Ohjelmistojärjestelmät

Kohteesta Fuksiwiki
Ohjaussivu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämän sivun sisältö on osin vanhentunut Iso Pyörä -tutkintorakennemuutoksen yhteydessä. Katso ajantasaisemmat tiedot sivulta Erikoistumislinjat_ja_maisteriohjelmat.

Ohjelmistojärjestelmien maisterilinjasta lyhyesti

Ohjelmistojärjestelmät on opiskelijamäärältään suurin laitoksen maisterilinjoista. Ohjelmistojärjestelmien maisterilinja keskittyy suurten ja monimutkaisten ohjelmistojärjestelmien tuottamisen tarkasteluun, tutkimalla ohjelmistoprosesseja, ryhmädynamiikkaa ja ohjelmiston laatua sekä niiden uudelleenkäyttöä. Maisterilinjalle ei ole muita aineopintoihin kuuluvia kurssivaatimuksia kuin tietokannan suunnittelu, jonka voi sisällyttää myös maisteriopintoihin.

Lisää tietoa ohjelmistojärjestelmien maisterilinjasta löytyy laitoksen sivuilta:

http://www.cs.helsinki.fi/opiskelu/ohjelmistojarjestelmat/ohjelmistoj-rjestelm-t

Software Factory

Ohjelmistojärjestelmät-linjan tutkimus kulminoituu Software factoryyn, joka toimii yhteistyön alustana ohjelmistoliiketoiminnalle ja perus sekä soveltavalle ohjelmistokehitystutkimukselle ja -opetukselle. Software factory on kokeellinen ohjelmiston tutkimus- ja kehityslaboratorio, jonka päämääränä on edistää opetusta, poikkitieteellistä tutkimusta ja korkean tavoitteiden yrittäjyyttä.

Lisää tietoa software factorystä:

http://www.softwarefactory.cc/

Mukaan software factoryyn:

http://www.cs.helsinki.fi/courses/582659/