Ero sivun ”Tuutorit” versioiden välillä

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p
p (Kandituutorit: Heljä poistettu)
Rivi 434: Rivi 434:
  
 
Mut saa kiinni helposti telegramissa. Nähään viimeistään syksyllä!
 
Mut saa kiinni helposti telegramissa. Nähään viimeistään syksyllä!
|}
 
=== Heljä Räisänen ===
 
{|
 
| [[Tiedosto:]
 
| valign="top" style="max-width: 35rem" |
 
'''Heljä Räisänen'''
 
*'''sp''': [mailto:helja.raisanen@helsinki.fi helja.raisanen@helsinki.fi]
 
*'''Telegram''': [https://t.me/varisentusiasti @varisentusiasti]
 
 
Moikka ja tervetuloa!
 
 
Olen suoraan lukiosta tänne päätynyt 2. vuoden opiskelija. Harrastan lukemista, kirjoittamista ja taidetta, ja luulin olevani aivan ulapalla täällä kovan tieteen parissa, kun ei ennen yliopistoon pääsyä ollut niin minkäänlaista kosketusta käpistelyyn. Hämmästykseni oonkin pärjännyt ja viihtynyt täällä aivan mainiosti :D. Edes lyhyt matikka ei haitannut. Joten ei mitään hätää fuksi, vaikket oiskaan syntynyt näppäimistö tai MAOL käsissä!
 
 
Miulta saa tulla kysymään mistä vaan asiasta kasvotusten tai viestimissä, myös vaikken olisikaan siun tuutori, niin löyetään joku vastaus! Suosittelen kans vakavasti tapahtumia, joita TKO-äly järjestää, niistä löytään mahtavaa porukkaa ja mukavaa meininkiä opintojen ohelle. Itse pyörin usein eri tapahtumissa sekä opiskelijahuoneella Gurulassa, tuu vaan juttelemaan kun nähään :)
 
 
|}
 
|}
  

Versio 7. elokuuta 2022 kello 12.55

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2022 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaavat

Pekka Mäki-Mikola

Pekka-tuutorikuva-2022.png

Pekka Mäki-Mikola

Hei ja tervetuloa opiskelemaan!

Olen itse neljänne vuoden opiskelija, tuutoroin itse 2020 ja toimin tänä vuonna toista kertaa yhtenä fuksi- ja tuutorivastaavista. Asioiden tekeminen viime hetkellä on erityisalaani, usein kuitenkin on riittänyt että asioita jaksaa tehdä dedisten viime minuutteihin asti. Räppi ja Steam-pelikirjaston läpikäynti ovat lähellä sydäntä.

Hyvällä todennäköisyydellä bongaat minut milloin mistäkin tapahtumasta, suosittelen lämpimästi osallistumaan kaikkeen toimintaan sillä tapahtumista löytää helposti kavereita!

Nähdään syksyllä!

Mari Karlsson

Vappu-Mari 2022.jpg

Mari Karlsson


Moi!

Tervetuloa ja onnittelut opiskelupaikasta, oletpa sitten suoraan koulunpenkiltä tai ehtinyt tavalla tai toisella miettimään, että mitä sitä tekis. Liiketalouden tradenomina ja entisenä kirjanpitäjänä kuulun jälkimmäisiin ja aloitan neljännen vuoden käpistelyopinnot nyt. Tuutorina olen ollut yliopistossa aiemmin kaksi kertaa ennen fuksi- ja tuutorivastaavuutta. Ainejärjestössämme TKO-älyssä olen kolmatta vuotta hallituksessa.

Kampukselta minut löytää usein Gurulasta opiskelemasta, järjestöhommista tai muuten vain hengailemasta, esimerkiksi kitaraa soittaen. Klusterilta minut taas voi usein löytää pianon läheltä.


Hello!

Welcome and congratulations! I am fresher and tutor coordinator and a member of the board in our student organization TKO-äly ry. I am starting my fourth year as a computer science student.

