Tuutorit2022: Difference between revisions

From Fuksiwiki
(→‎Kandituutorit: minä itse)
m (→‎Mari Karlsson: lisätty tradenomi ja kirjanpitäjä)
Line 27: Line 27:
Moi!
Moi!


Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Itse kuulun jälkimmäisiin ja aloitan neljännen vuoden käpistelyopinnot nyt. Tuutorina olen ollut yliopistossa aiemmin kaksi kertaa ennen fuksi- ja tuutorivastaavuutta. Ainejärjestössämme TKO-älyssä olen kolmatta vuotta hallituksessa.
Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Liiketalouden tradenomina ja entisenä kirjanpitäjänä kuulun jälkimmäisiin ja aloitan neljännen vuoden käpistelyopinnot nyt. Tuutorina olen ollut yliopistossa aiemmin kaksi kertaa ennen fuksi- ja tuutorivastaavuutta. Ainejärjestössämme TKO-älyssä olen kolmatta vuotta hallituksessa.


Kampukselta minut löytää usein [https://fuksiwiki.tko-aly.fi/Gurulan_esittely Gurulasta] opiskelemasta, järjestöhommista tai muuten vain hengailemasta, esimerkiksi kitaraa soittaen. [https://fuksiwiki.tko-aly.fi/Tapahtumapaikat#Christina_Regina_.28Klusteri.29 Klusterilta] minut taas voi usein löytää pianon läheltä.
Kampukselta minut löytää usein [https://fuksiwiki.tko-aly.fi/Gurulan_esittely Gurulasta] opiskelemasta, järjestöhommista tai muuten vain hengailemasta, esimerkiksi kitaraa soittaen. [https://fuksiwiki.tko-aly.fi/Tapahtumapaikat#Christina_Regina_.28Klusteri.29 Klusterilta] minut taas voi usein löytää pianon läheltä.

Revision as of 14:52, 12 May 2022

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2022 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaavat

Pekka Mäki-Mikola

Pekka Mäki-Mikola

Mari Karlsson

Vappu-Mari 2022.jpg

Mari Karlsson


Moi!

Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Liiketalouden tradenomina ja entisenä kirjanpitäjänä kuulun jälkimmäisiin ja aloitan neljännen vuoden käpistelyopinnot nyt. Tuutorina olen ollut yliopistossa aiemmin kaksi kertaa ennen fuksi- ja tuutorivastaavuutta. Ainejärjestössämme TKO-älyssä olen kolmatta vuotta hallituksessa.

Kampukselta minut löytää usein Gurulasta opiskelemasta, järjestöhommista tai muuten vain hengailemasta, esimerkiksi kitaraa soittaen. Klusterilta minut taas voi usein löytää pianon läheltä.


Hello!

Welcome and congratulations! I am fresher and tutor coordinator and a member of the board in our student organization TKO-äly ry. I am starting my fourth year as a computer science student.

In campus you can often find me in our student room Gurula.

Konsta Janhunen

Konsta-janhunen 2021.jpg

Konsta Janhunen


Kandituutorit

Eetu Raunio

Picture of Eetu Raunio
^ this dude right here

Eetu Raunio (he/him)

moromoro! tervetulloo!

meikämandoliini on raunion eetu, kolmannen vuoden opiskelija. alotin 2019 (1 eKor.) mutta ovelasti skippasin koko koronan käymällä intissä välissä (en skipannu, ja lomiikaa ei ollu.)

meikäläinen puuhailee tuutoriuden lisäksi ohjelmointikurssien ohjaajana ja tko-älyn aktiivina. tänä vuonna pärisen myös kasuaalivastaavana, ja kutsunkin teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi lautapeli- ym. kasuaaleihin iltoihin! yliopistossa voi (ja saa) pitää hauskaa myös ilman alkoholia :) (pois se minusta että klusterilla joskus aamuseitsemään olisin. ai mikä klusteri? no se selviää sulle kyllä.)

löydät mut takuuvarmasti gurulasta, kampuksen pajaluokista, unicafesta tai klusterilta. en tiiä miks maksan vuokraa, kun en oo ees yleensä kotona... jos on kysyttävää niin vedä rohkeesti hihasta, voin (yrittää) auttaa asiassa kuin asiassa. paitsi tirassa. mut siinäkin voin yrittää.

nähdään suomenlinnassa! ja kampuksella. ja klusterilla! ja alina-salissa. ja kaikissa muissa hyvissä ja huonoissa paikoissa. ihanaa et saatiin teikätamburiini tänne!

