Tuutorit2021

From Fuksiwiki
Revision as of 14:32, 19 August 2021 by Ugteo (talk | contribs)

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2021 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaava Pekka Mäki-Mikola

TuutorikuvaPekka.jpg

Pekka Mäki-Mikola

  • email: pekka.maki-mikola@helsinki.fi
  • Telegram: iPeg1

Hei ja tervetuloa opiskelemaan!

Olen nyt kolmannen vuoden opiskelija, tuutoroin itse viime vuonna ja tänä vuonna olen yksi fuksi- ja tuutorivastaavista. Asioiden tekeminen viime hetkellä on erityisalaani, onneksi tähän asti dedisten lähellä tehdyt loppuspurtit ovat riittäneet. Räppi ja Steam-pelikirjaston läpikäynti ovat lähellä sydäntä.

Hyvällä todennäköisyydellä bongaat minut milloin mistäkin tapahtumasta, suosittelen lämpimästi osallistumaan kaikkeen sillä tapahtumista löytää todella hyvin kavereita!

Nähdään syksyllä!!!

Fuksi- ja tuutorivastaava Matti Ylhäisi

Matti Ylhäisi

  • email: matti.ylhaisi@helsinki.fi
  • Telegram: Ensilumi

Hei vaan koko fuksikööri,

Tervetuloa minunkin puolestani tänne opiskelemaan. Meidän yliopisto on varmaan yksi maailman parhaita paikkoja opiskella! Opiskelijoista pidetään huolta, tai ainakin niin yritetään parhaan mukaan tehdä, ja yleensä mukaan mahtuu paljon hauskanpitoakin. Meidän on tarkoitus varmistaa että teillä on mahdollisimman hauska ja helppo fuksisyksy! Jos ikinä tulee mitään kysyttävää tai tarvitsette apua niin kysykää vain meiltä tuutorimenninkäisiltä!

Ihan huippu paljon onnea tänne opiskelemaan pääsystä ja riemukasta syksyä!

Fuksi- ja tuutorivastaava Teo Uosukainen

Tudorskuvajeesjees.jpg

Teo Uosukainen


Hello there,

kolmannen vuoden opiskelijana ja tuutori- ja fuksivastaavana toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistoon. Olen prokrastinoinnin mestari ja hylättyjen arvosanojen keräilijä. Hienoa saada uusia opiskelijoita joukkoomme!

Törmäillään lukuvuoden aikana!


Tuutori Mari Karlsson

GurulaMari2021.jpg

Mari Karlsson

  • email: mari.k.karlsson@helsinki.fi
  • Telegram: markkaka


Moi!

Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Itse kuulun jälkimmäisiin ja aloitan kolmannen vuoden käpistelyopinnot nyt. Tuutorina olen yliopistossa toista kertaa. Ainejärjestössämme TKO-älyssä toimin toista vuotta rahastonhoitajana (nakkiutumiseen vaikutti mietintävuosien opinnot ja työt) sekä ensimmäistä kertaa sitsivastaavana.

Kampukselta minut löytää usein Gurulasta opiskelemasta, järjestöhommista tai muuten vain hengailemasta esimerkiksi Mario Karttia pelaten.

Tuutori Hugo Holmqvist

Hugis-tuutorikuva21.jpg

Hugo Holmqvist

  • email: hugo.holmqvist@helsinki.fi
  • Telegram: @jaloviina

Heippa!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan!

Aloitin itse jo 2016 opinnot joten olen jo jonkin aikaa hengaillut opiskelijaympäristössä. Olen myös tuutoroinnut kahdesti jo, joten tämä on kolmas kerta, aivan uskomatonta. Myös järjestötoiminnassa on tullut pyörittyä alusta lähtien, ja vieläkin istun parissa opiskelijajärjestön hallituksessa joista yksi on Matlu ry johon te myös varmasti tulette tutustumaan syksyn aikana.

Opintojen ja järjestötoiminnan ohella teen töitä, veneilen, soitan kitaraa, lenkkeilen ja maistelen pienpanimo-oluita.

Mut löytää luultavasti Klusterilta, Gurulasta joskus ja muista tapahtumista heti kun on mahdollista, joten tulkaahan moikkaamaan! Voin hyvin esimerkiksi vastata kysymyksiin liittyen järjestötoimintaan tai työelämään.

Ottakaa kaikki irti opiskeluvuosista, luultavasti ne tulevat olemaan parhaimmat vuodet koko elämässä!

PS. Jag pratar också svenska!

Tuutori Mitja Karhusaari

Kymmenenpikseliämitjaa.jpeg

Mitja Karhusaari

Moikka!

Olen opintoni vuonna 2019 aloittanut junantuoma Keski-Pohjanmaalta, joka uskaltautuu nyt kolmantena opiskeluvuonnaan kokeilemaan tuutorointia. Olen ollut fuksisyksystäni lähtien aktiivinen järjestön toiminnassa ja istun nyt toista vuottani järjestön hallituksessa ja monien tiimien jäsenenä. Minut voit bongata niin tapahtumasta kuin tapahtumasta, aina sitseistä Casual Nigheihin ja yritysvierailuihin, ja mitä useimmin istumasta Gurulasta läppärin ja aikaa sitten kylmenneen kahvikupin kanssa.

Voin sanoa, etten ole hetkeäkään katunut Helsinkiin muuttamista, tietojenkäsittelytieteen valitsemista tai järjestötoimintaan ryhtymistä ja uskon, että tekin tulette viihtymään yhtä hyvin. Vaikka fuksisyksyn uusien tapahtumien, ihmisten ja asioiden tulva onkin aika moinen, kannattaa rohkaistua ja osallistua ja tutustua mahdollisemman moneen -- takaan, ettette tule katumaan myöhempinä opiskeluvuosinanne!

Tuutori Henri Sundquist

SunkuistinHenri.png

Henri Sundquist

Terve ja onnittelut opiskelupaikasta!

Olen suoraan koulunpenkiltä saapunut kolmatta vuotta aloittava opiskelija. Aiempaa tuutorointi- tai järjestötaustaa ei ole, joten ajattelin vihdoinkin kantaa korteni kekoon. Tähänastisista opiskeluista suosikkeja ovat ehdottomasti algoritmipuolen kurssit (lue: TiRa). Myös matikka on hyvin lähellä sydäntä.

Vapaa-ajallani koodailen, hengailen kavereiden kanssa ja satunnaisesti luen kirjoja. Talvisin ykkösjuttu on laskettelu, joko rinteellä tai sen ulkopuolella piippareiden kera.

Minut tulee löytämään tapahtumista ja satunnaisesti kampukselta, mikäli olosuhteet sen sallivat. Laittakaa ihmeessä Telegrammissa viestiä, lupaan vastailla parhaani mukaan ja jos ei muuta niin osaan (ehkä) navigoida HY:n ajoittain epämääräisiä nettisivuja.

Tervetuloa!

Tuutori Matias Tamsi

Matiastamsi.jpg

Matias Tamsi

Moro!

Onnittelut opiskelupaikasta minunkin puolesta!

Itselläni on opiskeluja kaksi vuotta takana ja ekaa kertaa tuutoroimassa! Parasta tietojenkäsittelytieteen opiskelussa itse opintojen/alan lisäksi ovat kanssaopiskelijat sekä järjestö. Omasta puolesta voin sanoa, että elämäni paras päätös, joka tapahtui vähän sattumalta. Meikän löytää sitten todennäköisesti kaikista tapahtumista yms.

Mitä tähän nyt enempää höpöttelemään. Mielummin jutellaan, kun tavataan!

Nähdään pian! :)

Tuutori Miklas Siivonen

659C8BCC-E747-4E68-875E-0E0C2F29626F.jpg

Miklas Siivonen

Terve ja heipä hei!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa käpistelemään. Mulla lähtee toinen vuosi tekiksellä käyntiin. Olen ensimmäistä kertaa tuutorina joten jotain uutta itsellekin. Opiskelut etenee mukavaa vauhtia ja innolla eteenpäin.

Vapaa-ajalla pyöräilen paljon sekä säädän omien koodaus projektien kanssa. Tykkään myös huvitella kavereiden kanssa sekä pöhistä kaikesta jännästä.

Minuun voi törmätä suurella todennäköisyydellä tapahtumissa tai unicafessa.


Tuutori Aleksi Suuronen

Aleksi tutorkuvacropped.jpg

Aleksi Suuronen

Moi ja onneksi olkoon opiskelupaikasta!

Itselläni alkaa nyt syksyllä toinen (2.) vuosi opintoja tietojenkäsittelytieteen parissa Helsingin yliopistossa. Kumpulaan loikkasin ensin opiskeltuani Jyväskylässä tietotekniikkaa parisen vuotta.

