TKO-älyn jäsenyys

Kohteesta Fuksiwiki
Versio hetkellä 4. elokuuta 2022 kello 23.43 – tehnyt Laskoist (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

In English: TKO-äly membership

TKO-äly ry tarjoaa toimintaa ja palvelujaan ensisijaisesti jäsenilleen. Vaikka jotkin palvelut, kuten fuksiwiki ja jotkin tapahtumasta ovatkin avoimia kaikille, vaativat monet muut TKO-älyn jäsenyyttä. HUOM! Jäsenyyden vahvistamiseen voi mennä useampi viikko, sillä jäsenesitykset vahvistetaan hallituksen kokouksissa, joita järjestetään useimmmiten parin-kolmen viikon välein.

Jäsenvastaava

TKO-älyn jäsenyyksistä vastaa jäsenvastaava. Jäsenvastaavaan kannattaa olla yhteydessä kaikista aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä. Jäsenvastaavan tiedot löytyvät TKO-älyn sivuilta 'Yhdistys' -> 'Hallitus'-välilehdeltä.

Jäsentyypit

TKO-älyllä on neljä erilaista jäsenyyttä: Varsinainen-, ulko-, kannatus- sekä kunniajäsenyys. Eri jäsenyyksien tarkat määritelmät ja kriteerit löytyvät TKO-älyn säännöistä. Karkeasti jako menee kuitenkin siten, että kaikki tietojenkäsittelytieteen opiskelijat ovat oikeutettuja varsinaiseen jäsenyyteen. Ulkojäsenet ovat jäseniä, jotka eivät opiskele tietojenkäsittelytiedettä, mutta kuuluvat johonkin läheiseen sidosryhmään, kuten vaikkapa HYYhyn tai ovat laitoksen henkilökuntaa. Kannatusjäseneksi voi liittyä melkeinpä kuka tahansa, joka haluaa tukea TKO-älyn toimintaa. Kunniajäseneksi valitaan vain erittäin harvat ja valikoidut henkilöt.

Jäsenyydet poikkeavat käytännössä sangen vähän, sillä kaikilla jäsenillä on pääsy TKO-älyn tapahtumiin ja palveluihin. Ulko- ja kannatusjäsenet eivät kuitenkaan ole äänioikeudellisia (saavat siis kuitenkin olla läsnä) yhdistyksen kokouksissa.

Jäseneksi hakeminen

Jäseneksi hakeminen toimii TKO-älyn jäsenhakulomakkeen kautta.

  1. Täytä jäsenhakulomake. Käyttäjätunnuksesi luodaan saman tien, ilman että niitä aktivoidaan. Pääset muokkaamaan jäsentietojasi TKO-älyn sivuilla.
  2. Maksa jäsenmaksu. Jos maksat jäsenmaksun käteisellä, pidäthän huolen, että maksun vastaanottaja kirjaa maksun suoritetuksi. Jos maksat verkkopankissa, pääsee rahastonhoitaja kirjaamaan maksun suoritetuksi viitenumeron perusteella.
  3. Odota hyväksymistä TKO-älyn hallituksen kokouksessa. Jäsenvastaava tekee suoritettujen jäsenmaksujen perusteella jäsenesityksen hallituksen kokoukselle. Kokouksia järjestetään muutaman viikon välein, joten olethan kärsivällinen. Jos tarvitset akuuttia pääsyä johonkin TKO-älyn sähköiseen palveluun, voit olla yhteydessä jäsenvastaavaan.