Ero sivun ”Kursseille ilmoittautuminen” versioiden välillä

Fuksiwikistä
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 21: Rivi 21:


----
----


'''Tässä ilmoittautumisjärjestelmässä on valittavissa kolmen tyyppisiä kursseja: "Luentokurssit", "Harjoitustyöt" ja "Seminaarit". Lisäksi on valittavissa kohta "Kokeet".'''
'''Tässä ilmoittautumisjärjestelmässä on valittavissa kolmen tyyppisiä kursseja: "Luentokurssit", "Harjoitustyöt" ja "Seminaarit". Lisäksi on valittavissa kohta "Kokeet".'''
Rivi 35: Rivi 36:


* '''Kokeisiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, jos ilmoittauduit luentokurssille (ns. "kurssikoe")'''. Koeilmoittautuminen on niitä varten, jotka menevät tenttimään kurssia (ns. "erilliskoe") tai uusimaan hylätyksi mennyttä kurssikoetta (ns. "uusintakoe").
* '''Kokeisiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, jos ilmoittauduit luentokurssille (ns. "kurssikoe")'''. Koeilmoittautuminen on niitä varten, jotka menevät tenttimään kurssia (ns. "erilliskoe") tai uusimaan hylätyksi mennyttä kurssikoetta (ns. "uusintakoe").


----
----

Versio 28. toukokuuta 2009 kello 22.24

Tämä teksti on kirjoitettu pääasiallisesti aloittavalle opiskelijalle eli fuksille. Vanhemmilta jääriltä pyydettäköön anteeksi tekstin yksinkertaisuutta.


Johdanto

  • Lukuvuosi koostuu Helsingin yliopistossa neljästä jotakuinkin samanpituisesta jaksosta, joita kutsutaan nimellä periodi.
  • Lukuvuosi kestää aina syyskuun alusta aina seuraavan vuoden syyskuun alkuun.
  • Periodit jakaantuvat lukuvuodelle tasaisesti niin, että ensimmäinen ja toinen periodi järjestetään syksyllä ("syyslukukausi") sekä kolmas ja neljäs periodi keväällä ("kevätlukukausi").
  • Näiden neljän periodin lisäksi on ns. "viides periodi" eli kesäopinnot. Kesälläkin on siis mahdollista halutessaan opiskella, joskin kurssitarjonta on tuolloin normaalia tarjontaa vähäisempää.


Kursseille ilmoittautuminen

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseille ilmoittautuminen tapahtuu aina laitoksen omassa ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa http://ilmo.cs.helsinki.fi

Tämä on sikäli poikkeavaa, että yleensä Helsingin yliopiston kursseille ilmoittaudutaan WebOodi-nimisessä, koko Helsingin yliopiston laajuisessa, järjestelmässä.

Tästä myöhemmin lisää: Nyt riittää että tiedät, että meidän laitoksella on siis oma ilmoittautumisjärjestelmä käytössä.




Tässä ilmoittautumisjärjestelmässä on valittavissa kolmen tyyppisiä kursseja: "Luentokurssit", "Harjoitustyöt" ja "Seminaarit". Lisäksi on valittavissa kohta "Kokeet".


  • Luentokurssit ovat ns. normaaleja kursseja. Näistä kursseista järjestetään sekä luentoja että viikottaisia harjoitusryhmiä (ns. "laskareita"). Harjoitusryhmän koko on yleensä noin 10-15 henkeä ja tapaamisia on kerran tai pari viikossa. Harjoitusryhmässä käydään läpi viikottaisia tehtäviä harjoitusryhmän vetäjän (ns. "assarin") johdolla - ne muistuttavat siis jotakuinkin lukio-opetusta. Harjoitusryhmiä on yleensä yhtä kurssia kohden useampia ja voit valita niistä siten itsellesi parhaiten sopivan. Itse harjoitustehtävät tehdään harjoitusryhmän järjestelyistä riippuen pienryhmissä (ns. "opintopiireissä") tai yksin. Luentokurssille ilmoittaudutaan valitsemalla se harjoitusryhmä, johon haluat. Luennoille ei tarvitse siis ilmoittautua erikseen, pelkkä harjoitusryhmään ilmoittautuminen riittää - luennothan ovat kaikille samaan aikaan. Muista aina tarkistaa, ettei valitsemasi harjoitusryhmät mene muiden valitsemiesi kurssien luentojen tai harjoitusryhmien päälle!