Jyväskylässä olin mukana opiskelijajärjestön tapahtumissa ja jutuissa sekä tutorina ja päätinkin jatkaa täällä Helsingin päässä samaa linjaa. Toimin myös Helsingin yliopiston Savolaisen osakunnan Vuksitoimikunnassa tänä syksynä. (toimintaan ovat kaikki Savolaiset ja savonmieliset erittäin tervetulleita!)

Vapaa-aikaani kuuluu geneeriset milleniaaliharrastukset kuten Netflix ja videopelien pelaaminen ja käyn myös ulkoilemassa ja lenkkeilemässä. Lisäksi talvisin sydäntäni lähellä on laskettelu ja kesäisin moottoripyöräily.

Jos tulee kysyttävää mistä vain niin aina voi laittaa Telegramissa viestiä tai vaikka vetää hihasta kampuksella tilaisuuden tullen!

Elämä on ihmisen parasta aikaa ja opiskelijaelämä varsinkin, joten rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kohti opintoja ja sen mukana tuomaa opiskelijaelämää!

Tuutori Emma Piittala

Tutoremma.jpg

Emma Piittala

Moi! Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan! Mä oon Emma ja opiskelen toista vuotta eli ensimmäistä kertaa tuutorina!

Harrastuksiin kuuluu lähinnä kyykkääminen alkossa ja videopelien pelaaminen. Teen myös jonkin verran järjestöhommia toimimalla bile- ja vuosijuhla tiimeissä. Toivottavasti päästään tekemään kaikkea kivaa yhdessä syksyllä!


Tulkaa vetäsee hihasta, jos on mitä tahansa kysyttävää, niin etitään teille joku, joka tietää vastaukset.

Tuutori Matias "Matu" Onnelainen

Matukuva.jpg

Matias "Matu" Onnelainen

Terve ja suuret onnittelut aivan loistavan opiskelupaikan saamisesta!

Olen toisen vuoden käpistelijä, joten toimin myös ensimmäistä kertaa tuutorina. Olen kuluneen vuoden aikana toiminut ainejärjestömme hallituksessa ja yritysvastaavana.

Minuun voi hyvin suurella todennäköisyydellä törmätä erinäisissä tapahtumissa (jos niitä järjestetään “:D”), joten jos ja kun näet minua niin tule ihmeessä sanomaan moi!

Tuutori Tuukka Ylöstalo

TuutorikuvaTuukka.jpg

Tuukka Ylöstalo

No se on minä tässä hei! Isot onnittelut opiskelupaikan valinnasta ja sen saamisesta!

Toisen vuoden käpistelijä kyseessä ja ekaa kertaa tuutoroimassa. Korona-vuosi oli mitä oli, joten opeteltavaa riittää itse kullakin, mutta toivottavasti voin auttaa teitä kaikin mahdollisin tavoin!

Vapaa-ajalla helpoiten minut löytää Unisportilta, joten tervetuloa treenaamaan kanssani! Mitään virallista roolia tuutoroinnin lisäksi minulla ei ole, mutta aktiivisesti tapahtumissa pyörin joten don`t be a stranger, come and say hi!

Ja sama sitten ruotsiks.

Tuutori Miikka Åsnabrygg

TuutoriKuva Miikka.jpg

Miikka Åsnabrygg

Moikka ja onneksi olkoon uudesta opiskelupaikasta!

Olen itse toisen vuoden käpistelijä ja ekaa kertaa toimimassa tuutorina. Mitä vapaa-aikaan ja harrastuksiin tulee, niin pelien koodaus (Unityllä), videopelien peluu ja kaverien kanssa hengailu.

Mut löytää usein Gurulasta ja myös suurimmista osista tapahtumista joita järjestetään.

Viestiä voi pistää Telegramissa ihan vapaasti tai tulla juttelemaan nähdessään kampuksella/tapahtumissa.

Tuutori Konsta Janhunen

Placehold.png

Konsta Janhunen

Moro ja tervetuloa!

Käpistelijänä olen syksyn 2020 fuksi, mutta yliopistourani aloitin ylioppilaaksi valmistuttuani jo 2009. Silloisesta kemian opiskelusta jäi tutkinnon sijaan käteeni lähinnä paljon kokemusta opiskelijajärjestötoiminnasta ja olinpa tuutorinakin ensimmäistä kertaa jo 2010. Tämä seikkailu päättyi kuitenkin 2015 ja välissä tuli opiskeltua amiksessa ja jatkettua asiakaspalveluduuneissa. Akateeminen opiskelu kuitenkin vetää puoleensa, joten paluu Kumpulaan oli välttämätön.

