Opintovastaavat

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

TKO-älyn opintovastaavat auttavat kaikissa käytännön ongelmissa osastolla: hankalat kurssijärjestelyt, epäselvä byrokratia, ongelmakohtia opintojen suunnittelussa - oli ongelma mikä tahansa, etkä tiedä keneltä kysyä. Jos emme osaa itse vastata, kerromme kuka osaa. Järjestämme myös tukiopetusta hankalaksi koetuille kursseille ja osallistumme aktiivisesti osaston opetuksen kehittämiseen.

Käsittelemme asiat luottamuksella, joten myös anonyymi palaute esimerkiksi jonkin kurssin luennoitsijalle onnistuu kauttamme.

Ota rohkeasti yhteyttä:

 • Sähköpostilla: opintovastaava ät tko-aly.fi tavoittaa koko alla olevan porukan
 • IRCnetissä: päivystämme kanavalla #tkt-apu

Haluatko tukiopettajaksi? Etsimme jatkuvasti lisää ihmisiä pitämään kertauksia ja tukiopetusta vaikeaksi koetuille kursseille. Työstä palkitaan opintopisteillä. Ota yhteyttä opintovastaaviin!

Ideoita/Palautetta?

TKO-älyn erinäiset tiimit käyttävät trelloa meneillään olevien asioiden muistilistana. Löydät tiimien taulut osoitteesta https://trello.com/tkoaly. Opintovastaavien taulu on julkisesti nähtävillä osoitteesta https://trello.com/b/g8suf5oG/opintoasiat.

Voit myös lisätä taululle omia ideoitasi! Lähetä ideasi sähköpostilla osoitteeseen tkoalyopintovastaava+pekvfjbnxaodlqfh4zkx@boards.trello.com niin se ilmestyy Opintoasiat-taulun INBOX-sarakkeeseen. Kirjoita viestin otsikkoon kortin näkyvä teksti ja viestikenttään mahdolliset lisätiedot.

Vuoden 2019 opintovastaavat

Pinggaa telegrammissa @juhapekka @ttapio @DazAzo @kappass @Taeraent @yodasti @Laurasini

Juha-Pekka Eloranta

 • email: juha-pekka.eloranta ät helsinki.fi
 • Telegram: @juhapekka
Aloitin tkt-opinnot 2014 Kuopiossa ja siirryin 2016 alusta Helsingin yliopistolle. Osaan siis ehkä auttaa hyväksiluvuissa yms. aiempia opintoja suorittaneita askarruttavissa asioissa. Suorittelen nyt maisterikursseja vähän ristiinrastiin niin hajatili, data ja ohjä -linjoilta. Erityisesti opetuksen kehittäminen on mulle kiinnostava aihe ja olen päässyt tekemään sitä sekä opiskelijana, että ohjelmistotuotanto- ja ohtuprojektikurssien assarina.

Toimin myös tiedekuntaneuvostossa opiskelijaedustajana eli hallopedinä. Tiedekuntaneuvoston tehtävänä on kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, vastata tutkimuksen ja opetuksen laadun hallinnasta, päättää mm. tutkintovaatimuksista, opetusohjelmasta, opiskelijoiden valinnan perusteista sekä käsitellä tiedekunnan laajakantoiset suunnitelmat ja muut periaatteellisesti tärkeät asiat. ...eli jos on mielessä jotain näihin liittyvää niin kerro ihmeessä!

Nico Roos

 • email: nico.roos ät cs.helsinki.fi
 • IRCnet: Ruoto
Korkekouluopintoni alkoivat syksyllä 2013 Haaga-Heliassa josta vaihdoin sitten rakkaaseen kumpulaamme syksyllä 2015. Olen myös "amis" joten jos on kysyttävää opintojen aloittamisesta ilman lukiopohjaa, tai mahdollisista hyväksiluvuista tms. niin kannattaa tulla juttelemaan. Ylivoimaisesti parhaiten minut saa kiinni IRCistä (Ruoto @ IRCnet).

Tero Tapio

 • email: tero.tapio ät helsinki.fi
 • Telegram: @ttapio
Aloitin opintoni syksyllä 2017, Ison Pyörän ensimmäisten pyörähdysten jälkeen, ja olenkin ensisijaisesti perillä kandikursseista ja niiden ajoituksista ja vaatimustasoista. Itse olen jo astetta vanhempi, yli kolmekymppinen opiskelija, uranvaihto mielessä. Ota yhteyttä vaikka TGssä niin autan itse tai selvitän kuka voi auttaa. Yksin ei kannata jäädä minkään asian kanssa, apua, neuvoja ja vertaistukea löytyy varmasti.