in English (på Engelska)

hello world! the welcomes (etc.)!

this fellow here is ed ruin (lit.), a third year student. i started studying in the year before our Corona, 2019 and then decided to entirely skip the horrors caused by the ravaging pandemic by doing my mandatory military service in 2020 (spoilers: it was still present when i came back and the military service didn't really benefit from it either)

alongside tutoring i assist on programming courses and hustle actively as a member of tko-äly's board. this year i'm also the casual master, and i humbly invite all of ye to our amazing board game (and other) casual nights! did you know that you can have fun in university without alcohol?? :) (not that you'd ever find me at klusteri at 7am. oh, klusteri? you'll surely find out.)

you can locate me in gurula, at the workshops on campus, at unicafe or deep in the darkness of klusteri. don't even know why i pay rent, since i'm practically never home anyways... if you have something to ask, hit me in the face (or, you know, attract my attention some other way) and i'll (try to) assist you with anything. except data structures and algorithms. but i can try to help with those as well.


i hope to see you soon at suomenlinna! and the campus. and klusteri! and in alina hall. and everywhere else as well. glad you decided to join us!

Ilkka Luukkonen

Kalailkka.PNG

Ilkka Luukkonen

Mooi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa!

Aloittelen nyt neljättä vuotta tietojenkäsittelyä. Toimin nyt toista kertaa tuutorina ja ainejärjestössä toimin yhtenä LAN-vastaavista.

Harrastuksiini kuuluu salimakeilu, (perho)kalastus, koiran kanssa pööpöily ja erinäiset videopelit. Striimailen myös aktiivisen epäaktiivisesti Twitchissä.

Jos tulee kysyttävää, niin parhaiten minut saa kiinni Telegramista, vaikka joskus eksynkin kampukselle. Muistakaa, että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä!

Suosittelen ottamaan kaiken irti opiskelusta ja opiskelijatoiminnasta! Kun opiskelu hajottaa, niin opiskelukaverit ja erinäiset tapahtumat auttavat!

Nähdään kampuksella/Zoomissa/Gurulassa/Klusterilla/KJYR:llä/kun nähdään!

Tsemppiä opintoihin!


Janne Koivurova

Janne KoivurovaRiikka Salojoki

Riikka tuutori kuva.jpg

Riikka Salojoki

Moikkelis moi!

Mä oon Riikka ja alottelen nyt tokaa vuotta tietojenkäsittelytieteissä :-)! Oon itse valmistunut aiemmin kauppatieteiden kandiksi ja hain HY:n tietojenkäsittelytieteisiin DEFA -haun kautta muutaman ulkomailla asutun vuoden jälkeen. Noppia onkin ehtinyt kertymään sen verran, että kandiksi valmistuminen täältä tietojenkäsittelytieteistä odottaa jo ihan nurkan takana. Jos sua mietityttää esim. aiempien tutkintojen kurssien hyväksilukeminen, SISU:n kuntoonlaittaminen tai kurssien valitseminen/ajoittaminen jne., voit tulla aina vetäisemään mua hihasta livenä taikka laittaa mulle viestiä telegrammissa. Auttelen myös mieluusti muissa kouluun liittyvissä asioissa.

Sanoisin, että oon aika menevää tyyppiä, joten opiskelun ja tuutoroinnin lisäksi mut löytää usein erilaisista tapahtumista. Mun lempijuttuja tällä hetkellä on ehottomasti käydä kuntosalilla, kokkailla ruokaa ja laulaa Klusterilla Singstarssia.

Tuleva syksy jännittää varmasti (tai ainakin itseäni jännitti fuksina), mutta me tuutorit odotetaan jo kovasti teiän tuloa ja ollaan täällä teitä varten! Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan fuksiviikkoihin ja tutustumaan kanssaopiskelijoihin. Lupaan, että hauskaa tulee olemaan ja jokainen löytää varmasti saman henkisiä ihmisiä ympärilleen!

Tervetuloa siis vielä opiskelemaan – nähdään syksyllä <3

Johannes Elonheimo

tukholma darra kjyr

Johannes Elonheimo

Terve terve!

Olen 2. vuoden opiskelija. Vapaa-aikani menee railakkaan opiskelijaelämän ja satunnaiseen liikunnan parissa. Minuun saatat törmätä Gurulassa tai Kumpulan unisportilla. Suosittelen kokeilemaan Unisporttia, etenkin sen ryhmäliikuntoja. Omat lempparini on kahvakuula ja BodyPump :) Kampuksella voi tulla matalalla kynnyksellä jututtamaan!