Tuutoroinnin ohella vaikutan vuoden 2021 TKO-äly ry:n hallituksessa sihteerinä ja yhtenä kolmesta opintovastaavasta. Harrastuksinani tapaan mainita videopelaamisen, lähinnä tarinalliset yksinpelit vetävät puoleensa. Ja Civilization VI säännöllisesti sekin. Yleisesti ottaen tykkään tankata kaikenmaailman turhaa triviaa ja nippeliä milloin mistäkin internetin syövereistä, joten jos maailmantilanne sallii, niin johonkin pubivisaan voisi olla kiva suunnata.

Nähdään ja kuullaan!

Tutor Natalie Johansson

Tutor natalie.jpg

Natalie Johansson

Hej!

Jag ska börja mitt andra år som datavetare och är tutor för första gången. Mitt gulisår bestod nästan helt och hållet av distansstudier, så jag har mycket erfarenhet i det området!

Jag syns primärt på Spektrums (Gumtäkts svenskspråkiga ämnesförening) evenemang, om jag syns till alls. Om inte, finns jag någonstans och studerar ”flitigt”, eller utövar ”konst”.


Fråga gärna om du har frågor! Man når mig bäst via telegram, men jag kollar nog min epost nästan varje dag.

Hoppas det här året inte blir lika dystert!

Tuutori Sani Kemppainen

Tuutorikuvasani.jpg

Sani Kemppainen

Onnittelut huipusta opiskelupaikasta ja tervetuloa tekikseen!

Olen toisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa tuutoroimassa Helsingin Yliopistolla. Vallitseva koronatilanne varmasti jännittää monia, mutta koronafuksina itsekkin voin sanoa että pandemiasta huolimatta ensimmäinen opiskeluvuoteni tarjosi minulle unohtumattomia muistoja ja hyviä ystäviä, joten uskon että teillekkin uusille fukseille saadaan järjestettyä tosi kiva vuosi!

Jos jokin asia mietityttää niin minulle voi laittaa viestiä telegramissa, minut voi myös löytää usein gurulasta ja erinäisistä tekiksen tapahtumista. Tule ihmeessä juttelemaan kun tavataan :)

You can also communicate with me in English.

Tuutori Sanna Hanén

Sanna.jpg

Sanna Hanén

Hi and welcome! I am a tutor in the Master's Programme in Computer Science. I’m a 2nd year student and I help organise parties for our student organisation TKO-äly (in theory, at least — hopefully we’ll get to have more parties soon :D).

Feel free to ask me any questions you may have, I’ll be happy to help out! Puhun myös suomea. I hope you have a lovely first semester & beyond!

Tuutori Amalia Ahola

Amalia.jpg

Amalia Ahola

Hi there!

I’m Amalia and I'm tutoring the Master’s Programme in Computer Science. I’m starting my second year studying computer science, but I have previously studied astrophysics here in Kumpula. I love traveling and I'm usually planning my next trip before I've even landed, but during these hard times, my time has been spent on my other passions like music, movies, books and gaming. You can usually catch me at any student event, come and say hi or challenge me to a game of beer pong! And don’t hesitate to message me on Telegram, myös suomeksi.

Can’t wait to meet you all!

Tuutori Milla Kelhu

Profiilikuva1 3.jpg

Milla Kelhu

Hei!

Ensinnäkin lämpimät onnittelut opiskelupaikasta! Itselläni alkaa nyt toinen vuosi tekiksellä ja ensimmäinen tuutorina. Päädyin käpistelijäksi aika lailla sattumalta, mutta päivääkään en ole vielä katunut. Opiskelujen ulkopuolella sydäntä lähellä ovat kirjat ja piirtäminen.

Mut löytää todennäköisesti erinäisistä tapahtumista, kunhan niitä taas järjestetään, ja mut tavoittaa myös aina telegramin ja sähköpostin kautta. Jos mikään mietityttää, kannatta muistaa, ettei kysyvä tieltä eksy.

Also available in English.

Tuutori Petrus Peltola

Placehold.png

Petrus Peltola

Terve ja tervetuloa!

Omat opintoni aloitin jo vuonna 2017 mutta tuutoriksi päädyin vasta nyt. Ainejärjestössämme toimin Gurulavastaavana sekä casual- ja liikuntatiimien jäsenenä. Ennen koronaa olin mukana myös harrastejärjestöissä, joiden kautta löysin mm. pöytäroolipelaamisen. Opintojen ohella pelailen myös lauta- ja videopelejä, ulkoilen sekä kuntoilen Unisportilla.

Todennäköisimmin löydyn Gurulasta (tai sen läheisestä opiskelutila Luolasta), Unicafesta tai järjestömme tapahtumista, tulkaa toki juttelemaan!

Tuutori Matti Vakkilainen

Mattiv.jpg

Matti Vakkilainen

Moro ja onnittelut myös minun puolestani opiskelupaikasta!

Olen toisen vuoden opiskelija ja ensimmäisen kerran tuutorina.

Vapaa-ajalla mm. laulan osakuntakuorossa, pelaan lautapelejä ja ajan Onewheelillä!

Tulevana syksynä minut löytää toivottavasti taas Gurulasta ja tapahtumista, mutta jos ei löydy, niin kiinni saa ainakin Telegramilla. Tulkaa rohkeasti juttelemaan jos on kysyttävää! 😎

Tutor Juha Tauriainen

Juhq.jpg

Juha Tauriainen

Greetings and welcome! My congratulations for choosing University of Helsinki as your exchange location, you made a fine choice.

My name is Juha Tauriainen, currently a fifth year student of computer science with a minor in education sciences. I will be helping you with anything related to your studies. I was in your shoes during the spring semester of 2019-2020, as an exchange student in Colorado Mesa University in the USA. After the exchange studies I spent a year at CERN as a technical student. During pre-covid times I spent a lot of my time at gurula, hopefully this year we can all enjoy each other's company at gurula.

Feel free to contact me through telegram or email with questions related to studies, the local area etc, I'll be happy to respond.

Best of luck for your upcoming studies.

Tuutori Jussi Mäki-Kahra

Sepi.jpeg

Jussi Mäki-Kahra

Moi! Onneksi olkoon opiskelupaikasta!

Olen kolmannen vuoden opiskelija. Toimin ainejärjestössämme liikuntatiimissa, kulttuuritiimissa ja Junior Evangelistana. Kesällä harrastan petankia, talvisin harrastan tietokilpailuja. Viihdyn Gurulassa. Minuun voi törmätä myös Unicafessa ja muualla kampuksella. Tule morjestamaan rohkeasti!

Tuutori Niko Paasiniemi

Niko.JPG

Niko Paasiniemi

Moikka!

Mulla alkaa nyt toka vuosi tietojenkäsittelytieteen kanssa, ja en oo kyllä katunut hetkeäkään. Oon myös ekaa kertaa tuutorina, joten odotan innolla mitä syksy tuo tullessaan!

Vapaa-aika menee pitkälti opiskeluiden sekä musahommien parissa. Ylipäätänsä kaikenlainen taide kiinnostaa tosi paljon :).

Mut tulee varmasti löytämään kaikista opiskelutapahtumista, sekä kampukselta, kun sinne satun eksymään.

Nähdään pian!


Tuutori Touko Peltomaa

ToukoKoodaa.jpg

Touko Peltomaa


Hiijohoi ja haloota päivää fuksit ja onneiksi olkoon opiskelupaikasta!

Aloitan kolmannen vuoden meidän mahtavassa lipastossa! Koulun lisäksi työskentelen suomalaisessa startupsissa. Vapaa-ajalla tykkään koodata, ohjelmoida, scriptata ja koodata. Kun en ole tietokoneella tyypillisesti urheilen ja soitan kitaraa tai DJ-dekkiä.

Onnea opintojen kanssa. Odotan innolla teidän (uusien fuksien) tapaamista!


Tutor Sini Saarinen

Sini.jpg

Sini Saarinen

  • email: sini.e.saarinen@helsinki.fi
  • Telegram: @sinisaarinen


Hi guys!

My name is Sini Saarinen and I am tutoring the Data Science Master’s Programme. I have been a tutor for a few years already - having lived in several different countries around the world, helping international students comes quite natural to me. Apart from studies my favourite things to do include travelling, meeting new people, learning languages, music and beer tastings (I can show you some places here). I am looking forward to meeting you all and wish you good luck with the studies!

Tuutori Aino Kuosmanen

Aino.jpg

Aino Kuosmanen

Heippa!

Mulla on alkamassa juuri toinen käpistelyvuosi ja ensimmäinen kerta tuutorina. Vapaa-aikani kulutan erilaisten sarjojen sekä palapelien äärellä. Mut voit bongata todennäköisesti tapahtumista ja satunnaisesti myös Unicafen puolella. Jos näin käy niin tuu ihmeessä moikkaamaan!

Ei muuta kuin onnea ja kohta nähdään!