Telegram

Kohteesta Fuksiwiki
Versio hetkellä 2. lokakuuta 2016 kello 18.26 – tehnyt Jjluukko (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: = Mikä on Telegram? = Telegram on osittain avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestintäohjelma älypuhelimille. Sovellus on hyvin pitkälti WhatsAppin tapainen, mutta sillä o...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mikä on Telegram?

Telegram on osittain avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestintäohjelma älypuhelimille. Sovellus on hyvin pitkälti WhatsAppin tapainen, mutta sillä on muun muassa mahdollista luoda ryhmäkeskusteluja joissa voi olla samanaikaisesti 5000 jäsentä. Lisäksi ryhmäkeskusteluihin ei tarvitse erikseen lisätä jokaista jäsentä, vaan niihin voi liittyä kutsulinkeillä.

Älypuhelinsovelluksien lisäksi Telegram on saatavilla nettiselaimessa toimivana versiona sekä erillisinä työpöytäohjelmina eri alustoille. Toisin kuin WhatsAppin web-versiossa, niiden käyttäminen ei vaadi jatkuvaa yhteyttä tietokoneen ja puhelimen välillä.

Botteja

eventbird (eventbirdbot)

Eventbird toimii hyvin samalla tavalla kuin irkissä pitkään pyörinyt eventbird-botti. Se ilmoittaa uusista ja ajankohtaisista tapahtumista. Lisäksi se ilmoittaa joka arkiaamu Unicafen ruokalistat jokaiseen ryhmäkeskusteluun missä se on.

Botti on koodattu JavaScriptillä ja sen lähdekoodi on saatavilla GitHubissa.