In campus you can often find me in our student room Gurula.

Konsta Janhunen

Konsta-janhunen 2021.jpg

Konsta Janhunen


Kandituutorit

Eetu Raunio

Picture of Eetu Raunio
^ this dude right here

Eetu Raunio (he/him)

moromoro! tervetulloo!

meikämandoliini on raunion eetu, kolmannen vuoden opiskelija. alotin 2019 (1 eKor.) mutta ovelasti skippasin koko koronan käymällä intissä välissä (en skipannu, ja lomiikaa ei ollu.)

meikäläinen puuhailee tuutoriuden lisäksi ohjelmointikurssien ohjaajana ja tko-älyn aktiivina. tänä vuonna pärisen myös kasuaalivastaavana, ja kutsunkin teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi lautapeli- ym. kasuaaleihin iltoihin! yliopistossa voi (ja saa) pitää hauskaa myös ilman alkoholia :) (pois se minusta että klusterilla joskus aamuseitsemään olisin. ai mikä klusteri? no se selviää sulle kyllä.)

löydät mut takuuvarmasti gurulasta, kampuksen pajaluokista, unicafesta tai klusterilta. en tiiä miks maksan vuokraa, kun en oo ees yleensä kotona... jos on kysyttävää niin vedä rohkeesti hihasta, voin (yrittää) auttaa asiassa kuin asiassa. paitsi tirassa. mut siinäkin voin yrittää.

nähdään suomenlinnassa! ja kampuksella. ja klusterilla! ja alina-salissa. ja kaikissa muissa hyvissä ja huonoissa paikoissa. ihanaa et saatiin teikätamburiini tänne!

in English (på Engelska)

hello world! the welcomes (etc.)!

this fellow here is ed ruin (lit.), a third year student. i started studying in the year before our Corona, 2019 and then decided to entirely skip the horrors caused by the ravaging pandemic by doing my mandatory military service in 2020 (spoilers: it was still present when i came back and the military service didn't really benefit from it either)

alongside tutoring i assist on programming courses and hustle actively as a member of tko-äly's board. this year i'm also the casual master, and i humbly invite all of ye to our amazing board game (and other) casual nights! did you know that you can have fun in university without alcohol?? :) (not that you'd ever find me at klusteri at 7am. oh, klusteri? you'll surely find out.)

you can locate me in gurula, at the workshops on campus, at unicafe or deep in the darkness of klusteri. don't even know why i pay rent, since i'm practically never home anyways... if you have something to ask, hit me in the face (or, you know, attract my attention some other way) and i'll (try to) assist you with anything. except data structures and algorithms. but i can try to help with those as well.


i hope to see you soon at suomenlinna! and the campus. and klusteri! and in alina hall. and everywhere else as well. glad you decided to join us!

Ilkka Luukkonen

Kalailkka.PNG

Ilkka Luukkonen

Mooi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa!

Aloittelen nyt neljättä vuotta tietojenkäsittelyä. Toimin nyt toista kertaa tuutorina ja ainejärjestössä toimin yhtenä LAN-vastaavista.

Harrastuksiini kuuluu salimakeilu, (perho)kalastus, koiran kanssa pööpöily ja erinäiset videopelit. Striimailen myös aktiivisen epäaktiivisesti Twitchissä.

Jos tulee kysyttävää, niin parhaiten minut saa kiinni Telegramista, vaikka joskus eksynkin kampukselle. Muistakaa, että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä!

Suosittelen ottamaan kaiken irti opiskelusta ja opiskelijatoiminnasta! Kun opiskelu hajottaa, niin opiskelukaverit ja erinäiset tapahtumat auttavat!

Nähdään kampuksella/Zoomissa/Gurulassa/Klusterilla/KJYR:llä/kun nähdään!

Tsemppiä opintoihin!


Janne Koivurova

Jktuutorikuva.jpg

Janne Koivurova

Moi fuksit!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa käpistelemään!

