Mikä TKO-äly?

Ainejärjestö on opiskelijoiden oma organisaatio, joka ajaa opiskelijoiden etua ja järjestää varsin moninaista vapaa-ajan ja opiskelun oheistoimintaa.

TKO-äly ry [tekoäly är yy] on ainejärjestösi. Nimi juontaa juurensa oppiaineen entisestä nimestä, tietojenkäsittelyopista (TKO).

TKO-älyn kautta voit osallistua laitoksen toiminnan ja opetuksen kehittämiseen, bileisiin, ekskursioille tai muuten vaan hengailla joukossa mukana. TKO-älyllä on laitoksella opiskelijahuone nimeltään Gurula, jossa tapaat muita tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita. Gurulassa voi lueskella mm. Hesaria ja Aku Ankkaa ja siellä toimii myös TKO-älyn halpa ja tasokas ruokavälitys - täytyyhän koodaajien saada kolaa. Hankaliin laskaritehtäviinkin löytyy yllättävän usein apua muilta "guruilta". Gurulasta voi lainata myös kirjallisuutta.

Lisäksi TKO-äly jakaa kerhotilan muiden matemaattis-luonnontieteellisten ainejärjestöjen kanssa kolmannella ja uusimmalla ylioppilastalolla, Domus Gaudiumilla. Tilassa pidetään esimerkiksi bileitä, kokouksia tai hengaillaan ihan muuten vaan.

Toiminnasta

Järjestämme bileitä sekä itse, että yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. TKO-äly lähettää myös oman edustajistonsa useisiin opiskelijatapahtumiin ympäri vuoden. Toiminnan ääripäitä edustavat niin puku- kuin haalaritilaisuudetkin; pukujuhlista tärkein on TKO-älyn vuosijuhla, haalaritapahtumista mm. vappu ja fuksiaiset. Perinteisesti on myös tehty vierailuja puolin ja toisin muiden yliopistojen tietojenkäsittelytieteen ainejärjestöjen kanssa.

Saunaillat edustavat yhtä TKO-älyn vankimmista perinteistä. Ohjelmaan kuuluu saunomisen lisäksi rähinäankkaa (vesipallo-variaatio), perinteisiä saunariittejä, olutta ja makkaranpaistoakin. Usein illoilla on jokin vakiintunut teema kuten fuksisauna, pikkujoulusauna tms.

TKO-äly tekee yritysvierailuja, eli yritysekskursioita, oman alansa yrityksiin. Ekskursioilla on sekä yrityksillä että opiskelijoilla mahdollisuus mainostaa itseään. Koulutettu työvoima kiinnostaa.

TKO-älyllä on myös liikuntatoimintaa esimerkiksi HYK:in kanssa yhteisen viikoittaisen liikuntavuoron merkeissä. Osallistumme yliopistosarjoihin lajeissa, joissa vaan saamme joukkueen kasaan. Perinteisistä lajeista mainittakoon kyykkä.

Pyrimme huvitoiminnan ohella parantamaan opiskelijoiden asemaa ja opetuksen tasoa laitoksella. Meillä on omat edustajamme sekä laitosneuvostossa että tiedekuntaneuvostossa. TKO-älyn opintovastaavat keskittyvät opetukseen liittyvien epäkohtien korjaamiseen. Aktiiviksi ei ketään jäsentä voida pakottaa, jäsenenäkin toiminnassa mukana oleminenkin on täysin sallittua.

Jäseneksi?

Jäseniksemme voivat liittyä tietojenkäsittelystä kiinnostuneet HY:n opiskelijat. Liittyä voi käyttäen www-lomaketta tai kertovansa Gurulassa haluavansa jäseneksi. Liittyminen on helpointa selaimen välityksellä osoitteessa http://members.tko-aly.fi, täytä lomakkeeseen tietosi ja maksa järjestelmän tuottama jäsenmaksulasku verkkopankissa tai Gurulassa käteisellä. Liittyä voi helposti myös laitoksen orientoivien yhteydessä, järjestötorilla tai yliopiston avajaiskarnevaaleissa TKO-älyn ständillä.

TKO-älyn jäsenmaksu määräytyy seuraavasti:

  • 1-vuotinen jäsenyys: 4 euroa
  • 3-vuotinen jäsenyys: 10 euroa
  • 5-vuotinen jäsenyys: 15 euroa

Jäseneksi ovat tervetulleita ensisijaisesti tietojenkäsittelystä kiinnostuneet HY:n opiskelijat, mutta muiltakaan jäsenyyttä ei tosin ole evätty.

Miksi liittyä jäseneksi?

  • "Ammattiliittosi" tietojenkäsittelytieteen laitoksella
    • Ainejärjestön kautta paras mahdollisuus vaikuttaa laitoksen ja tiedekunnankin asioihin
    • Opintovastaavien kautta toiminta laitoksen opetuksen ja kurssien kehittämisen (ja kokonaan uusien järjestämisen) hyväksi
    • ~1000 jäsentä, jäseninä myös paljon sivuaineilijoita
    • Jäseneksi liittyminen ei velvoita mihinkään (paitsi maksamaan nimellisen jäsenmaksun)
  • Viihteellistä: Saunaillat, baari-illat, juhlat, risteilyt, kulttuurieksursiot...
  • Hyödyllistä: Yritysekskursiot, proffakahvit...
  • Gurulan palvelut, ruokavälitys
  • Kun olet jäsen, saat myös alennuksia joistain TKO-älyn järjestämistä tapahtumista.
  • Sosiaalinen verkostoituminen ja yhteistyö muiden ainejärjestöjen ja järjestöjen kanssa
  • Jäsenmäärä tae siitä, ettei aktiivien työ mene hukkaan (kukaanhan ei saa palkkaa tästä)

Lisätietoa

Lisätietoja TKO-älystä ja toiminnasta saa: