TKO-älyn virat
Hallitus (enintään 11 jäsentä + pj, rahis ja sihteeri) // Board (at most 11 members + chair, treasurer and secretary)
Hallitus kokoustaa yleensä pari kertaa kuussa. Kokouksissa suunnitellaan tulevia tapahtumia ja huolehditaan siitä, että järjestön asiat rullaavat eteenpäin. Hallituslaisille lankeaa usein erilaisia juoksevia asioita ja hallituksen jäseneltä toivotaan mahdollisimman säännöllisen kokousläsnäolon lisäksi sopivasti pontta hoitaa oma-aloitteisesti pieniä järjestön asioita.
"Hallitustyöskentely on opettanut ihan älyttömän määrän oma-aloitteisuutta ja yhteistyötaitoja sekä toiminut yleisesti ottaen erittäin yleissivistävänä kokemuksena. Suosittelen todella vakavasti kaikille, joita oikeasti kiinnostaa järjestön asiat. Tämä on myös sellainen nakki, missä kokemuksesta on hyötyä, mutta sitä ei kuitenkaan vaadita. Tärkeämpää on lähteä energisellä asenteella ja sillä aikomuksella, että oman hallitusvuoden jälkeen järjestö on paremmassa kunnossa, kuin sitä ennen. "
- - Markus Holopainen, hallituksen jäsen 2017-2020
"Vaikka ajatukseni alunperin olikin keskittyä rahastonhoitajan hommiin, on hallituksessa päässyt mukaan muihinkin kiinnostaviin hommiin. On ollut myös hienoa huomata, kuinka erilaisia ihmisiä hallituksessamme on ollut, joten jos jokin asia ei ole ollut itselle ominaisinta, hyvällä todennäköisyydellä se on jollekin muulle ollut. Jäsenistömme on monipuolinen, joten hallituksenkin on hyvä olla. Aina ei edes etukäteen voi tietää, mitkä erilaisuudet korostuvat vuoden aikana. Esimerkkinä tästä pandemiatilanne, jonka aikana olen yrittänyt toimia riskiryhmäläisten äänenä hallituksessa. Pari vuotta sitten tätä tilannetta ei osannut kuvitellakaan.
Suosittelen hallituspaikkaa kaikille fuksista jäärään. Itselleni vuoden 2019 fuksina tämä on ollut mielenkiintoinen näköalapaikka laajemman kokonaisuuden näkemiseen."
- - Mari Karlsson, rahastonhoitaja ja hallituksen jäsen 2020-2021
"Hallituksessa pääsee oppimaan paljon uutta ja tekemään asioita järjestön hyväksi. Hallituksen jäsenenä olet osana päätöksentekoa siitä, mitä järjestössä tapahtuu ja pystytkin vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Itse olen saanut hallitustoiminnasta paljon irti ja mukavaa on ollut"
- - Olli Keski-Hynnilä, hallituksen jäsen 2019-2020
"Olin toiminut monta vuotta järjestössä muuten aktiivisissa viroissa ennen tätä vuotta, mutta kyllä sitä hallitusvuonna lopulta sitten havaitsi mitä kaikkea muuta tässä hommassa on kuin kumileimasin. Vaikka vastaavien suuresta määrästä voisi ajatella että hommahan hoituu omalla painollaan, löytyy silti yllättävän paljon asioita mitä tulee hallituksen eteen mietittäväksi ja keskusteltavaksi. Hallituksen jäsenyys on vastuullinen virka, jossa järjestön suuntaan on ehkä kaikkein eniten mahdollista vaikuttaa."
- - Henri Peurasaari, hallituksen jäsen 2020
"Hallitustyöskentely on hyvin eritavalla opettavaista toimintaa verrattuna moneen muuhun mitä TKO-äly tarjoaa. Käytännössä tarjoaa eturivin paikan kiltaan, missä pääsee sekä seuraamaan, että vaikuttamaan omalla näkemyksellä killan toimintaan ja tulevaisuuden suuntaan. Fuksin ei kannata pelästyä tällaista "isoa" hommaa, itsekin lähdin fuksina!"
- - Miika Koskela, hallituksen jäsen 2020
Ilmoita kiinnostuksesi hallituspestiä kohtaan hallintowikissä.
Puheenjohtaja // Chair of the board
Aka. El Presidente, Pääjehu, Suuri Johtaja. Kokousten koollekutsumisen ja puheenjohtajana toimimisen lisäksi puheenjohtaja edustaa Tekistä muulle maailmalle. Puheenjohtaja on viime kädessä vastuussa järjestön toiminnasta.
"Puheenjohtajan tehtävänä on varmistaa, että asiat tapahtuvat ja järjestön toiminta rullaa suunnitellusti läpi vuoden. Näkyvin osa puheenjohtajan roolia lienee kokousten järjestäminen ja johtaminen, mutta mukaan kuuluu myös rutkasti delegointia, reagointia, suunnittelua, edustamista sekä kommunikointia niin sisäisten kuin ulkoistenkin sidosryhmien suuntaan. Puheenjohtajan vuotuisiin tehtäviin lukeutuu myös mm. HYYn toiminta-avustushakemuksen tekeminen keväällä, seuraavan vuoden toimintasuunnitelman laatiminen syksyllä sekä toimintakertomuksen päätoimittaminen vuoden päätteeksi. Tiivistettynä: Vuoden kestävä mittelö, jossa aseina vaihtelevasti nuija, keppi ja porkkana."
- - Mila Katajisto, puheenjohtaja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi puheenjohtajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Varapuheenjohtaja // Vice-chair of the board
Puheenjohtajan oikea käsi, toinen henkitorvi ja vasen munuainen. Hoitaa puheenjohtajan tehtäviä tämän ollessa estynyt ja avustaa tätä parhaaksi näkemillään tavoilla. Varapuheenjohtajaa ei valita syyskokouksessa, vaan hallituksen keskuudesta järjestäytymiskokouksessa.
"Niinkuin yllä lukee, on vpj:n virallinen tehtävä toimia puheenjohtajan sekundanttina. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, on kuitenkin hiemani vaikeammin rajattavissa. Joka tapauksessa vpj:n on tärkeä pysyä järjestön tilanteen tasalla. Ei siis riitä, että ei tee mitään ja odottaa vain pj:n yöllisiä paniikkisoittoja, sillä siinä vaiheessa on vaikea ruveta muodostamaan ongelman ratkaisuun vaadittavaa kokonaiskuvaa. Jotta vpj:stä olisi oikeasti hyötyä muutenkin, kuin penkinlämmittäjänä, tulee hänen olla proaktiivinen, oma-aloitteinen ja ennenkaikkea ylläpitää vahvaa dialogia pj:n kanssa. Puheenjohtajisto muodostaa myös yhdessä keulan hallitukselle, joten vaikka mielipiteitä saa, ja on hyväkin, olla erilaisia, tulee vpj:n toiminnan kuitenkin olla pj:tä tukevaa. Joskus kysmykseksi herää, mitä kaikkia vastuita puheenjohtaja voi vpj:lleen sälyttää, mutta tähän vastaus on, että vain mielikuvitus on rajana."
- - Markus Holopainen, varapuheenjohtaja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi varapuheenjohtajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Sihteeri // Secretary
Sihteeri on hallituksen jäsen, joka kirjoittaa pöytäkirjat hallituksen ja yhdistyksen kokouksista, ja huolehtii pöytäkirjojen ja niiden liitteiden asianmukaisesta arkistoinnista kokousten jälkeen. Sihteerin vastuulla on myös muut juoksevat paperityöt.
Sihteerin vastuualue on aika selkeä. Pidän hallituksen kokouksissa pöytäkirjaa, jonka myöhemmin kirjoitan puhtaaksi, ja tallennan TKO-älyn arkistoon tulevaisuuden historiantutkijoiden ihmeteltäväksi. Tekemistä on kohtuullisesti, ja se rajoittuu lähinnä kokousten yhteyteen.
Voin suositella sihteerin pestiä lämpimästi kaikille! Pöytäkirjojen kirjailun ansiosta käytän nyt sujuvasti isoa liutaa erilaisia pikakomentoja, löydän pääkohdat puheen seasta helpommin, ja kirjoitustahtini on huomattavasti aiempaa nopeampi.
Pähkinänkuoressa mukavaa puuhastelua aitiopaikalla järjestövallankäytön keskiössä.
- - Markus Kuosmanen, sihteeri 2020
Ilmoita kiinnostuksesi sihteerin virkaa kohtaan hallintowikissä.
Rahastonhoitaja // Treasurer
Hallituksen jäsen, joka vastaa TKO-älyn kassavirran hallinnasta, laskujen maksamisesta, toteumien tekemisestä, velkojen perinnästä ym.
"Yllämainittujen lisäksi ainakin lakisääteinen kirjanpito ja tilinpäätös kuuluu toimenkuvaan myös. Jos halua ja aikaa löytyy, niin vastuualueeseen kuuluvia toimia saa kehittää. Rahastonhoitajana pääsee olemaan laajasti yhteyksissä eri aktiivien kanssa. TKO-äly ei ole pieni järjestö, joten rahastonhoitajan virkakaan ei ole työmäärältään pienimmästä päästä. On siis ihan ok olla "vain" rahastonhoitaja. Aiemmasta talouskokemuksesta (laskutus, kirjanpito, budjetointi,...) on hyötyä, mutta ei ole välttämätöntä.
Homma vaatii jonkin verran säännöllisiä toimia. Esimerkiksi käteiskassat tulee talousohjesäännön mukaan laskea säännöllisesti vähintään neljä kertaa vuodessa, kuitenkin mielellään kuukausittain. Jäsenmaksut tulee kuitata ennen hallituksen kokousta jäsenvastaavan kanssa sovitussa aikataulussa. Laskutusta tulee tehdä tarvittaessa tapahtumien yhteydessä, samoin yrityksiä pitää muistaa aina välillä laskuttaa. Laskutuksen lisäksi saatavia tulee seurata ja tarvittaessa muistuttaa velallisia maksamattomista laskuista.
Koska työtä on paljon, niin joidenkin hommien delegointi avustavalle rahastonhoitajalle voi olla hyvä idea. Vuonna 2021 yrityslaskutus on delegoitu avustavalle rahastonhoitajalle, joka on toiminut myös yritysvastaavana. Myös järjestelmien kehitys voi olla hyvä idea.
Vaikka yhdistysten kirjanpito hieman poikkeaakin yritysten kirjanpidosta, niin perusasiat ovat kutenkin samat ja kokemuksesta voi olla tulevaisuudessa hyötyä esimerkiksi yrittäjänä tai jos hakeutuu töihin taloushallinnon ohjelmistoa tekevään yritykseen."
- - Mari Karlsson, rahastonhoitaja 2020-2021
Ilmoita kiinnostuksesi rahastonhoitajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Avustava rahastonhoitaja // Assisting treasurer
Avustaa rahastonhoitajaa tarpeen vaatiessa.
"Avustava rahis on virkana hieman häilyvä, riippuen rahastonhoitajan omasta tilanteesta voi vastuu olla hyvin suuri, tai pienimmillään rahiksen kumiankkana toimimista. Eli erinäisten järjestön rahaliikenteeseen liittyvien ideoiden ja ajatusten pomputtelua. Vahva suositus varsinkin sellaiselle henkilölle, joka on kiinnostunut rahastonhoitajan pestistä, mutta ei ehkä vielä uskalla lähteä varsinaiseen virkaan! (vink vink fuksit)"
- - Miika Koskela, avustava rahastonhoitaja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi avustavan rahastonhoitajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Jäsenvastaava // Member coordinator
Pitää yllä jäsenrekisteriä, lisää jäseniä järjestöön sekä poistaa jäsenmaksunsa maksamattomat yhdistyksestä. Nakki on ollut perinteisesti osa rahastonhoitajan salkkua. Jos virat ovat eri henkilöillä, tiivis yhteistyö rahiksen ja jäsenvastaavan välillä on erittäin suotavaa.
"Jäsenvastaavan virka ei ole kovin työläs, mutta vaatii pientä vaivannäköä vuoden läpi. Suurin työmäärä tulee siitä, että jokaiseen hallituksen kokoukseen tulee muodostaa esitys uusista jäsenistä, niin sanottu jäsenesitys. Sen lisäksi vuoden aikana jäsenvastaavan harteille jää kaikennäköinen sekalainen jäsenistön informoiminen ja tukeminen jäsenasioissa. Tämä on todella kiva pikkuvirka, jossa pääsee hyvin konkreettisella tavalla auttamaan jäsenistöä. Suosittelen sellaisenaan tai yhdistettynä johonkin toiseen virkaan. Itse olen viihtynyt virassa niin hyvin, että päätin tehdä sitä toisenkin kauden verran!"
- - Markus Holopainen, jäsenvastaava 2019 ja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi jäsenvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Tuotevastaava // Product coordinator
Vastaa TKO-älyn tuotteista. Mm. niiden varastotilanteesta, varastonhallinnasta ja varastotilanteen ylläpitämisestä.
"Tuotevastaavan tehtäviin kuuluu, kuten yllä mainittiin, tuotteiden varastotilanteen ja tilaamisen hallinta, sekä varaston yleinen hallinnointi. Tähän osana on myös esimerkiksi muiden Kumpulan ainejärjestöjen ja kerhojen tavaroiden antaminen tekiksen varastosta, sillä meillä on tilaa jaettavaksi. Tuotevastaavana olet myös yhteydessä erinäisiin yrityksiin, joista tavaraa tilataan. Tuotevastaavana pääset kilpailuttamaan tilausten hintoja ja arvioimaan kuinka paljon tuotetta tulee tilata lisää. Mukavana etuna on se, että jos koet jonkin tuotteen uupuvan valikoimastamme, voit helposti ehdottaa sitä ja ajaa asiaa hallituksen kanssa eteenpäin, sillä olet myös itse vastuussa asioiden täytäntöönpanosta. Suhteellisen kevyt virka, jossa pääset myös ideoimaan tuotteita ainejärjestömme jäsenien iloksi. Vaikka toimitkin virassa yksin, apua on helppo pyytää muilta aktiiveilta ja entisiltä tuotevastaavilta."
- - Arttu Janhunen, tuotevastaava 2019 & 2020
Ilmoita kiinnostuksesi tuotevastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Tiedottajat // Communications officers
Tiedottajat hallinnoivat järjestön tiedotuskanavia ja vastaavat siitä, että kaikki oleellinen informaatio myös päätyy näille kanaville. Aktiivisimmassa käytössä ovat Telegram, sähköposti, TKO-älyn kotisivujen tapahtumakalenteri ja Instagram, mutta myös Facebook, LinkedIn ja Twitter löytyvät. Viestinnällä voi hyvin konkreettisesti vaikuttaa siihen, millaisena järjestö näyttäytyy jäsenilleen ja muille.
Tiedottajia on useimmiten kaksi, sillä tällöin nopeaa tiedotusta vaativissa tilanneissa on entistä todennäköisemmin vähintään toinen heistä viestintävälineen päässä ottamassa asiasta koppia. Aktiivisuudesta riippuen pestiin saa parhaimmillaan uppoamaan aikaa päivittäin ja siksi työmäärää on hyvä pystyä jakamaan kahden tiedottajan kesken.
Tehtävä vaatii sitä, että on ajan tasalla tulevista tapahtumista ja muista järjestön uutisista. Se sisältää siis aktiivista kommunikointia tapahtumia järjestävien tahojen kanssa ja mieluusti hallituksen kokouksiin osallistumista. Tiedottajat tulevat siis lähes varmasti vähintään käyttäjänimiltään koko järjestölle tutuiksi.
Kaikki tiedotus tehdään suomeksi ja englanniksi, joten hyvästä kielipäästä ja muutenkin kirjoitustaidosta on hyötyä. Tapahtumia on etenkin vapun lähistöllä niin paljon, että järjestelmällisyydestä ja aikatauluttamiskyvystä on hyötyä.
”Tiedottajan pestiin oli helppo hypätä fuksina, sillä aina löytyy joku vastaamaan kysymyksiin perinteistä ja muusta, mistä olisi hyvä osata tiedottaa. Tieto kulkee aktiiveilta eteenpäin, tiedotustarpeesta huudellaan, eikä pulaan jätetä. Tekemistä on riittänyt, mutta antoisassa mielessä.”
- - Heli Parviainen, tiedottaja 2022
Ilmoita kiinnostuksesi tiedottajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Yhdenvertaisuusvastaava (ent. tasa-arvovastaava) // Equality adviser
Tarkkailee ja pyrkii järjestön ilmapiirin parantamiseen. Pureutuu ongelmakohtiin ja organisoi toimenpiteitä järjestöilmapiirin parantamiseksi. Järjestää vuoden alkupuolella ilmapiirikyselyn kuullakseen jäsenistön mielipiteitä.
"Tasa-arvovastaavana olen päässyt edistämään ihmisten hyvinvointia ja tasa-arvoa järjestön kontekstissa, eli konkreettisesti tehnyt järjestöstä paremman paikan. Se on hyvin palkitsevaa, jos tasa-arvo ja muut ihmiset ovat lähellä sydäntä. Tasa-arvovastaavalla kriittiset ominaisuudet ovat sosiaaliset taidot (empatia ja kommunikaatio, argumentointi, vastakkaisten näkemysten ymmärtäminen) ja kyky huomata ja nostaa esiin epäkohtia, sekä kyky sietää konflikteja. Tasa-arvovastaavan on hyvä tuntea järjestö jo melko hyvin esimerkiksi aikaisempien virkojen kautta. Tämä virka ei ole valtavan työläs, mutta se voi olla - ja usein onkin - henkisesti raskas, ja kun kyse on jäsenistön hyvinvoinnista, vastuu on todella suuri. Tukea saa onneksi hallitukselta, häirintäyhdyshenkilöiltä, HYY:ltä ja muiden järjestöjen yhdenvertaisuusvastaavilta."
- - Sofia Vanhanen, tasa-arvovastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi yhdenvertaisuusvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Häirintäyhdyshenkilöt // Harassment contact persons
Ottavat vastaan ihmisten yhteydenottoja, tarkkailevat TKO-älyn tapahtumista annettavaa palautetta ja neuvovat ja auttavat ihmisiä tilanteissa, joihin liittyy häirintää, yhdenvertaisuusongelmia tai tulehtunutta ilmapiiriä. Tiedottavat TKO-älyn hallitusta olemassa olevista ongelmista. Häirintäyhdyshenkilöitä valitaan kaksi kappaletta.
"Jos omaat hyvät sosiaaliset taidot (empatian tunteminen ja näyttäminen, kommunikaatio) ja koet ihmisten auttamisen palkitsevaksi, kannattaa hakea häirintäyhdyshenkilön virkaa. Se on jonkin verran näkymätöntä työtä, ja toisinaan henkisesti raskasta, mutta hyvät häirintäyhdyshenkilöt tekevät järjestöstä roimasti turvallisemman ja paremman paikan kaikille. Häirintäyhdyshenkilöt työskentelevät tasa-arvovastaavan kanssa, ja saavat tukea HYY:ltä ja laitokselta."
- - Sofia Vanhanen, häirintäyhdyshenkilö 2019-2020
"Häirintäyhdyshenkilö on parhaiten toteutettuna taustatyötä jota kukaan ei edes huomaa. Mikäli ihmisten kuunteleminen ja auttaminen kuulostaa itsellesi ominaiselta suosittelen vahvasti virkaa! Toiminta itsessään koostuu sekä aktiivisesta puolesta missä reagoidaan jäsenten palautteeseen ja aktiivisiin tilanteisiin että passiivisesta seurannasta järjestön sisällä tapahtuvasta kanssakäymisestä."
- - Miika Koskela, häirintäyhdyshenkilö 2020
Ilmoita kiinnostuksesi häirintäyhdyshenkilön virkaa kohtaan hallintowikissä.
Yritysvastaavat // Corporate relations
Pitävät proaktiivisesti yhteyttä yrityksiin ja neuvottelevat yhteistyösopimuksista. Sopimukset hyväksyy hallitus. Yritysvastaavat myös sopivat excuista ja yhteistapahtumista yritysten kanssa.
"Yritysvastaavana ylläpidät TKO-älyn hyvät suhteet meidän yhteistyökumppaneihin. Yritysvastaavien epävirallinen nimike massikuninkaat, sillä merkittävä osa TKO-älyn masseista tulee yhteistyösopimuksista. Eli huolehdi, että yhteistyösopimuksia on ja että niitä maksetaan ajoissa. Kuulostaa ehkä pahemmalta kuin mitä se oikeasti on. Rooli on itse asiassa tosi yksinkertainen. Työtehtäviin kuuluu mm. neuvottelut yhteistyösopimuksista yhteistyökumppaneiden kanssa. Työpaikkailmoitusten julkaiseminen tko-älyn job-boardille. Tapahtumien järjestely yhteistyökumppaneiden kanssa (excut, lanit, yms), ja kuukausittain vastaat yritystiimiin sähköpostiin tulleisiin viesteihin. Viestit ovat yleensä firmoilta, jotka haluavat neuvotella yhteistyösopimuksesta tai julkaista job-boardille työpaikkailmoituksia"
- - Niclas Forsman, yritysvastaava 2020
Järjestäytyessään yritysvastaavien tiimi valitsee joukostaan pääyritysvastaavan, jollaisena itse toimin tänä vuonna. Niclas esitteleekin yllä kattavasti yritysvastaavan keskeiset tehtävät. TKO-älyn yhteistyöfirmat jaetaan siis yritysvastaavien kesken, ja jokainen saa vastuulleen muutaman niistä. Itse olen tänä vuonna hoitanut suhteita Elisan, Reaktorin ja aTalentin kanssa.
