Tuutorit2020

From Fuksiwiki
Revision as of 02:26, 5 August 2020 by Ugteo (talk | contribs)

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2020 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaava Olli Keski-Hynnilä

Olli 2020.jpg

Olli Keski-Hynnilä

 • email: olli.keski-hynnila@helsinki.fi
 • Telegram: OlliKH

Mou

Aloittelen nyt viidettä vuotta tietojenkäsittelytieteitä ja maisteriopintoja suorittelen (vaihtelevalla tahdilla). Järjestöhommia on tälle vuodelle kertynyt oikein mukavasti. TKO-älyssä (myöh. Tekis) toimin hallituksen jäsenenä, olen toinen fuksi- ja tuutorivastaavista jonka lisäksi olen myös ilontalonvastaava. Tämän lisäksi toimin myös Matlu ry:n sekä TiTOL ry:n hallituksissa.

Vuoden edetessä minut tulee todennäköisimmin löytämään erilaisista opiskelijatapahtumista. Pyörin myös satunnaisesti tai vähemmän satunnaisesti Kampuksella, pääasiallisesti Gurulassa tai Unisportin tiloissa.

Jos lukuvuoden aikana tulee jotain kysyttävää, niin kannattaa ja saa ehdottomasti kysyä. Parhaiten yhteyttä meikään saa Telegrammilla, mutta myös hihasta saa tulla nykimään jos jossain minuun törmää. Liittyivät kysymykset sitten opiskeluihin tai opiskelijatapahtumiin niin vastaan mielelläni, sekä saatan jopa olla avuksi!

Pitäkää hauskaa opiskelujenne aikana ja pyrkikää ehdottomasti tutustumaan uusiin ihmisiin. Opiskelukaverit ovat valtava voimavara, jos (ja kun) opinnot hajottavat


Fuksi- ja tuutorivastaava Markus Holopainen

Markus H 2020.jpg

Markus Holopainen

 • email: markus.x.holopainen@helsinki.fi
 • Telegram: myzozoz

Jea!

Olen viidennen vuoden käpistelijä ja maisteriopintoni alkavat nyt syksyllä. TKO-älyssä olen ollut hallituksessa fuksista lähtien ja tänä vuonna toteutan myös esimerkiksi järjestön varapuheenjohtajan virkaa. Opiskeluaikana on tullut myös osallistuttua kaikenmoiseen oheistoimintaan, kuten speksiin.

Neuvoni uusille opiskelijoille onkin, että kannattaa lähteä rohkeasti kaikkeen toimintaan mukaan, mihin opintojen rinnalla aika riittää! Henkilökohtainen tehtäväni on alentaa kynnystä kaikille uusille tulijoille ja sen takia fuksi- ja tuutorivastaavan virka sopiikin kuin naula otsaan.

Kysykää, haastakaa ja rupatellaan tyhjänpäivisiä yhdessä. Esittäytykää rohkeasti ja kertokaa itsestänne! Tehdään tästä teidän paras fuksisyksy! Jes jes jes!


Tuutori Ilkka Luukkonen

Ilkka.png

Ilkka Luukkonen

 • email: ilkka.t.luukkonen@helsinki.fi
 • Telegram: IlkkaL


Kuunnelkaa kuunnelkaa!

Aloitan toisen opiskeluvuoteni ja olen ensimmäistä kertaa tuutorina. Tuutorihommien lisäksi kuulun TKO-älyn liikuntatiimiin, ja liikuntatoiveita otetaankin vastaan!

Minut voi tavoittaa kampuksen tiloista, Unisportilta, Vantaankosken kuohuista, ja tietenkin digitaalisesti! Saa tulla rupattelemaan ja esittämään kysymyksiä.

Fuksisyksy saattaa hieman jännittää, mutta kannattaa silti heittäytyä mukaan. Saadut kokemukset ja kaverisuhteet antavat rutkasti voimia opiskeluun.


Pidetään hauskaa, moikka!

Tuutori Niclas Forsman

Niclas.jpeg

Niclas Forsman

 • email: niclas.forsman@helsinki.fi
 • Telegram: nnecklace


Ciao!

Olen tokan vuoden käpistelijä (tietojenkäsittelytieteen opiskelija) ja syksyllä toimin ensimmäistä kertaa tuutorina. Ainejärjestövirkoja löytyy myös. Olen mm. TKO-älyn yritystiimissä ja toimin myös TKO-älyn application-evankelistina. (Ts. ylläpitäjänä)

Tavoitteeni tuutorina on auttaa uudet opiskelijat sopeutumaan yliopistoelämään. Liikun paljon kampuksella, etenkin Gurulassa, ja kaikissa opiskelijatapahtumissa. Kannustan fukseja osallistumaan mahdollisimman paljon opiskelijatapahtumiin, niissä tutustutte paljon uusiin ihmisiin ja tutustutte myös meidän mahtavaan ainejärjestöön!

