Libproxy

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Libproxy-palvelin

Mikä

Libproxy on Helsingin yliopiston välityspalvelin, jonka kautta on mahdollista lukea kaupallisia opintoihin liittyviä uutis- sekä julkaisuresursseja. Kirjautumalla sisään pystyy esimerkiksi käyttämään Kauppalehden maksullisia verkkopalveluita ja lukemaan ACM- ja IEEE-julkaisutietokantoja.

Miksi

Libproxyn avulla Helsingin yliopisto pystyy tarjoamaan opiskelijoille heidän opiskeluittensa kannalta tärkeät palvelut ja artikkelit ilman jatkuvaa VPN-yhteyden käyttöä.

Miten

Libproxyä käytetään yksinkertaisesti lisäämällä URLin perään tekstin .libproxy.helsinki.fi . Jos esimerkiksi haluat välttää tenttiinlukua lukemalla uusinta tutkimusta voit kirjoittaa osoitekenttään http://portal.acm.org.libproxy.helsinki.fi tai http://ieeexplore.ieee.org.libproxy.helsinki.fi. Sinut ohjataan kirjautumissivulle jonka jälkeen pääset vapaasti lukemaan.

Libproxyn käyttöä voi helpottaa joissakin selaimissa seuraavanlaisella bookmarkletillä: tee kirjanmerkki esim. nimellä 'Libproxify' ja laita sen osoitteeksi seuraava:

javascript:(function(d,u){d.domain.indexOf(u)<0&&(location.href=d.URL.replace(d.domain,d.domain+u))})(document,'.libproxy.helsinki.fi')

Nyt avaamalla kyseisen kirjanmerkin pääset näppärästi selaimessasi auki olevalle sivulle Libproxyn kautta.