Yritystiimin pääjehuna edustan tiimiä hallituksen kokouksissa, ja vastaan asioiden sujumisesta sähköpostilistan vastailuvuoroja jakaen ja asioista muistutellen. Yrityssuhdeasioista päätetään yhdessä tiimin kesken, ja työsarka jakautuu tasaisesti kaikille, joten en koe, että päävastaavan tehtävä olisi ollut merkittävästi rivijäsentä työläämpi. Toki tämä vuosi on ollut varsin erikoinen, ja osa tavanomaisesta toiminnasta on ollut vähäistä. Emme ole esimerkiksi pitäneet lähikokouksia, joiden järjestämisvastuu olisi luontainen pääyritysvastaavalle.
Sen lisäksi, että yhteistyökumppaneista huolehtiminen on TKO-älyn kannalta tärkeää, koen, että yritysvastaavana toimiminen on monella tapaa itsellenikin hyödyllistä ja opettavaista. Tässä roolissa on mahdollisuus kehittyä ja oppia ainakin viestinnässä, neuvottelutaidoissa, myynnissä - ja jos eräs tietty virustauti suo - tapahtumien ideoinnissa ja järjestämisessä.
- - Markus Kuosmanen, pääyritysvastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi yristysvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Opintovastaavat // Studies representatives
Toimivat yhteyshenkilöinä osaston ja opiskelijoiden välillä. Opintovastaavat ovat edunvalvontatoimijoita ja välittävät esim. kursseista saatuja palautteita yliopiston suuntaan. Tehtäviin kuuluu myös kanssaopiskelijoiden opastaminen kurssivalinnoissa ja muissa opintojen ihmeellisyyksissä.
"Opintovastaavien tärkein tehtävä on valvoa opiskelijoiden etuja. Jos jokin opetuksen järjestelyissä mietityttää tai ei tunnu oikealta, voi kuka tahansa ottaa yhteyttä opintovastaaviin, jotka selvittelevät asiaa yhteistyössä osaston/tiedekunnan henkilökunnan kanssa. OV toimii äänitorvena opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Opintovastaavana on mahdollista pysyä aivan eri tavalla perillä siitä mitä osaston ja laajemmin koko yliopiston opetusasioissa tapahtuu. Opintovastaavana toimiminen tarjoaa useita mahdollisuuksia vaikuttaa konkreettisesti opetuksen toteutukseen ja järjestelyihin. "
- - Laura Sinikallio, opintovastaava 2019-2020
Ilmoita kiinnostuksesi opintovastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Fuksi- ja tuutorivastaavat // Freshmen and tutor affairs
Rekrytoi tuutoreita ja osallistuu heidän koulutuksiinsa. Toimii tuutoreiden lempeänä opastajana, suorittaa fuksikyselyn kesällä ja kerää fuksipalautteen loppusyksystä. Osallistuu fuksitoiminnan järjestämiseen. Toimii välikätenä tiedekunnan tuutorisihteerin ja järjestön tuutorien välillä. Fuksi- ja tuutorivastaavia valitaan yleensä kaksi. (itse tuutorit rekrytoidaan vuoden alussa)
"Fuksi- ja tuutorivastaavan roolit ovat TKO-älyssä olleet perinteisesti yhdistetyt, sillä niiden tehtävät ovat toisiinsa pitkälti sidoksissa. Virassa on ympäri vuoden tehtävää, joskin vaihtelevissa määrin eri vuodenaikoina. Alkuvuodesta tuutorivastaava huolehtii tuutorivalinnoista yhdessä osaston kanssa, sekä tämän jälkeen kevään aikana tuutoreiden koulutuksesta. Kesällä vastaavat lähettävät fukseille tervetulokirjeen ja huolehtivat orientoivan viikon aktiviteeteistä. Tämän jälkeen vielä fuksisuunnistus/fuksiaiset sekä tietysti vuoden fuksien ja tuutoreiden palkitseminen. Virassa joutuu olemaan yhteydessä osaston kanssa, sekä tiedekunnan tuutorivastaavan kanssa. Tämän lisäksi hyötyä on myös kokemuksesta tapahtumien järjestämisestä."