Jos vuoden aikana tulee jotain kysyttävää niin kysykää rohkeasti irl, telegramitse, sähköpostitse taikka intiaani savumerkeillä. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin, varsinkin jos kysymykset koskevat hyvinvointi, algoritmeja, IT-ala, ohjelmointi, jalkapallo tai kamppailulajeja!

Toivottavasti alkava syksy on teille mahdollisimman tapahtumarikas, mieleenpainuva ja ennen kaikkea hauska.


Tsemppiä alkaviin opintoihin!

Tuutori Jaime Heikkilä Dias

Jaime Heikkilä Dias

 • email: jaime.heikkiladias@helsinki.fi
 • Telegram: HoolaBoolaKukkuu!

Olen syksyn 2019 tulokas suoraan ylioppilastutkintolautakunnan käsittelystä. Jotenkin päädyin yhdeksi RV-vastaavista (RV = ruokavälitys), en kyllä ole vielä katunut nakkiani. Syksyllä toimin ekaa kertaa tuutorina, toivotaan että osaan olla yhtä motivoiva kuin itseäni tuutoroineet :)

Tuutoriksi päädyin, koska tykkään autella muita, oli kyseessä sitten ohjelmointipulma, opintojen aikataulutus tai jokin elämän filosofisista kysymyksistä.

Minut tavoittaa helpoiten Telegramista ja Gurulasta (opiskelijahuone kampuksella). Tule rohkeasti nykäisemään hihasta!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tsemppiä opintoihin!

Tutor Anton Taleiko

AntonT.jpg

Anton Taleiko

 • e-post: anton.taleiko@helsinki.fi
 • Telegram: talantiko


Morjens!

Jag är en andra årets datavetare och fungerar som svenskspråkig tutor för årets datagulisar. Under mitt första år har jag varit med i Spektrums (Gumtäkts svenskspråkiga studerandeförening) programkommitté där jag varit med och planerat spex och annat program som till exempel Mario Kart-turneringar. Vid sidan av studierna spelar jag trumpet, så om du planerar ett superhäftigt uppträdande men saknar en trumpet är ditt problem löst.

Som tutor vill jag hjälpa årets gulisar med att komma igång och dela med mig av användbara tips. Första studieåret är färskt i minnet så jag hoppas kunna hjälpa med sånt som man behöver få svar på som gulis.

Jag rör mig ofta på Campus Gumtäkt och man når mig både via e-post och Telegram. Fråga om det är nåt du undrar. Det finns inga dumma frågor.


Tuutori Erkka Rahikainen

KunFuksitNukkuuKlusterilla.jpg

Erkka Rahikainen

 • email: erkka.rahikainen@helsinki.fi
 • Telegram: ErkkaR

Terve vaan!

Mulla on kolmas käpisteluvuosi alkamassa uusin kujein ja nyt myös toista kertaa tuutorina. Aikani kulutan tehokkaasti prokrastinoiden ja opinnot etenevät vakaasti deadlinejen tahdissa. Muuten harrastuksiini kuuluu boulderointi, salimakeilu ja kaikki mahdollinen höntsäliikunta. Kampuksella ja tapahtumissa mua tulee paljon näkemään, mutta myös telegramissa voi tulla juttelemaan!

Ottakaa fuksisyksystä kaikki ilo irti ja tsemiä opintoihin!

Tuutori Ines Lukkanen

Ines Lukkanen

 • email: ines.lukkanen@helsinki.fi
 • Telegram: TzimisceanHeips!

Olen toisen vuoden opiskelija, ja lisäksi toimin TKO-älyn pöhinävastaavana ja ReadMe:n toimituksessa!

Maailmantilanne on ehkä ennalta-arvaamaton ja poikkeuksellinen, mutta haluan tuutorina pyrkiä siihen, että ryhmäytyminen ja orientaatio toimii fukseilla yhtä sujuvasti ja kivasti kuin meilläkin aikanaan, ja että kivoja tapahtumia ja oman porukkansa löytämistä ei tarvitse kenenkään jättää väliin.

Minuun saa kätevimmin yhteyden Telegramissa, siellä tulee hengailtua ja sticker-spämmäiltyä kaiken aikaa. Mottona tuutorisyksylle voisi olla vaikka että "kaikkeen löytyy ratkaisu, paniikkiin ei ole juurikaan aihetta". :D

Ihan sairaan hienoa, että liityit joukkoon, nähdään pian!

Tutor Touko Peltomaa

ToukoKoodaa.jpg

Touko Peltomaa


Hiijohoi ja haloota päivää,


I'm starting my second year here at the University of Helsinki. I don't have an assignment in our wonderful student organization TKO-äly, but you'll see me at the awesome events now and then. Outside the school, I work as a Javascript Developer in a Finnish startup. On top of that, I develop mobile apps whenever I have spare time :D.

