Gurulan esittely

From Fuksiwiki
(Redirected from Gurula)
Gurulamme
Gurulan sohvat

Gurula sijaitsee Exactumin pohjakerroksessa, huoneessa numero DK115 (ks. kartta). Gurula on TKO-älyn, tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestön, koti, päämaja ja vaelluskohde, jonne useat opiskelijat vaeltavat jostain syystä myös vapaa-aikanaan. Gurulassa voi esimerkiksi liittyä ainejärjestön jäseneksi tai ostaa TKO-äly-tuotteita, kuten haalarit, haalarimerkkejä, laulukirjan tai aina yhtä tyylikkään mustan ainejärjestön t-paidan.

Gurulaan on tilattu useita aikakausilehtiä. Lehtien lisäksi Gurulassa on usein ihmisiä, joita kiinnostaa esimerkiksi pelata Gurulassa olevia lauta- ja korttipelejä. Gurulan vieressä yökäytössä olevalla alueella on laitoksen mikroluokkia sekä wc, mikä tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa laitoksella riippumatta vuorokauden vaihtumistahdista ulkomaailmassa. Tätä mahdollisuutta hyödynnetään välillä kohtuuttoman orjallisestikin.

Onpa Gurulassa nähty laskuharjoitustehtäviäkin usein porukalla tai vanhempien opiskelijoiden opastuksella ratkottavan. Lisäksi sohva, joiden käyttöaste lepäämiseen tuntuu olevan jostain syystä korkeahko. Gurulan kirjahyllyistä löytyy myös Gurulassa luettavaksi monipuolisesti kurssikirjoja ja alan kirjallisuutta.

Ruokavälitys (eli RV)

Gurulassa toimii myös massiivinen TKO-älyn ympärivuorokautinen ruokavälitys, joka on nälkäisen opiskelijan pelastus silloin, kun ruokalat eivät täytä asiakkaittensa vatsoja. Ruokavälitys toimii voittoa tuottamattomana kahvikassana, jota täydennetään rahojen riittämisen ja tarpeen mukaan tukkutilauksilla. Kahvin ja teen lisäksi RV:stä saa mm. jäätelöä, suklaata, energiajuomaa ja limua. Tuotteiden ostaminen hoidetaan virtuaalikassalla rv-koneella, ei käteisellä.

Katso ohjeita TKO-älyn Ruokavälitys -sivulta

Gurulassa on lisäksi jääkaappi, johon voi säilöä omia ruokiaan kunhan merkkaa niihin oman nimensä ja jättöpäivän (vanhentuneet ja merkitsemättömät poistetaan).

Pullonpalautus

Täynnä oleva pullonpalautus

Pullonpalautus sijaitsee infonäytön alapuolella jääkaappia vastapäätä. Jos pullonpalautus alkaa olla täynnä, tyhjennäthän sen. Ohjeet löytyvät alasivulta Pullonpalautuksen tyhjennys.

Astiat ja aterimet

Tiskipöydän yllä astiakaapissa ja sen vasemmalla puolella olevassa keittiökaapissa on mukeja. Käytännössä kaikki astiakaapista löytyvät mukit ja astiat ovat yleiskäytössä, mutta jos jotain uutta ja ihmeellistä ilmestyy se saattaa olla jonkun käpistelijän omaisuutta. Tällaisissa tapauksissa kysymällä varmistaminen kannattaa. Tiskaa käyttämäsi kuppi välittömästi käytön jälkeen ja laita takaisin kaappiin. Kenen tahansa mukiakin voi lainata kunhan suorittaa samat toimenpiteet. Älä tuo enää omaa mukia Gurulaan - kaapeissa ei yksinkertaisesti ole enää tilaa.

Myös astioita ja aterimia voi luonnollisesti käyttää kunhan tiskaa ne heti käytön jälkeen.

Muoviavain ja mikroluokat

Opiskelijat voivat saada panttia (25€) vastaan käyttöönsä yökäyttöavaimen eli magneettiavaimen, jolla pääsee Gurulan vieressä oleviin laitoksen mikroluokkiin (ja osaan keskustan atk-luokista) normaalien aukioloaikojen ulkopuolella klo 7.00–1.00 välisenä aikana. Tällä tietotekniikkakeskuksen myöntämällä opiskelija-avaimella pääsee lisäksi myös (mikroluokan DK110 kautta kulkemalla) Gurulaan.

Viihde

Navetta

Tietokoneluokka DK110 eli Navetta sijaitsee Gurulan vieressä Exactumin pohjakerroksessa.

Navetasta löydät mm. toistakymmentä yliopiston AD-tunnuksilla käytettävää tietokonetta, arcade-kabinetin, videotykin, sekä retropelikoneen.

Gurulavastaavat

Kysyttävää? Ehdotuksia? Ota yhteyttä gurulavastaaviin:

  • Iikka @fergusq
  • Petrus @kissabussi
  • Eemeli @Tuupertunut

Virtuaali-Gurula

Yliopiston tilojen sulkeuduttua koronaepidemian vuoksi Discord-kanavalle helsingin-yliopiston-tietojenkäsittelytieteen-opiskelijoiden-muuhunkin-kuin-lanikäyttöön-tarkoitettu (ent. TKT-Lanit) perustettiin Virtuaali-Gurula.