Olen suoraan koulunpenkiltä saapunut toisen vuoden opiskelija ja ensimmäistä kertaa tuutorina. Päädyin opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä hieman sattumalta, kun kävin lukioaikana ohjelmoinnin MOOC-kurssin ja sain sen perusteella opiskelupaikan.

Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaapalokunta, 3d-tulostus ja kaikenlaista muuta tekniikkaan liittyvää.

Nähdään ainakin tapahtumissa ja kampuksella, jos sinne jostain syystä satun eksymään. Myös Telegrammissa voi laittaa viestiä, jos jokin asia askarruttaa.

Tervetuloa!


Riikka Salojoki

Riikka tuutori kuva.jpg

Riikka Salojoki

Moikkelis moi!

Mä oon Riikka ja alottelen nyt tokaa vuotta tietojenkäsittelytieteissä :-)! Oon itse valmistunut aiemmin kauppatieteiden kandiksi ja hain HY:n tietojenkäsittelytieteisiin DEFA -haun kautta muutaman ulkomailla asutun vuoden jälkeen. Noppia onkin ehtinyt kertymään sen verran, että kandiksi valmistuminen täältä tietojenkäsittelytieteistä odottaa jo ihan nurkan takana. Jos sua mietityttää esim. aiempien tutkintojen kurssien hyväksilukeminen, SISU:n kuntoonlaittaminen tai kurssien valitseminen/ajoittaminen jne., voit tulla aina vetäisemään mua hihasta livenä taikka laittaa mulle viestiä telegrammissa. Auttelen myös mieluusti muissa kouluun liittyvissä asioissa.

Sanoisin, että oon aika menevää tyyppiä, joten opiskelun ja tuutoroinnin lisäksi mut löytää usein erilaisista tapahtumista. Mun lempijuttuja tällä hetkellä on ehottomasti käydä kuntosalilla, kokkailla ruokaa ja laulaa Klusterilla Singstarssia.

Tuleva syksy jännittää varmasti (tai ainakin itseäni jännitti fuksina), mutta me tuutorit odotetaan jo kovasti teiän tuloa ja ollaan täällä teitä varten! Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan fuksiviikkoihin ja tutustumaan kanssaopiskelijoihin. Lupaan, että hauskaa tulee olemaan ja jokainen löytää varmasti saman henkisiä ihmisiä ympärilleen!

Tervetuloa siis vielä opiskelemaan – nähdään syksyllä <3

Johannes Elonheimo

tukholma darra kjyr

Johannes Elonheimo

Terve terve!

Olen 2. vuoden opiskelija. Vapaa-aikani menee railakkaan opiskelijaelämän ja satunnaiseen liikunnan parissa. Minuun saatat törmätä Gurulassa tai Kumpulan unisportilla. Suosittelen kokeilemaan Unisporttia, etenkin sen ryhmäliikuntoja. Omat lempparini on kahvakuula ja BodyPump :) Kampuksella voi tulla matalalla kynnyksellä jututtamaan!

Pari vinkkiä syksyyn:

- Haasta itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle ja tutustu muihin fukseihin!

- Opiskelu kampuksella on mielekkäämpää, kuin omassa pienessä betonikuutiossa. Ei jää yksin jumiin kysymysten äärelle, kun pyytää neuvoa laskaripajoissa tai kanssaopiskelijoilta.

- Seuraa ainakin tkt-announcement keskustelukanavaa ja tapahtumakalenteria, ettei mene tapahtumien ilmottautumiset ohi!


Niko Paasiniemi

Lomaniko.jpeg

Niko Paasiniemi

Moikka ja onnittelut loistavasta opiskelupaikasta!

Mulla alkaa jo kolmas vuosi tietojenkäsittelytieteen parissa ja vieläkään en kadu alan valintaa. Vapaa-aika kuluu pitkälti musajuttujen sekä erinäisten kirjoitusprokkisten kanssa.

