Opintojen paketointi ja valmistuminen

From Fuksiwiki


Kun kandintutkintoon sisältyvät kurssit on suoritettu on aika paketoida opinnot ja jättää tutkintotodistuspyyntö. Homma menee lyhykäisyydessään näin:

1. "Paketointi opinnot" eli rekisteröi opintokokonaisuudet

 * Lähetä mailia opintokokonaisuuksia antaville henkilöille.
   * Tkt: opintoesimies[at]cs.helsinki.fi 
   * Matematiikka: ilkka.holopainen[at]helsinki.fi
   * Tilasto: jyrki.mottonen[at]helsinki.fi
   * Menetelmätiede: opintoesimies[at]cs.helsinki.fi
   * Ajantasaiset tiedot: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/rekisteroi-opintokokonaisuutesi
 * Ilmoita opiskelijanumerosi ja kurssit mitä haluat paketoida mihinkin kokonaisuuteen. Katso tutkintorakennetta. Huomioi Bachelor Honours -ohjelma, jos haluat jopa 1000€ stipendin!.

2. Kun olet saanut merkinnät kokonaisuuksista weboodiin voit lähettää tutkintotodistuspyynnön.

 * Ks. ohjeet https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/valmistuminen

3. Valmistumispäivämäärät

 * Jos haluat valmistua kalenterivuoden loppuun mennessä, niin valmistumiseksi sen aikana riittää, että lähettää tutkintotodistuspyynnön 31.12. mennessä. Tällöin 31.12. merkitään valmistumispäiväksi. Tämä pätee kandiin ja maisteriin.
 * Jos haluat valmistua lukuvuoden loppuun mennessä, niin 31.7. loppuu lukuvuosi, jolloin tutkintototodistuspyyntö pitää lähettää, että valmistuu kevätlukukauden aikana ja päättyvänä lukuvuonna. Tämäkin pätee molempiin, sekä kandiin että maisteriin.
 * Maisteriksi valmistumisessa on se lisäaskel, että gradun hyväksyy johtoryhmä. Johtoryhmä kokoontuu kerran kuussa, mutta ei heinä-elokuun aikana, eli gradu pitää olla valmis jo suurinpiirtein kesäkuun alussa, jotta voi valmistua kevätlukukauden aikana.
 * HUOM! VALMISTUAKSESI VANHAN TUTKINTOSUUNNITELMAN MUKAAN, PITÄÄ GRADU OLLA TARKASTUKSESSA VIIMEISTÄÄN 15.5.2020!
 * Ja jotta ei olisi helppoa, niin voi olla päivämäärä mikä on viimeinen vastaanottopäivä tutkintotodistuspyynnöille, jotta ne käsitellään vielä lukukauden aikana. Esimeriksi vuonna 2019 tutkintotodistuspyyntö piti lähettää 10.6. mennessä, jotta todistus käsiteltiin ja todistuksen sai vielä lukuvuoden aikana. Tämän jälkeen lähetettyjä käsiteltiin kuin ne olisi lähetetty 31.7., eli sai kyllä todistuksen oikealle lukuvuodelle, mutta fyysisen paperin vasta jonkin aikaa myöhemmin. Tällä ei ole varsinaista merkitystä muuten kuin valmistumispäivämäärämerkinnän kannalta. Kunhan pyyntö on lähetetty 31.7. mennessä, valmistuu 31.7. mennessä.