Tapahtumapaikat

From Fuksiwiki
In English: Venues


Tällä sivulla on lista yleisimmistä opiskelijatapahtumien paikoista reittiohjeineen. Kulkemiseen paikasta toiseen kannattaa yleensä käyttää julkisia kulkuvälineitä, joiden aikataulut löytyvät Reittioppaasta, ks. reittiopas.

Kerho- ja juhlatilat

Christina Regina (Klusteri)

Sijainti: Leppäsuonkatu 11 (OpenStreetMap)

Matlu ry:n Klusteri on suosittu paikka niin järjestetylle kuin spontaanillekin ajanvietolle. Klusterin tiloista löytyy monenmoista sohvaa jolla röhnöttää, musiikkia suoraan Spotifysta, piano, iso kokoelma lautapelejä, videotykki sekä muutamia pelikonsoleita peleineen. Lisäksi oleskelutilasta löytyy jääkaappeja ja keittiö ruoanlaittoa varten. Klusterilla järjestetään yleisen oleilun lisäksi erityisesti lautapeli- ja elokuvailtoja.

Kampista päin tultaessa matkalle osuu myös mm. ravintola Kampin Pippuri ja McDonald's, ja Fafas, josta saa ruokaa vatsan kurniessa. Klusterin omista jääkaapeista voi ostaa käteisellä limua janon yllättäessä.

Klusterin ovet ovat lukossa ulkopuolisilta. Sisään pääsee soittamalla ovikelloa ja odottamalla että joku avaimen omistava tulee avaamaan. Avaimia on ainejärjestön aktiiveilla, jotka sitoutuvat pitämään kerhotilasta huolta, osallistumaan siivoamiseen ja pitämään menoa asiallisena.

Klusteria käyttävät ainejärjestöt siivoavat sitä talkoovoimin. TKO-älyn siivousvuoro on noin joka kuudes viikko ja paikalle odotetaan kaikkia Klusteri-avaimellisia - muutkin halukkaat saavat toki tulla auttamaan. Erityisen hyvä ja helppo tapa auttaa tulevassa siivoamisessa on olla itse Klusterilla siististi ja jättää paikat hyvään kuntoon lähtiessään!

Reittiohjeet

Syksyllä 2022 kampukselta Klusterille pääsee helpoiten bussilla 70 Kustaa Vaasan tieltä Hankenin pysäkille. Matkan kestoksi tulee noin 20 minuuttia. Klusterille päin suuntaavat myös päärautatieasemalle vievät ratikat 1 ja 6, josta Klusterille kävelee 10–15 minuutissa. Vaihtoehtona on myös kulkea metrolla Kalasatamasta Kampin asemalle, josta kävelee Klusterille reilussa viidessä minuutissa.

Alina-sali

Sijainti: Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A) (OpenStreetMap)

Ylioppilaskunnan Alina-sali on suosittu bile- ja sitsipaikka. Tilaan mahtuu reippaasti juhlijoita ja sieltä löytyy mm. äänentoisto musiikin paukutusta varten.

! Uuden ylioppilastalon A-rappuun tehdään hissiremonttia todennäköisesti ainakin vuoden 2022 loppuun asti eikä Alinakaan ole tuona aikana käytössä. Reittiohjeet päivitetään myöhemmin.

Reittiohjeet

Rautatieasemalta Uudelle kävelee Mannerheimintietä pitkin tai Kaivopihan läpi nopeasti.

Puistot ja muut ulkotilat

Kaivopuisto

Sijainti: OpenStreetMap

Kaivopuisto on suosittu kesäpäivän viettopaikka niin opiskelijoiden kuin muidenkin keskuudessa. Erityisen täynnä puisto on vappupäivänä, jolloin puisto täyttyy lähestyvän kesän juhlijoista. Puiston lähellä on kauppoja virvokeostoksia varten.

Reittiohjeet

Raitiolinja 3 kulkee puiston ohi. Reippaalla kävelyllä Rautatieasemalta perille pääsee reilussa 20 minuutissa.

Kumtähden kenttä

Sijainti: OpenStreetMap

Kumtähden kenttä on kiva pikku puisto Kumpulan kampuksen kupeessa. Kentällä järjestetään tavallisesti orientaatioviikolla fuksien ja tuutorien keskinäistä hengailua. Sijainti on kampuksen lisäksi mukavan lähellä Arabian kauppakeskusta, josta löytyy mm. ruokakauppoja ja Alko.

Reittiohjeet

Kumpulan kampukselta mäki alas Arabian suuntaan ja Kustaa Vaasan tien yli.

Suomenlinna

Sijainti: OpenStreetMap

TKO-älyn ja monen muun opiskelijajärjestön suosima loppukesän piknikpaikka, jossa järjestetään yleensä varaslähdöt fuksisyksyyn ennen orientointiviikkoa. Tekiksen vakiopaikka on Susisaaressa bastioni Kunniassa, kesäteatterin länsipuolella olevilla linnoituksilla (katso karttalinkki yllä).

Suomenlinnassa on kauppoja ja kahviloita, mutta turhan kävelyn ja kauppojen ruuhkautumisen takia kannattaa yleensä napata eväät mukaan jo ennen saareen lähtöä.

Reittiohjeet

Jos et tule omalla veneellä, kannattaa hypätä Kauppatorilla lauttaan (Reittiopas). Lautalle tarvitsee A-vyöhykkeellä kelpaavan lipun.

Väinämöisen puisto

Sijainti: OpenStreetMap

Klusteria lähellä sijaitseva puisto Etu-Töölössä. Yleinen paikka grillailuille ja piknikeille. Läheiseltä Mechelininkadulta löytyvät K-Market ja Alepa, joissa voi asioida ruoka- ja juomaostoksia varten.

Reittiohjeet

Suurin piirtein samat kuin Klusterille, joskin bussilla 70 kannattaa jäädä pois yhtä pysäkkiä aiemmin Apollonkadulla.

Saunat

Kattosauna Sivistys

Sijainti: Leppäsuonkatu 11 (OpenStreetMap)

Klusterin kanssa samassa rakennuksessa. Sauna on melko pieni, löylyttelijöitä ei mahdu juuri kymmentä enempää. Oleskelutilojen sohville mahtuu isompikin porukka. Käytettävissä on jääkaappeja ja pieni keittiö. Tupakkaa tai raitista ilmaa kaipaava voi käydä katsomassa maisemia kattoterassilla.

Reittiohjeet

Sama kuin Klusterilla.

Mäkelänkadun Edustussauna

Sijainti: Mäkelänkatu 87 (sisäänkäynti Koskelantien puolella) (OpenStreetMap)

Suurehko sauna- ja oleskelutila, josta löytyy myös kylmävesiallas. Täällä järjestetään yleensä ainakin vuosittainen fuksisauna.

Reittiohjeet

Kampukselta bussi 506 vie sisäänkäynnin lähettyville. Keskustasta perille vievät ratikka 7 sekä usea 6-alkuinen bussi.

Baarit ja pubit

Olutravintola Oljenkorsi

Sijainti: Intiankatu 18 (OpenStreetMap)

Olutravintola Oljenkorsi on monen kumpulalaisen kantapaikka hyvän olut- ja siiderivalikoimansa sekä sijaintinsa puolesta. Tuttavallisemmin Korsi sijaitsee kivenheiton päässä kampukselta ja toimii usein Kumpulan opiskelijoiden hengähdyspaikkana päivän päätteeksi. Runsaan olut- ja siiderivalikoiman (josta osasta saa opiskelija-alennusta) lisäksi Korressa tarjoillaan lautapelejä, biljardia ja pientä purtavaa. Lisäksi paikan päällä on saatavilla Aku Ankan vuosikertoja. Korressa järjestetään tiistaisin klo 19.00 haastava kolmenkymmenen kysymyksen pubivisa.

Reittiohjeet

Kampukselta kävellen Kustaa Vaasan tietä pohjoiseen ja tien yli Intiankadun kohdalla. Keskustasta perille pääsee usealla 7-alkuisella bussilla sekä ratikalla 6.

Oluthuone Kaisla

Sijainti: Kaisaniemenkatu 16 (OpenStreetMap)

Oluthuone Kaisla on Helsingin suosituimpia olutravintoloita. Kaislassa on kattava valikoima laatuoluita joka puolelta maailmaa sekä hyviä siidereitä ja sitä pakollista lonkeroakin. Ajankuluksi tarjolla on laaja valikoima lautapelejä hyvän seuran lisäksi ja nälän sattuessa keittiöstä saa myös pubiruokaa. Mukava paikka aloitella, seurustella tai muuten vain poiketa yhdelle, eikä alkoholia vierastavienkaan tarvitse kärsiä.

Reittiohjeet

Kampukselta pääsee suoraan oven eteen Kaisaniemen pysäkille ratikoilla 1 ja 6. Rautatientorilta Casinon viereistä Vilhonkatua ylös noin 20 metriä. Paikalle pääsee helposti myös metrolla Kaisaniemen (eli Helsingin yliopiston) aseman C-uloskäynnin vierestä.

Bar Kalliohovi

Sijainti: Vaasankatu 17 (OpenStreetMap)

Nimensä mukaisesti Kalliossa sijaitseva Kalliohovi, tuttavallisemmin Hovi, on saanut suosiota kumpulalaisten keskuudessa viihtyisyytensä mutta etenkin edullisen hintatasonsa vuoksi.

Reittiohjeet

Kampukselta päin Hoviin pääsee millä tahansa keskustaan päin menevällä bussilla tai ratikalla. Metrolla tultaessa lähin asema on Sörnäinen.

Ravintola Musta Härkä

Sijainti: Mäkelänkatu 52 (OpenStreetMap)

Vallillassa sijaitseva Musta Härkä tarjoaa opiskelija-alennuksen lisäksi aitoa lähiöbaarikokemusta päivittäisellä karaokella ja seinättömällä miestenvessalla. Ravintolan toiselta puolelta löytyy myös pieni yökerho.

Reittiohjeet

Kampukselta perille pääsee helpoiten noin 25 minuutin kävelyllä. Keskustasta perille vievät ratikka 7 sekä usea 6-alkuinen bussi.