Suosittelen osallistumaan mahdollisimman moneen syksyn tapahtumaan. Siellä varmasti tutustuu kanssafukseihin, jonka kanssa voi sit hajoilla kun TiTo tuntuu kuivalta :D. Ylipäätänsä tapahtumiin osallistuminen on ainakin edesauttanut mun jaksamista opiskelujen osalta.

Tsemppiä tulevaan syksyyn ja törmäillään - itse odotan innolla mitä syksy tuo tullessaan :).

Nikita Essine

Tuutorikuva1.jpg

Nikita Essine


Moi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa käpistelijäperheeseen!

Aloittelen nyt 3. vuotta tietojenkäsitelytieteessä. Olen myös ensimmäistä kertaa tuutorina, joten olen vähintään yhtä innoissani tulevasta syksystä kuin fuksitkin! Urheilu ja koodaaminen ovat intohimoni, joten rohkeesti voi tulla jubailee molemmista!

Kannustan kovasti osallistumaan syksyn tapahtumiin paljon! Onhan fuksivuosi aina ainutlaatuinen!

Minuun saa helposti yhteyttä Telegramin avulla, mutta myös voi tulla moikkaamaan kampuksella, Unicafe:ssa tai tapahtumissa.

Onnea syksyyn ja nähdään pian!

Kozheen Taher Esa

Nemo.jpg

Kozheen Taher Esa

Yo! Ihanaa saada teijät tietojenkäsittelijöiden seuraan vääntämään tietoja.

Itse olen nyt tällä hetkellä vissiin toisen vuoden opiskelija, joten voin kokemuksesta sanoa fuksivuosi kaikkine tapahtumineen tulee olemaan lit! 1000/100 huhuh... Tko-äly on mainio järjestö, mahtavalla porukalla ja huikkeilla tapahtumilla, eikä se ole onneksi mikään köyhä järjestö.

Multa voi kysyä mistä ikinä tekee mieli kysyä, jeessaan tilanteesta riippumatta antamalla 100%, cuz thats how I am.

Tsiigaillaan tapahtumissa!

Luukas Mäkilä

LTD.png

LukeTheDuke

Borna Jamali

Borna.jpg

OVO Borna

Hellouu, tervetuloa tekikselle meitsinkin puolesta!

Ensimmäisellä vuodella on tullut paljon kokemusta tekiksen kursseista ja matematiikan kursseista. Oon menossa mun tokalle vuodelle ja mun suuntaan voi heittää kaikenkaltaisia kysymyksiä kursseista tai opiskelusta ylipäätäänsä!

Törmäillään viimeistään varaslähdossä ja eiköhän pidetä paras fuksivuosi :)!

Ps Mut varmaa löytää gurulasta:D!

Lassi Koistinen

sitsaaminen on vakavaa liiketoimintaa

Lassi Koistinen

Moi! Onnea filosofian ylioppilaalle, tuoreelle tai uudestisyntyneelle, ja tervetuloa Helsinkiin tietojenkäpistelytieteen pariin.

Mie oon Lassi, toisen vuoden käpistelijä ja ekaa kertaa tuutorina. Tätä nykyä vaikutan TKO-älyssä tuutoriuden lisäksi ainakin graafikkona ja klusteriapuvastaavana – toisinaan erehdyn muihinkin pikkunakkeihin. Koronafuksina en ihan vielä oo saanut kokea kampusta kodikseni mut oon luultavasti varsin yleinen näky Klusterilla ja erilaisissa tapahtumissa (saatan olla sitsiaddikti).

Fuksivuodesta kannattaa ottaa irti kaikki mikä irti lähtee ja opintojen parissa raatamisen vastapainoksi suosittelen lähtemään mukaan tapahtumiin tutustumaan kanssafukseihin ja muuhun Tekiksen väkeen. Sen jälkeen voikin sitten lähteä etsimään """elämänhalua""" järjestötoiminnasta jos tuntuu, ettei opiskeluun huku läheskään tarpeeksi aikaa.

