Ero sivun ”Kandidaatin tutkielma” versioiden välillä

Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 56: Rivi 56:


==Vinkkejä kirjoittamiseen==
==Vinkkejä kirjoittamiseen==
Pyri kirjoittamaan jatkuvasti. Eräs hyvä temppu on pakottaa itsensä kirjoittamaan ''jotain'' joka päivä. Tämän voi yhdistää työskentelytapaan, jossa jokainen päivä päätetään pohtimalla mikä on seuraavan päivän ensimmäinen kirjoittava lause (jota ei kuitenkaan kirjoiteta).
* Pyri kirjoittamaan jatkuvasti. Eräs hyvä temppu on pakottaa itsensä kirjoittamaan ''jotain'' joka päivä. Tämän voi yhdistää työskentelytapaan, jossa jokainen päivä päätetään pohtimalla mikä on seuraavan päivän ensimmäinen kirjoittava lause (jota ei kuitenkaan kirjoiteta).


Ohjaajan kommentteihin kannattaa suhtautua positiivisesti, vaikka korjattavaa tuntuisikin olevan jatkuvasti. Tieteellinen kirjoittaminen on hyvin erilaista kuin esimerkiksi essee-kirjoittaminen.
* Ohjaajan kommentteihin kannattaa suhtautua positiivisesti, vaikka korjattavaa tuntuisikin olevan jatkuvasti. Tieteellinen kirjoittaminen on hyvin erilaista kuin esimerkiksi essee-kirjoittaminen.
 
* Aihevalintaan on hyvä käyttää huolella aikaa: mikään ei ole yhtä epämoralisoivaa kuin huomata kandin puolivälissä että vihaa omaa aihettaan.
 
* Kuuntele ohjaajasi kommentteja tarkasti. Monesta tuntuu että samoja tekstinpätkiä hiotaan ikuisesti, mutta on tärkeää ymmärtää että hyvä tieteellinen kirjoittaminen on tarkkaa, tiivistä että ymmärrettävää.
 
* Kun käyt tapaamassa ohjaajaa, tee tapaamisesta muistiinpanoja jo sen aikana. Muuten kaikki se mikä oli tosi selkeää vielä tapaamisen aikana haihtuu päästä heti kun astut ovesta ulos.
 
* Pohdi ohjaustapaamisillesi jokin agenda ja muista lähettää tekstivedos hyvissä ajoin. Kaikkien aika menee hukkaan, jos ilmestyt ohjaustapaamiseen tuntia sitten viimeistellyn vedoksen kanssa ja pyydät "palautetta".
192

muokkausta