My current Hobbies include playing guitar Kumpulan Speksi band, running, and swimming. Speksi is a university play, more info here: https://en.wikipedia.org/wiki/Spex_(theater), and here: https://2020.kumpulanspeksi.fi/.

Good luck with the studies, and feel free to contact me in any matter :). Looking forward to seeing all the international students and freshmen!

Tuutori Johannes Lares

Lares.jpg

Johannes Lares

Termosta

Olen ensimmäisen vuoden - vaikkakin vuoden armeijassa viettänyt - opiskelija ja ensikertalaistuutori. Vaikka kuinka fullstack osaaminen tuokin rahaa tilille, niin silti algoritmit ja tutkimus vie elämää oikealle sivuraiteelle.

Telegram ei ole varmaankaan Torvaldsin tekosia, mutta sulti sitä kannattaa jumaloida ja sieltä saa parhaiten yhteyttä. Sielä otan vastaan kaikenlaista.

tervetuloa asumaan gurulaan ja nauttimaan käpistelyn ihmeellisestä maailmasta!


Tuutori Mari Karlsson

Mari 2020.JPG

Mari Karlsson

 • email: mari.k.karlsson@helsinki.fi
 • Telegram: markkaka


Moi!

Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Itse kuulun jälkimmäisiin ja aloitan toisen vuoden käpistelyopinnot nyt. Ainejärjestössämme TKO-älyssä toimin rahastonhoitajana (nakkiutumiseen vaikutti mietintävuosien opinnot ja työt).

Kampukselta minut löytää usein Gurulasta, jossa deadline-iltoina teemme tehtäviä ja muina iltoina ehkä teemme tai sitten emme. Klusterilta minut taas saattaa löytää SingStarin tai pianon äärestä, joskus on ollut kitarakin mukana.

Tuutori Riku Honkanen

Ihan-sopo-tuutori.jpg

Riku Honkanen

 • email: riku.honkanen@helsinki.fi
 • Telegram: rigsteri


Tervetuloa opiskelemaan Tietojenkäsittelytieteitä. Onnittelut opiskelupaikan johdosta!

Kaikki eivät ole vielä tietoisia mitä yliopistoelämä tuo tullessaan ja siksi me tuutorit olemme olemassa.

Tapa millä selviät fuksisyksyn sekamelskasta on avun kysyminen.

- "Matematiikka on vaikeaa", opin tämän KJYRillä ja olen vahvasti samaa mieltä.

Aluksi kannattaa osallistua kaikkiin tapahtumiin jotta opit tuntemaan vuosikurssilaisia ja vanhempia opiskelijoita, näin opiskelun aloittaminen on mukavampaa.

Laiskistua ei kannata ekana vuonna vaikka siellä saakin kokemuksen mukaan hakata päätä seinään Tira ja Tito-kursseilla. Kyllä niistä pääsee läpi ekanakin vuonna.

Fuksisyksy tulee olemaan teille ikimuistoinen, joten ota siitä kaikki irti.

Aina saa ja pitää vetäistä hihasta tai kädestä jos on jotain kysyttävää.

Toivotan kaikille mukavaa opiskelun alkua!

Tuutori Meri Rajamäki

Meri 2020.JPG

Meri Rajamäki

 • email: meri.rajamaki@helsinki.fi
 • Telegram: akadora

Moikka!

Entinen humanisti, Hervannan teekkarikylän kasvatti, nykyinen käpistelijä. Aloitan nyt toista vuotta TKT:lla ja ekaa vuotta ikinä tuutorina, joten be gentle. Olen kuitenkin aiemmin opiskellut englannin kieltä ja kirjallisuutta 6 vuotta Tampereen yliopistossa, joten osaan varmasti auttaa monenlaisissa yliopistoelämää ja opiskelua koskevissa kysymyksissä!

Toimin tällä hetkellä TKO-älyn hallituksessa, tiedottajana, pöhinätiimissä ja ReadMe-lehden toimituksessa.

Minut voi löytää satunnaisesti Gurulasta, mutta varmemmin erilaisista tapahtumista. Olen kova käymään erityisesti sitseillä ja Casual Nighteissä. Parhaiten minut tavoittaa silti Telegrammista. Nähdään syssymmällä!

Tutor Teo Uosukainen

Teo Uosukainen


Hello there,

I am a second year student here at the University of Helsinki. It is my first time as a tutor. On my free time I enjoy playing video games, bouldering, playing guitar and reading war history. You can spot me on campus at the student organisation's student room, Gurula/Navetta, or off-campus playing beer pong in Klusteri.

Feel free to hit me up on Telegram, email or live in the wild. Welcome to the University of Helsinki! Looking forward to seeing you all!