- - Olli Keski-Hynnilä, fuksi- ja tuutorivastaava vuosina 2019 ja 2020
"Fuksi- ja tuutorivastaavat ovat yksiä koko järjestön tärkeimmistä henkilöistä. Heidän tekemisensä nimittäin vaikuttaa suoraan siihen, millaisen ponnahduslaudan fuksit saavat ensimmäiseen TKT-syksyynsä. Jos kaipaat virkaa, jolla on oikeasti merkitystä, tämä on se juttu! Fuksi- ja tuutorivastaavan virkaa ei tarvitse kuitenkaan pelätä, sillä suurin osa työstä ryhmittyy orientaation yhteyteen ja muulloin työmäärä on kohtalaisen hillitty. Saat myös tukea, lohtua ja sopivasti kannustavia solvauksia aisapariltasi, joten minkään ongelman kanssa et ole täysin yksin. Kaikista ikävimmät nakit voit myös sälyttää tuutoreille. Itse olen eniten nauttinut virasta vastuusta, uusien ihmisten kohtaamisesta (fuksien lisäksi muiden matlujärjestöjen tuutorivastaavat ja tuutorit) ja uusien opiskelijoiden auttamisesta"
- - Markus Holopainen, fuksi- ja tuutorivastaava vuosina 2018 ja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi fuksi- ja tuutorivastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Vuosijuhlamestari // Annual ball sultan/sultana
Järjestää vuosijuhlat etkokokkareineen, jatkoineen ja silliksineen. Neuvottelee tilat ja menut, lähettää kutsut, suunnittelee ohjelman. Suunnittelee ja järjestää juhlavuoden tapahtumia (jos kohdalle sattuu juhlavuosi eli pyöreiksi vuoksiksi laskettava vuosi).
- Vuosijuhlien valmistelu aloitetaan jo alkuvuodesta, ja vuosijuhlatiimin kanssa pääsee tekemään tiivistä yhteistyötä viimeistään syksyn alkaessa. Vuosijuhlamestari on vastuussa myös budjetin seuraamisesta ja siinä pysymisestä. Omien vuosijuhlien lisäksi tapana on ollut tehdä vapaaehtoisesti hommia muiden ainejärjestöjen (tai ainakin vähintään yhden) vuosijuhlilla, mistä vastapalveluksena voidaan odottaa nakkeilijoita myös omiin juhliin, sillä työtä riittää juhlapäivänäkin kokkareiden, juhlien, jatkojen ja silliksen aikana. Vuosijuhlien järjestely, ainakin siihen asti mihin tänä vuonna päästiin, oli mahtavaa! Hiukan stressaavaa, ja todennäköisesti vielä stressaavampaa jos itse juhlat olisi saatu järjestettyä, mutta oletettavasti täysin sen arvoista ja palkitsevaa lopulta. Juhlien osalta vapauksia on paljon, ja koko tiimillä onkin mahdollisuus vaikuttaa vuosijuhliin monella tapaa. Suosittelen jos kiinnostaa: tilojen etsiminen ja vertailu, sähköpostien lähettäminen ja niihin vastailu, vastuu, suorittaminen, kiire, koordinointi, päsmäröinti. - Laura Paajanen, vujumestari 2020
Ilmoita kiinnostuksesi vuosijuhlamestarin virkaa kohtaan hallintowikissä.
Vuosijuhlatiimi // Annual ball team
Avustaa vuosijuhlamestaria edellämainituissa tehtävissä.
Ilmoita kiinnostuksesi vuosijuhlatiimiä kohtaan hallintowikissä.
Pöytäjuhlavastaava // Academic table party coordinator
Vastaa sitseistä. Sitsejä järjestetään vähintään neljät vuodessa: fuksisitsit, yhteissitsit keväällä, vappusitsit ja mahdollisesti myös rapusitsit ja muita. Pöytäjuhlavastaava suunnittelee tapahtuman koristeluineen ja organisoi keittiöhenkilökunnan, tarjoilijat sekä muut apukädet.
"Sitsit ovat ihan huippuhauskoja, ja ainakin itselle olennainen osa opiskelijaelämää! Järkkäilyssä on myös ihan oma tunnelmansa, porukalla on hauskaa vaikka välillä kiirettä pitääkin. Pöytäjuhlavastaavan tehtävässä on olennaisinta budjetointi ja tilan varaus etukäteen sekä sitsipäivän koordinointi. Eniten hommaa on sitsipäivinä, jolloin aamu alkaa tukkureissulla (tämän voi nakittaa keittiömestareille ja jollekin autolliselle tiimiläiselle) ja jatkuu myöhään sitseille.