Pari vinkkiä syksyyn:

- Haasta itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle ja tutustu muihin fukseihin!

- Opiskelu kampuksella on mielekkäämpää, kuin omassa pienessä betonikuutiossa. Ei jää yksin jumiin kysymysten äärelle, kun pyytää neuvoa laskaripajoissa tai kanssaopiskelijoilta.

- Seuraa ainakin tkt-announcement keskustelukanavaa ja tapahtumakalenteria, ettei mene tapahtumien ilmottautumiset ohi!


Niko Paasiniemi

Lomaniko.jpeg

Niko Paasiniemi

Moikka ja onnittelut loistavasta opiskelupaikasta!

Mulla alkaa jo kolmas vuosi tietojenkäsittelytieteen parissa ja vieläkään en kadu alan valintaa. Vapaa-aika kuluu pitkälti musajuttujen sekä erinäisten kirjoitusprokkisten kanssa.

Suosittelen osallistumaan mahdollisimman moneen syksyn tapahtumaan. Siellä varmasti tutustuu kanssafukseihin, jonka kanssa voi sit hajoilla kun TiTo tuntuu kuivalta :D. Ylipäätänsä tapahtumiin osallistuminen on ainakin edesauttanut mun jaksamista opiskelujen osalta.

Tsemppiä tulevaan syksyyn ja törmäillään - itse odotan innolla mitä syksy tuo tullessaan :).

Nikita Essine

Tuutorikuva1.jpg

Nikita Essine


Moi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa käpistelijäperheeseen!

Aloittelen nyt 3. vuotta tietojenkäsitelytieteessä. Olen myös ensimmäistä kertaa tuutorina, joten olen vähintään yhtä innoissani tulevasta syksystä kuin fuksitkin! Urheilu ja koodaaminen ovat intohimoni, joten rohkeesti voi tulla jubailee molemmista!

Kannustan kovasti osallistumaan syksyn tapahtumiin paljon! Onhan fuksivuosi aina ainutlaatuinen!

Minuun saa helposti yhteyttä Telegramin avulla, mutta myös voi tulla moikkaamaan kampuksella, Unicafe:ssa tai tapahtumissa.

Onnea syksyyn ja nähdään pian!

Lassi Koistinen

Lassi Koistinen

International tutors

...

Master's tutors

Computer science

Sanna Hanén

Sanna.jpg

Sanna Hanén

Hi and welcome! I will tutor the Master's Programme in Computer Science. I've been studying Computer Science for a couple of years now and I absolutely love it. I am also an International Student Coordinator for our student organisation TKO-äly and I help organise some of our parties as well. On my free time, I like bouldering, travelling and reading books.

I wholeheartedly encourage you to join all of the events we organise for the orientation week (orientation week is the week before our studies start). Not only is it really fun, it is a great way of meeting the people you will study with!

Feel free to ask me any questions you may have, I’ll be happy to help out! I also speak Finnish. I hope you have a lovely first semester & beyond!

Data science

Heli Parviainen

Vujuheli.jpg

Heli Parviainen

[Suomeksi alla]

Hi! I’m Heli, a second year student in Computer Science, though this will be my many-th year as a university student. I’m one of TKO-äly’s communications officers for 2022, please feel free to ask me about upcoming events and other stuff. I’m also a M.Sc. in pharmacy, so I’m familiar with the panic of “Wait, I’m supposed to graduate in two years and I have no clue what I’ll write my thesis on”. (Spoiler alert: You’ll be fine, the Uni really wants you to graduate.) In my free time I like to paint silly little pictures and bother my cat with bellyrubs.

Heippa! Olen Heli, toisen vuoden opiskelija tietojenkäsittelytieteellä, vaikkakin tämä on mones vuoteni yliopisto-opintoja. Olen toinen TKO-älyn tiedottajista vuodelle 2022, joten ainakin teoriassa olen hyvä tietolähde tulevista tapahtumista ja muista jutuista. Olen myös proviisori, eli maisteriopintojen alun “Apua, pitäis valmistua kahden vuoden päästä, mutta ei ole hajuakaan mistä teen gradun”-paniikki on tuttu. (Spoiler: Pärjäät kyllä, yliopisto ihan oikeasti haluaa, että valmistut.) Vapaa-ajalla tykkään maalata hassuja pikku kuvia ja rapsutella kissani pehmoisaa masua.