Onnea opintoihin ja tulevaan syksyyn – nähdään pian :)

P.S. Kysy miulta osakunnista jos poikkitieteellinen meininki kiinnostaa.

Juuso Saavalainen

Tutorkuva (1).jpg

Juuso Saavalainen

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Kumpulan kampukselle!

Itse aloittelen nyt toista vuotta täällä, fuksivuosi menikin aika nopeasti. Opinnoissa kiinnostaa tilastoa ja matematiikkaa hyödyntävä räpeltäminen. Opintojen ulkopuolella esimerkiksi craft beer ja kalastaminen.

Suosittelen jokaista fuksia tutustumaan ainejärjestömme (TKO-äly) ja muiden järjestöjen toimintaan sekä osallistumaan tapahtumiin. Alkuun itse opinnoissa voi olla paljon uutta, mutta turha sitä pelästyä vaikkei alan harrastuneisuutta tai muuta taustaa olisikaan. Suosittelen myös tutustumaan muihin 'käpistelijöihin' opiskelu on mukavampaa kun on vertaisia joiden kanssa voi pallotella ongelmia 'mitä ikinä' ne sitten ovatkaan.

Jos jokin askarruttaa tai haluat kysyä jotain minulta, vetäise ihmeessä hihasta! Myös telegrammilla voi ottaa yhteyttä.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa Helsingin yliopistoon!

PS.nähdään varaslähdössä!.


Tuomas Marenk

Marenk tutor.jpg

Tuomas Marenk

Morjesta ja onnittelut opiskelupaikasta!

Aloitan nyt toista vuotta tietojenkäsittelyssä ja nauttinut erittäin paljon opiskeluista tähän mennessä. Tietokoneet kiinnostaneet itseäni pienestä pitäen ja se johtikin minut lopulta tänne.

Olen nyt ensimmäistä kertaa tuutorina ja kovasti odotan teihin fukseihin tutustumista! Opiskeluiden ohella käyn itse melomassa sekä pelailen kotona. Kaikki tapahtumat missä itse olen käynyt ovat olleet mahtavia ja suosittelen kaikkia osallistumaan mahdollisimman moneen eri tapahtumaan!

Opiskeluiden aloitus on jännittävää ja varmasti moni asiasta syksystä mietityttää, mutta tuutorit on tällä onneksi juuri teitä varten! Mulle voi laittaa viestiä ja tulla juttelemaan, ihan mistä vaan. Erityisesti jos olet nyt muuttamassa ekaa kertaa toiselta paikkakunnalta, itse olen Tampereelta kotoisin ja vasta opiskeluiden perässä Helsinkiin muuttanut.

Tsemppiä syksyyn ja nähdään silloin!

Sini Arkko

WikiArkko.jpg

Sini Arkko

Moikka!

Huippujuttu, että olet päätynyt tälle sivulle tutustumaan tuutoreihin, sua odotetaan kampukselle jo kovasti. <3

Mä oon vielä aika tuore käpistelijä. Kokeilin koodaamista ekaa kertaa viime vuoden keväällä, hurahdin täysin ja päätin vaihtaa alaa. Se on ollut loistava päätös ja ensimmäisen opintovuoden aikana on jo ehtinyt oppia tosi paljon. Tätä kirjoittaessa olenkin juuri aloittamassa ensimmäistä työharjoitteluani alan hommissa, jännää!

Aikaisemmalta koulutukseltani olen teologian maisteri, ja taustalla on myös vähän matikan ja tilastotieteen opintoja Tampereen yliopistossa. Olen kotoisin sieltä Tampereen vierestä, Nokialta, mutta aika hyvin jo helsinkiläistynyt ja oppinut harmistumaan, jos bussia joutuu odottamaan yli 5 min... :D

Opintojen ohella olen tehnyt vanhusten hoivatyötä ja ohjannut rippi- ja pyhäkouluja. Kotona mulla on mies ja kaksi koiraa. Opiskelijatoiminnassa mun suosikkeja ovat olleet Hämäläis-Osakunnan lavatanssikurssit ja tanssibileet, mutta innostun kyllä helposti aika monenlaisista asioista. Syksyltä odotan eniten teihin fukseihin tutustumista ja uusia seikkailuja teidän kanssa.

