Opintovastaavat

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

TKO-älyn opintovastaavat auttavat kaikissa käytännön ongelmissa osastolla: hankalat kurssijärjestelyt, epäselvä byrokratia, ongelmakohtia opintojen suunnittelussa - oli ongelma mikä tahansa, etkä tiedä keneltä kysyä. Jos emme osaa itse vastata, kerromme kuka osaa. Järjestämme myös tukiopetusta hankalaksi koetuille kursseille ja osallistumme aktiivisesti osaston opetuksen kehittämiseen.

Käsittelemme asiat luottamuksella, joten myös anonyymi palaute esimerkiksi jonkin kurssin luennoitsijalle onnistuu kauttamme.

Ota rohkeasti yhteyttä:

 • Sähköpostilla: opintovastaava ät tko-aly.fi tavoittaa koko alla olevan porukan
 • IRCnetissä: päivystämme kanavalla #tkt-apu

Haluatko tukiopettajaksi? Etsimme jatkuvasti lisää ihmisiä pitämään kertauksia ja tukiopetusta vaikeaksi koetuille kursseille. Työstä palkitaan opintopisteillä. Ota yhteyttä opintovastaaviin!

Ideoita/Palautetta?

TKO-älyn erinäiset tiimit käyttävät trelloa meneillään olevien asioiden muistilistana. Löydät tiimien taulut osoitteesta https://trello.com/tkoaly. Opintovastaavien taulu on julkisesti nähtävillä osoitteesta https://trello.com/b/g8suf5oG/opintoasiat.

Voit myös lisätä taululle omia ideoitasi! Lähetä ideasi sähköpostilla osoitteeseen tkoalyopintovastaava+pekvfjbnxaodlqfh4zkx@boards.trello.com niin se ilmestyy Opintoasiat-taulun INBOX-sarakkeeseen. Kirjoita viestin otsikkoon kortin näkyvä teksti ja viestikenttään mahdolliset lisätiedot.

Vuoden 2018 opintovastaavat

Jonne Airaksinen

Alppijonne.jpg
 • email: jonne.airaksinen ät cs.helsinki.fi
 • IRCnet: synyker

Aloitin opintoni syksyllä 2011, valmistuin kesällä 2015 kandiksi ja suoritan nyt hajautettujen järjestelmien ja tietoliikenteen maisterilinjan kursseja. Tunnen laitoksen kurssitarjontaa ja käytäntöjä jo viiden vuoden kokemuksella, joten uskon pystyväni vastaamaan kysymyksiin hyvin laajalla skaalalla.

Irkkaan aktiivisesti ja pyrin vastailemaan kysymyksiin pyytämättäkin, mutta jos isolla kanavalla kysyminen ujostuttaa vastaan toki privaviesteihinkin. Pyörin myös syksyn aikana TKO-älyn tapahtumissa ja laitoksella, nykikää hihasta/parrasta jos on kysyttävää!

Atte Haarni

 • email:
 • IRCnet:

Sami Lindqvist

 • email:
 • IRCnet:

Juha-Pekka Moilanen

 • email: juha-pekka.moilanen ät helsinki.fi
 • Telegram: @juhapekka
Aloitin tkt-opinnot 2014 Kuopiossa ja siirryin 2016 alusta Helsingin yliopistolle. Osaan siis ehkä auttaa hyväksiluvuissa yms. aiempia opintoja suorittaneita askarruttavissa asioissa. Suorittelen nyt maisterikursseja vähän ristiinrastiin niin hajatili, data ja ohjä -linjoilta. Erityisesti opetuksen kehittäminen on mulle kiinnostava aihe ja olen päässyt tekemään sitä sekä opiskelijana, että ohjelmistotuotanto- ja ohtuprojektikurssien assarina.

Toimin myös tiedekuntaneuvostossa opiskelijaedustajana eli hallopedinä. Tiedekuntaneuvoston tehtävänä on kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, vastata tutkimuksen ja opetuksen laadun hallinnasta, päättää mm. tutkintovaatimuksista, opetusohjelmasta, opiskelijoiden valinnan perusteista sekä käsitellä tiedekunnan laajakantoiset suunnitelmat ja muut periaatteellisesti tärkeät asiat. ...eli jos on mielessä jotain näihin liittyvää niin kerro ihmeessä!

Nico Roos

 • email: nico.roos är cs.helsinki.fi
 • IRCnet: Ruoto
Korkekouluopintoni alkoivat syksyllä 2013 Haaga-Heliassa josta vaihdoin sitten rakkaaseen kumpulaamme syksyllä 2015. Olen myös "amis" joten jos on kysyttävää opintojen aloittamisesta ilman lukiopohjaa, tai mahdollisista hyväksiluvuista tms. niin kannattaa tulla juttelemaan. Ylivoimaisesti parhaiten minut saa kiinni IRCistä (Ruoto @ IRCnet).

Tero Tapio

 • email: tero.tapio ät helsinki.fi
 • Telegram: @ttapio
Aloitin opintoni syksyllä 2017, Ison Pyörän ensimmäisten pyörähdysten jälkeen, ja olenkin ensisijaisesti perillä kandikursseista ja niiden ajoituksista ja vaatimustasoista. Itse olen jo astetta vanhempi, yli kolmekymppinen opiskelija, uranvaihto mielessä. Ota yhteyttä vaikka TGssä niin autan itse tai selvitän kuka voi auttaa. Yksin ei kannata jäädä minkään asian kanssa, apua, neuvoja ja vertaistukea löytyy varmasti.

Aki Utoslahti

 • email:
 • IRCnet: