjiin on merkitty suositeltujen kurssien luentoajat - siis vain ja ainoastaan luentoajat, harjoitusryhmät pitää asetella vielä erikseen. Harjoitusryhmällä eli "laskareilla" tarkoitetaan kurssin viikottaista lähiopetusta - luennot ovat sen sijaan kaikille aina samaan aikaan. Kurssien harjoitusryhmien ajat löytyvät kurssien kotisivuilta ja Kata-lukujärjestysohjelmasta.

Ns. pajakursseilla harjoitukset tehdään ohjelmointipajassa, jossa on sovittuina aikoina ohjaajia paikalla. Näillä kursseilla ei ole varsinaisia harjoitusryhmiä. Käytäntöön opastetaan kurssin aluksi.


Aloitan opinnot puhtaalta pöydältä

1. periodi

Valitse ainakin seuraavat:

Lisäksi voit valita:

  • CHECK Matematiikkaa kaikkialla, nyt 5 op. Kyseessä ei ole varsinainen kertauskurssi, mutta matikan opiskelu tunnetusti auttaa matikan opiskelussa ja kurssi ei vaadi esitietoja. Kannattaa suorittaa jos tuntuu, että matikan opiskelusta on aikaa tai muuten kaipaat inspiraatiota matematiikan opiskeluun. (Tai sinulla on muuten aikaa ja haluat lisää opintopisteitä).
  • CHECK Lukiomatematiikan kertauskurssi joka suoritetaan tekemällä pelkästään tehtäviä (ei luentoja) (päivittämättä)


2. periodi

Valitse ainakin seuraavat:


Olen suorittanut MOOCin

1. periodi

Valitse ainakin seuraavat:


2. periodi


Olen suorittanut perusopinnot avoimessa yliopistossa

1. periodi

  • Pitkä vieras kieli (esim. englanti). Kummassa tahansa periodissa.


2. periodi