Pian nähdään, tervetuloa!

Irene Linnanen

Irenen tuutorikuva.jpg

Irene Linnanen

Moikka!

Oon toisen vuoden käpistelijä, ja ensimmäistä kertaa tuutorina. Päädyin opiskelemaan yliopistoon muutaman välivuoden ja AMKin kautta, ja oon nauttinu näistä opinnoista suuresti tähän mennessä.

Päädyin nopeasti fuksina mukaan rakkaan ainejärjestömme TKO-älyn hommiin, ja toimin tänä vuonna mm. hallituksessa ja häirintäyhdyshenkilönä. Mun puheille saa siis tulla ongelmatilanteissa, ja pliis myös tulkaa! Jos on vaikeaa niin aina saa pyytää tuutoreilta apua :)

Mut löytää helpoiten TKO-älyn bileistä ja tapahtumista, sekä Klusterilta aina satunnaisesti. Toivottavasti nähdään mahdollisimman monessa tapahtumassa, se on paras tapa tutustua kanssafukseihin ja meihin muihin!

Tavataan pian!

Isabel Suorsa

Tutorisabel.jpg

Isabel Suorsa

Moikka ja tervetuloa munkin puolesta!

Itelläni lähtee toinen vuosi tekiksellä ja voin sanoa, että mulla oli todella mahtava fuksivuosi ja tänne hakeminen oli yksi mun parhaimpia päätöksiä. Haluun ehdottomasti olla mukana järjestämässä teille vähintäänkin yhtä kivaa vuotta!

Jos jokin asia mietityttää, niin mut saa nopeasti kiinni esimerkiksi Telegramissa, mutta mut löytää todennäköisesti myös Gurulasta tai monista eri tapahtumista. Pyörin lisäksi paljon Kumpulan speksin piireissä, ja kannustankin teitä lähtemään sinne mukaan, jos on vähänkään kiinnostusta!

Onnittelut vielä mahtavan opiskelupaikan saamisesta ja tsemppiä opintoihin! :)


Sohvi Puska

Sohvi.jpg

Sohvi Puska

wassup oon sohvi ja mul lähtee nyt toka opiskeluvuos käyntiin. käpistelyn ohel harrastan scoottaamist ja muutenki kaikki urheileminen on tosi jees. soitan myös kitaraa ja pianoo yms, joten mun kaa voi tulla jammailee jos sellane kiinnostaa!!

suosittelen osallistuu kaikkiin mahollisiin tapahtumiin mitä nyt fuksisyksyn järkätään, kosk niis tutustuu (ainaki omast kokemuksest) tosi hyvin muihin opiskelijoihin. ite pyörin just kaikis tapahtumis ja kans gurulas ja klussel, ja jos törmäät muhu ni tuu ihmees juttelee tai kysyy apuu jos joku juttu mietityttää.

congrats viel opiskelupaikast, täst tulee hyvä syksy! <3

Janika Kalliokoski

Janika.jpg

Janika Kalliokoski

Mooi oon Janika, tokan vuoden opiskelija. Tulin tänne suoraan lukiosta todistusvalinnalla enkä tienny mistään mitään ja luulin et on olemas yks koodikieli jol tehään kaikki :-) Eli jos tuntuu pelottavalt alottaa opiskelut nii voi miettii et mäki oon oppinu jotain ja pärjänny ihan hyvin. Mut löytää usein klusterilta pelaamasta beerpongia ja joskus pyörin gurulassa (molemmat mestat tulee teille tutuks alkusyksystä). Mun motto on että jos menee paskasti niin voi miettii et ei ainakaa mee yht paskasti ku Janikalla!

