Ainejärjestön esittely

Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Mikä TKO-äly?

Ainejärjestö on opiskelijoiden oma organisaatio, joka ajaa opiskelijoiden etua ja järjestää varsin moninaista vapaa-ajan ja opiskelun oheistoimintaa.

TKO-äly ry [tekoäly är yy] on ainejärjestösi. Nimi juontaa juurensa oppiaineen entisestä nimestä, tietojenkäsittelyopista (TKO).

TKO-älyn kautta voit osallistua laitoksen toiminnan ja opetuksen kehittämiseen, bileisiin, ekskursioille tai muuten vaan hengailla joukossa mukana. TKO-älyllä on laitoksella opiskelijahuone nimeltään Gurula, jossa tapaat muita tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita. Gurulassa voi lueskella mm. Hesaria ja Aku Ankkaa ja siellä toimii myös TKO-älyn halpa ja tasokas ruokavälitys - täytyyhän koodaajien saada kolaa. Hankaliin laskaritehtäviinkin löytyy yllättävän usein apua muilta "guruilta". Gurulasta voi lainata myös kirjallisuutta.

Lisäksi TKO-äly jakaa kerhotilan muiden matemaattis-luonnontieteellisten ainejärjestöjen kanssa kolmannella ja uusimmalla ylioppilastalolla, Domus Gaudiumilla. Tilassa pidetään esimerkiksi bileitä, kokouksia tai hengaillaan ihan muuten vaan.

Toiminnasta

Järjestämme bileitä sekä itse, että yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. TKO-äly lähettää myös oman edustajistonsa useisiin opiskelijatapahtumiin ympäri vuoden. Toiminnan ääripäitä edustavat niin puku- kuin haalaritilaisuudetkin; pukujuhlista tärkein on TKO-älyn vuosijuhla, haalaritapahtumista mm. vappu ja fuksiaiset. Perinteisesti on myös tehty vierailuja puolin ja toisin muiden yliopistojen tietojenkäsittelytieteen ainejärjestöjen kanssa.

Saunaillat edustavat yhtä TKO-älyn vankimmista perinteistä. Ohjelmaan kuuluu saunomisen lisäksi rähinäankkaa (vesipallo-variaatio), perinteisiä saunariittejä, olutta ja makkaranpaistoakin. Usein illoilla on jokin vakiintunut teema kuten fuksisauna, pikkujoulusauna tms.

TKO-äly tekee yritysvierailuja, eli yritysekskursioita, oman alansa yrityksiin. Ekskursioilla on sekä yrityksillä että opiskelijoilla mahdollisuus mainostaa itseään. Koulutettu työvoima kiinnostaa taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta.

TKO-älyllä on myös ollut satunnaista liikuntatoimintaa esimerkiksi viikoittaisen sählyvuoron merkeissä. Osallistumme yliopistosarjoihin lajeissa, joissa vaan saamme joukkueen kasaan. Suosituimpia ovat olleet salibandy, salifutis ja jalkapallo. TKO-älyn perinteisistä lajeista mainittakoon kyykkä. TKO-älyköt ovat käyneet myös MegaZonessa TKO-älyn sponsoroimana.

Pyrimme huvitoiminnan ohella parantamaan opiskelijoiden asemaa ja opetuksen tasoa laitoksella. Meillä on omat edustajamme sekä laitosneuvostossa että tiedekuntaneuvostossa. TKO-älyn opintovastaavat keskittyvät opetukseen liittyvien epäkohtien korjaamiseen. Aktiiviksi ei ketään jäsentä voida pakottaa, jäsenenäkin toiminnassa mukana oleminenkin on täysin sallittua.

Jäseneksi?

Jäseniksemme voivat liittyä ensisijaisesti tietojenkäsittelytieteen pää- ja sivuaineopiskelijat. Liittyä voi käyttäen www-lomaketta tai kertovansa Gurulassa haluavansa jäseneksi. Liittyminen on helpointa selaimen välityksellä osoitteessa http://members.tko-aly.fi, täytä lomakkeeseen tietosi ja maksa järjestelmän tuottama jäsenmaksulasku verkkopankissa tai Gurulassa käteisellä. Liittyä voi helposti myös laitoksen orientoivien yhteydessä, järjestötorilla tai yliopiston avajaiskarnevaaleissa TKO-älyn ständillä.

Lukuvuotena 2012-2013 TKO-älyn jäsenmaksu määräytyy seuraavasti:

 • 1-vuotinen jäsenyys: 4 euroa
 • 3-vuotinen jäsenyys: 10 euroa
 • 5-vuotinen jäsenyys: 15 euroa

Jäseneksi ovat tervetulleita ensisijaisesti tietojenkäsittelytieteen pää- ja sivuaineopiskelijat. Muiltakaan jäsenyyttä ei tosin ole evätty.

Miksi liittyä jäseneksi?

 • "Ammattiliittosi" tietojenkäsittelytieteen laitoksella
  • Ainejärjestön kautta paras mahdollisuus vaikuttaa laitoksen ja tiedekunnankin asioihin
  • Opintovastaavien kautta toiminta laitoksen opetuksen ja kurssien kehittämisen (ja kokonaan uusien järjestämisen) hyväksi
  • ~500 jäsentä, jäseninä myös paljon sivuaineilijoita
  • Jäseneksi liittyminen ei velvoita mihinkään (paitsi maksamaan nimellisen jäsenmaksun)
 • TKO-äly järjestää myös laadukasta tukiopetusta
 • Viihteellistä: Saunaillat, baari-illat, juhlat, risteilyt, kulttuurieksursiot...
 • Hyödyllistä: Yritysekskursiot, Linux-teemaillat...
 • Gurulan palvelut, ruokavälitys
 • Kun olet jäsen, saat alennuksia TKO-älyn järjestämistä tapahtumista.
 • Sosiaalinen verkostoituminen ja yhteistyö muiden ainejärjestöjen ja järjestöjen kanssa
 • Jäsenmäärä tae siitä, ettei aktiivien työ mene hukkaan (kukaanhan ei saa palkkaa tästä)

Lisätietoa

Lisätietoja TKO-älystä ja toiminnasta saa: