Ero sivun ”Opintojen malliaikataulu” versioiden välillä

Rivi 79: Rivi 79:
Tilaa on mallilukujärjestyksen suositusten jälkeen yhteensä 2 op ykkösperiodille painottuen.
Tilaa on mallilukujärjestyksen suositusten jälkeen yhteensä 2 op ykkösperiodille painottuen.


* Periodi I:
Matematiikan laitos järjestää syksystä 2008 alkaen pääasiassa itseopiskelukurssin [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/570588 lukiomatematiikan kertaus]. Kurssin käyminen on hyödyllistä, jos kaipaa varmuutta ja lisää laskurutiinia, tai matikka on muuten vain unohtunut lukion jäljiltä.
** Matematiikka tutuksi, kai 5 op (jos matematiikka ahdistaa tai jos se ei ahdista mutta aikaa on huonosti)
 
** tai Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I, 5 op
* '''Periodi I''' - yksi seuraavista vaihtoehdoista:
** tai Analyysi I, 10 op/2, jos haluaa rankan kakkosperiodin (ja tämä voi oikeasti käydä rankaksi)
** [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/57039 Matematiikka tutuksi (5 op)] on ensisijainen valinta ykkösperiodin matematiikan kurssiksi. Matu on kevyt johdatus matematiikan maailmaan ja sisältää kertausta sekä johdattelua yliopistomatematiikkaan. Se kannattaa ottaa ellei päätä valita jotain haastavampaa vaihtoehtoa. Kurssi menee osittain sisällöltään lukiomatikan kertauksen päälle, mutta kurssit kannattaa lähinnä nähdä toisiaan tukevina.
** tai Analyysin virtuaalinen peruskurssi, kait yhä 10 op, jos haluaa rankan kakkosperiodin netitse (S2008 erikoisuus, jatkuu?)
** [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/57043 Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I (5 op)] on hyödyllinen työkalukurssi varsinkin algoritmeista ja tekoälystä kiinnostuneille. Kurssin voi suorittaa lukiomatematiikan pohjalta.
*** Huomaa että Analyysin peruskurssi on a) käpistelijälle turhan laskentapainoinen ja b) Oikkoseton; Asran suosittaa sen sijaan ehdottomasti Analyysi I:ä.
** [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/57016 Analyysi I, (10 op / 2 periodia)] on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, jos matematiikka on hallussa eikä pelkää ylimääräistä työmäärää kakkosperiodissa (esim. jos koodaus on jo valmiiksi tuttua tai muuten vain tykkää opiskella). Analyysi I:en sisältö ei ole yhtä relevanttia kuin linis I:n, mutta matikan perusfuksikurssina (ja loistavan luennoijan ansiosta) opettaa matemaattista ajattelua paremmin kuin mikään muu vaihtoehto ja helpottaa myöhempiä tietojenkäsittelytieteen teoriakursseja. Huom. kestää kaksi periodia, eikä voi suorittaa osissa.
** tai Tilastotieteen johdantokurssi, erityisesti jos sitä haluaa käydä vain 4 op
** [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/78200 Tilastotieteen johdantokurssi (osa 1, 4op)], jos ei kaipaa johdatusta matematiikkaan ja on kiinnostunut tilastotieteen opiskelusta.
* Periodi II:
** (Analyysin virtuaalinen peruskurssi ja matemaattisen analyysin kurssi eivät ole erityisen suositeltavia vaihtoehtoja, koska analyysi aiheena ei ole erityisen hyödyllistä tietojenkäsittelytieteessä eikä näillä kursseilla myöskään ole analyysi I:n tarjoamaan teorian ymmärtämispainotteisuutta.)
** Pakollinen: '''Johdatus diskreettiin matematiikkaan''' - ja se tosiaan kannattaa käydä nyt (5 op mukana mallilukkarin tilalaskelmissa)
 
** Lisäksi Lineaarialgebra ja matriisilaskenta II niille, jotka tenttivät yhden 5 op kurssin ylibuukatun kakkosperiodin päälle kevyesti ;))
* '''Periodi II''':
** Tai lisäksi Tilastotieteen johdantokurssin loput 6 op, turnauskestävyyden riittäessä; tätä palaa ei voi myöhemmin suorittaa kurssina, mutta erilliskokeella ilmeisesti kuitenkin)
** '''Pakollinen''' [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/57049 Johdatus diskreettiin matematiikkaan (5 op)] tosiaan kannattaa käydä nyt (mukana mallilukkarin tilalaskelmissa).
** Em. Analyysi I:n loppu, jos sen itselleen on manannut; kurssista  ei saa välisuorituksia, joten se on tupla (10) tai kuitti (0)).
** Lisäksi 1. periodin valinnoista riippuen mahdollisesti yksi seuraavista, jos vain jaksaa opiskella lisää matikkaa ylibuukatussa kakkosperiodissa:
** Em. Analyysin virtuaalisen peruskurssin loppu; sama juttu, välisuorituksia ei tiedossa
*** [http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatKurssit/57047 Lineaarialgebra ja matriisilaskenta II (5 op)] tarjoaa lisää hyödyllisiä matriiseja ja vektoreita ykkösosan käyneille
*** Tilastotieteen johdantokurssi (osa 6 op) turnauskestävyyden riittäessä ykkösosan suorittaneille; tätä palaa ei voi myöhemmin suorittaa kurssina, mutta erilliskokeella ilmeisesti kuitenkin)
*** Analyysi I:n loppu, jos sen itselleen on manannut; kurssista  ei saa välisuorituksia, joten se on tupla (10) tai kuitti (0)).


===1. kevät===
===1. kevät===
5

muokkausta