Aki Utoslahti

 • email: aki piste utoslahti ät helsinki.fi
 • Telegram: @DasAzo
Aloitin tietojenkäsittelytieteen opinnot HY:n avoimessa yliopistossa 2016, jonka jälkeen siirryin avoimen väylän avulla kokoaikaiseksi opiskelijaksi 2017. Mielenkiinnonkohteeni opintojen suhteen ovat vahvasti painottuneet algoritmeihin ja matematiikkaan.
Opintovastaavana jo viime vuonna toimineena, minulla on jo paljon tietoa tietojenkäsittelytieteen kandi- ja maisteriopinnoista sekä matematiikan laajoista sivuaineopinnoista. Hallitsen myös opiskelijan oikeusturvaan liittyvät seikat ja pengon mielelläni rehtorin määräyksiä niihin liittyen.
Erityisen mielelläni autan opintojen suunnittelussa ja aikatauluttamisessa sekä jaan vinkkejä haluamaasi opintosuuntaan soveltuvista matematiikan sivuaineopinnoista. Minulta löytyy myös keinoja jouduttaa opintojen etenemistä niin halutessasi.
Toimin myös tietojenkäsittelytieteen kandi- ja maisteriohjelmien johtoryhmissä vuosina 2019 - 2020, joten jos jokin painaa mieltä opintoihin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan mitä voidaan tehdä asialle yhdessä!
Minuun parhaiten yhteyden saat Telegramin kautta, mutta kaikkein mieluiten autan ongelmissa kasvokkain. Vietän paljon aikaa kampuksella, joskin usein hieman piilossa. Laita viestiä niin voidaan sopia tapaaminen! :)

Outi Jussila

 • email: outi.jussila ät helsinki.fi
 • Telegram: @kappass

Yliopistolla aloitin 2012 humanistisella puolella opiskellen yleistä kielitiedettä ja kieliteknologiaa. Tietojenkäsittelytieteen opinnot aloitin 2014 ja virallisesti siirryin tänne 2015. Maisteriopinnot aloitin ohjelmistojärjestelmäsuunnalla 2017. Olen nyt ensimmäistä vuotta opintovastaavana ja kolmatta vuotta fuksi- ja tuutorivastaavana. Apua osaan siis tarjota maisterijuttujen lisäksi myös fuksiaiheissa.

Sasu Mäkinen

 • email:
 • IRCnet:

Kristian Krok

 • email: kristian.krok ät helsinki.fi
 • Telegram: @yodasti
Aloitin tietojenkäsittelytieteen opintoni syksyllä 2018. Tätä ennen olen ennättänyt ihmetellä IT-alaa työelämän puolella parin vuoden verran ja työelämää yleisesti runsaan vuosikymmenen verran. Olen siis alanvaihtaja ja vuosirenkaita onkin ehtinyt kertyä reilun kolmenkymmenen verran. Hihasta saa tulla nykäisemään asiasta kuin asiasta. Parhaiten minut tavoittaa telegramin välityksellä.

Laura Sinikallio

 • email: laura.sinikallio@helsinki.fi
 • Telegram: @Laurasini
Aloitin tietojenkäsittelytieteen opinnot tuoreeltaan syksyllä 2018, ensimmäisen kerran astelin yliopistokäytäviä opiskelijastatuksella kuitenkin jo 2008. Muutaman työvuoden jälkeen opiskelun kutsuhuuto vei taas mukanaan. Käpistelyn osalta olen siis ensisijaisesti ajantasalla alkupään opinnoista, mutta yleisluonteista opiskeluvertaistukea on tarjolla aina opintosuunnitelmapohdinnoista gradumurheisiin. Itse aloitin alan opiskelun aivan alusta, eli jos huolettaa, että "kaikki muut ovat harrastaneet alaa jo vuosia", niin eipä hätää! Me vasta-alkajatkin pääsemme hyvin mukaan. Kysy rohkeasti, jos mikään mietityttää! Tai jos kaipaat vain puujalkavitsiä päivääsi piristämään, niin yhteystiedot ovat yllä.

Hallinnon opiskelijaedustajat

Meidän opiskelijoita toimii myös yliopiston hallinnossa opiskelijaedustajina. Katso lisää https://www.tko-aly.fi/toiminta/edunvalvonta/edustajat