  • Harjoitustyöt ovat omia kurssejaan (Ohjelmoinnin harjoitustyö, Tietokantasovellus ja Tietorakenteiden harjoitustyö), ja ne käydään sitten kun "esitiedot ovat kunnossa", eli kunkin vaatimat esitietokurssit ovat kasassa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Ohjelmoinnin harjoitustyö -kurssille osallistuminen vaatii hyväksytyt suoritukset Ohjelmoinnin perusteet ja Ohjelmoinnin jatkokurssi sekä Ohjelmistojen mallintaminen -kursseista. Harjoitustöistä ei tarvitse ensimmäisenä syksynä siis välittää. Harjoitustyöt poikkeavat luentokursseista siten, että niissä ei ole luentoja, vaan kurssin suorittaminen koostuu yhden ison harjoituksen suorittamisesta (jonkin "projektin" toteuttamisesta).


  • Seminaareja käydään vasta kandin (eli kolmen tai neljän vuoden opiskelun) jälkeen, niistä ei tarvitse opintojen alkuvaiheessa olevan siis välittää. Seminaarien käyminen vaatii siis Tieteellisen kirjoittaminen -kurssin suorituksen. Seminaareihin, Ohjelmistotuotantoprojektiin ja Tieteellisen kirjoittamisen kurssille, sekä joillekin valinnaisille kursseille ilmoittaudutaan edellisen lukukauden puolella, opinto-oppaasta löytyy yhteiset ilmoittautumisajat näille.


  • Kokeisiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, jos ilmoittauduit luentokurssille (ns. "kurssikoe"). Koeilmoittautuminen on niitä varten, jotka menevät tenttimään kurssia (ns. "erilliskoe") tai uusimaan hylätyksi mennyttä kurssikoetta (ns. "uusintakoe").




Jos et ole vielä tutustunut laitoksen ilmoittautumisjärjestelmään, niin kannattaa heti käydä tutustumassa ja rekisteröitymässä.

Vaikkakin harjoitusryhmiä on perusopintoihin kuuluvilla kursseilla useita, ryhmät täyttyvät nopeasti, joten kursseille kannattaa ilmoittautua aina mahdollisimman pian.

Rekisteröitymisen yhteydessä teiltä kysytään opiskelijanumeroa, joten se kannattaa etsiä jostain sieltä paperipinon pohjalta valmiiksi esille.


Matematiikka

Tietoa opiskelusta ja kursseista löytyy osoitteesta : http://mathstat.helsinki.fi/opiskelu/ . Katso myös mallilukujärjestyksen tulkintasivulta sivuaineohjeita tässä wikissä.

Matematiikan ja tilastotieteen kurssien ilmoittautuminen on 2008 viikkoa ennen kuin opetus alkaa. Kursseille ilmoittaudutaan Weboodin kautta. Jos matemaattiset taidot ovat päässeet ruostumaan, kannattaa opiskelu aloittaa Matematiikka tutuksi-kurssilla, jonka ensimmäinen luento on 3. syyskuuta 14-16 A111:ssä (koska avajaiskarnevaalipäivänä ei ole opetusta, aikataulu kannattaa kuitenkin varmistaa).


Kysymyksiä?

Jos herää kysymyksiä tai ihmettelyn aiheita, tuutoreita voi ja pitää häiritä sähköpostilla ja puhelimitse. Tietoa saa myös irkistä:IRC-ohjeet.