Mut saa kiinni helposti telegramissa. Nähään viimeistään syksyllä!

Anna Essina

Annaessina.jpeg

Anna Essina

Helouu!

Mä oon Anna ja mulla lähtee nyt toinen vuosi opiskelua täällä. Oon itse tykännyt ja uskon, että moni teistä myös tulee pitämään hauskasta sekä unohtumattomasta opiskelijaelämästä. Oon ekaa kertaa tuutorina, joten odotan innolla syksyä! Opiskelun ohella vietän paljon aikaa kavereiden kanssa, teen koruja tai urheilen eri muodoissa, esim. pyöräily on tosi kivaa :)

Itse fuksina sain todella paljon hyödyllistä tietoa ekoilta viikoilta ja eri tapahtumista, joten suosittelen lämpimästi osallistumaan niihin! Samalla pääsee helposti tutustumaan meihin tuutoreihin ja muihin opiskelijoihin. Autan myös mielelläni eri kysymysten kanssa, joten muhun voi rohkeasti ottaa yhteyttä.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja nähdään varmasti syksyllä!

Hannah Leinson

Hannahtuutori.jpeg

Hannah Leinson

Hej på dig och välkommen till att studera datavetenskap (tietojenkäsittelytiede) på Hfors Uni! 

Jag heter Hannah, är andra årets datavetare/käpistelijä, och är årets svenskspråkiga datatutor (som ni troligen märker på språket). "Men va, det är ju en finskspråkig linje jag har sökt till, varför finns det tutorering på svenska?" Orsaken är att Gumtäkts campus har en gemensam svenskspråkig ämnesförening, Spektrum, för alla Gumtäkts linjer. Jag kommer då att fungera som tutor för den & TKO-äly, a.k.a. best of both worlds!

Oroa dig inte om det är nåt du inte genast förstår på en kurs eller med uni generellt. Därför finns vi tutorer till! :-) Man kan be om hjälp via tex. Telegram, eller tala med oss face to face. På studie-evenemang hittar du mig på dansgolvet om det finns ett, och på campus hänger jag oftast i Gurula. 

Suomenkieliset fuksit saa tottakai myös tulla mulle juttelemaan. Voidaan vaikka harjoitella yhdessä ruotsinkielen taitoja, niin pakollinen ruotsin kurssi sujuu sitten utan problem! 

You can also ask me questions in English!

Eevi Luukkonen

Kuva fuksisuunnistuksesta 2020 (oman fuksivuoden kohokohta!)

Eevi Luukkonen


Moikka!


Aloittelen kolmatta vuotta tietojenkäsittelytiedettä ja tuutoroin ensimmäistä kertaa. Opintojen ohella aikani menee yleensä tanssien, editoiden, ulkoillen ja kavereita nähden.

Muhun voi törmätä tapahtumissa ja yhteyden saa parhaiten Telegramin kautta. Koronafuksina kampuksella suunnistaminen tuottaa vielä itsellenikin välillä haasteita, mutta kysymään voi silti aina rohkeasti tulla – etsitään se oikea huone sitten yhdessä.

Muidenkin vastaantulevien ongelmien kanssa kannattaa aina muistaa, ettet ole huolesi kanssa yksin. Kaikki me ollaan aluksi yhtä pihalla :)

Onnea opiskelupaikasta ja mahtavaa fuksisyksyä!

Olivia Horjamo

Olivia Horjamo
Pärstäliini olivia.jpg


Moikka ja lämpimästi tervetuloa Tko-älyn hellään huomaan!


Mun nimi on Olivia ja alotan nyt toista vuotta tietojenkäsittelytieteen parissa. Opinnot on tähän mennessä olleet tosi mielenkiintosia eli jos multa kysytään, oot tehnyt oikeen alavalinnan! Ennen koodikärpäsen puremaa kerkesin opiskella kandintutkinnon taloustieteestä Aallosta eli jos poikkitieteellisyys tai vaikka kurssien hyväksilukeminen askarruttaa, nykäse rohkeasti hihasta!


Opiskelujen ohella tykkään tanssia, lukea ja viettää aikaa läheisten kanssa. Mut saattaakin bongata Unisportilta tai esim. Kumpulan speksin porukoista.


Onnea vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa Kumpulaan! Oon varma, että löydät täältä oman paikkasi ja porukkasi :) Nähdään syksyllä!

International tutors

Oskar Sjölund

Seoraksan.jpg

Oskar Sjölund

Hello and welcome, congratulations for your student exchange at University of Helsinki!

I am about to start my 3rd year as a computer science student and this is my first time as an international tutor. In 2018 I did my own student exchange in Suwon, South Korea so I have been in your shoes. I hope your exchange goes wonderfully with memorable experiences and you get to meet many new friends! On my free time I love dancing to awesome music so you might find me at raves if that is your thing.

Feel free to shoot me a message through telegram or email with questions you may have and if you see me come say hi. I will try my best to help you and I look forward to meeting you all!

Master's tutors

Computer science

Sanna Hanén

Sanna.jpg

Sanna Hanén

Hi and welcome! I will tutor the Master's Programme in Computer Science. I've been studying Computer Science for a couple of years now and I absolutely love it. I am also an International Student Coordinator for our student organisation TKO-äly and I help organise some of our parties as well. On my free time, I like bouldering, travelling and reading books.

I wholeheartedly encourage you to join all of the events we organise for the orientation week (orientation week is the week before our studies start). Not only is it really fun, it is a great way of meeting the people you will study with!

Feel free to ask me any questions you may have, I’ll be happy to help out! I also speak Finnish. I hope you have a lovely first semester & beyond!

Fayya Anyatasia

Fayya.jpg

Fayya Anyatasia

Hi! I’m Fayya, and I am a second year master student in computer science. I come from Indonesia, so so far away from here it took me more than 14 hours flight. But hey I’m adapting quite well in 1 year and I actually love being here!

I really enjoy hanging around with friends, whether it’s only eating lunch together or partying all night. I also like playing games and reading novels. Also traveling is the best! (since with your schengen residence permit you could go almost anywhere in europe 😉)

Welcome to University of Helsinki! and let’s enjoy the student life together, it will be so much fun! Feel free to contact me if you have any questions or just wanna hang around. see ya!

Data science

Heli Parviainen

Vujuheli.jpg

Heli Parviainen

[Suomeksi alla]

Hi! I’m Heli, a second year student in Computer Science, though this will be my many-th year as a university student. I’m one of TKO-äly’s communications officers for 2022, please feel free to ask me about upcoming events and other stuff. I’m also a M.Sc. in pharmacy, so I’m familiar with the panic of “Wait, I’m supposed to graduate in two years and I have no clue what I’ll write my thesis on”. (Spoiler alert: You’ll be fine, the Uni really wants you to graduate.) In my free time I like to paint silly little pictures and bother my cat with bellyrubs.

Heippa! Olen Heli, toisen vuoden opiskelija tietojenkäsittelytieteellä, vaikkakin tämä on mones vuoteni yliopisto-opintoja. Olen toinen TKO-älyn tiedottajista vuodelle 2022, joten ainakin teoriassa olen hyvä tietolähde tulevista tapahtumista ja muista jutuista. Olen myös proviisori, eli maisteriopintojen alun “Apua, pitäis valmistua kahden vuoden päästä, mutta ei ole hajuakaan mistä teen gradun”-paniikki on tuttu. (Spoiler: Pärjäät kyllä, yliopisto ihan oikeasti haluaa, että valmistut.) Vapaa-ajalla tykkään maalata hassuja pikku kuvia ja rapsutella kissani pehmoisaa masua.