Hommaa helpottaa paljon se, että keittiömestarit ovat hyvin itsenäisiä ruokien suunnittelussa! He ottavat toki mahdolliset ehdotukset ja toiveet aina huomioon. Vastaava ja muu tiimi auttaa kokkailussa ja tarjoilee ruoat sitseillä.
Tässä tehtävässä apua on aiemmasta sitsikokemuksesta, jos ei järjestelystä niin ainakin osallistumisesta. Toki voit ryhtyä hommaan innostuksen voimallakin, minulta saat kaiken tarvitsemasi tuen ja hyvät ohjeetkin löytyvät kaikkien juhlien järjestämiseen. Lankojen pitäisi pysyä suhteellisen hyvin käsissä, mutta tehtävä vaatii myös rentoa asennetta aikataulujen ja budjettien venyessä."
- - Minna Iholin, Pöytäjuhlavastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi pöytäjuhlavaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Avustavat pöytäjuhlavastaavat // Table party team
Avustavat pöytäjuhlavastaavaa sitsien järjestämisessä.
- Jos haussa TL;DR, katso lyhyt mutta ytimekäs kuvaus yllä. Elikkäs jeesataan vastaavaa/vastaavia käytännön järjestelyissä ennen sitsejä, hoidetaan tarjoilu/juomakaadot sitsien aikana, ja varmistetaan että tilat siivotaan avuliaiden sitsaajien kanssa juhlien siirtyessä jatkoille. Sitsipäivät voivat alkaa yhtä aikaisin kuin vastaavan jos jaksaminen riittää, yleensä tiimiläisiä kertyy paikalle tasaisesti päivän mittaa aina sitseihin asti. Tyypillisiä tehtäviä ennen sitsien alkua ovat mm. pöytien/tuolien järjestäminen paikoilleen, kattaus ja juomien kaato. Myös keittiömestaria saattaa päästä avustamaan pilkkomisen tai muun pienen asian kanssa jos on tarvis. Sitsien alkaessa henkilökunta pääsee nauttimaan sitsaajien lauluista ja sitsitunnelmasta annosten kokoamisen, tarjoilun sekä sitsitaukojen välillä. Ja keittiössä on parhaat bileet.
- - Sofia Leino, sitsitiimissä '19-'21
- Sitsimaisteri pistää viestiä, milloin haluaa juhlat jonnekin ja tiimi sitten pistää ne juhlat sinne. Tähän kuuluu pöytien kattaminen, pöytiin kantaminen ja pöydistä kantaminen. Ihan hauskaa puuhaa, varsinkin jos tiimi on sen verran iso, ettei tarvitse ihan koko aikaa huhkia. Tiimiläiset saavat myös syödä maukkaita ruokia vielä kun ne ovat lämpimiä. Jatkoillekin saattaa hyvällä tuurilla päästä. Antaa myös hyvää sisäpiirin inffoa siitä, kuinka paljon työtä oikeasti muutaman tunnin juhlimisen eteen täytyy nähdä.
- - Mikko Halmela, sitsitiimissä '19-'21
Ilmoita kiinnostuksesi avustavan pöytäjuhlavastaavan (aka sitsitiimi) virkaa kohtaan hallintowikissä.
Keittiömestari // Chef
Vastaa sitsien menun laatimisesta ja maittavan ruuan laitosta aina tukkuretkestä alkaen.
- Keittiömestarina suunnittelet ja toteutat sitsien menun, eli kolmen ruokalajin aterian, erityisruokavaliot huomioiden. Sitsejä järjestetään vähintään neljät vuodessa ja sitsipäivä alkaa puolen päivän aikaan tukkureissulla, jonka jälkeen siirrytään juhlapaikalle valmistelemaan illan ruuat. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, vaan sitsitiimi on apuna ja auttaa erityisesti annosten kasaamisessa. Aikataulu venyy aina, joten kannattaa varautua siihen, että työtunteja kertyy aika paljon. Jos ruuanlaitto on lähellä sydäntä, niin keittiömestarina pääset toteuttamaan itseään ja kokeilemaan uusia reseptejä TKO-älyn piikkiin. Isommalle porukalle kokkaamisessa on myös omaa tunnelmaansa verrattuna kotikeittiön näpräilyyn ja on paljon palkitsevampaa.
- - Tapani Honkanen, keittiömestari 2020
Ilmoita kiinnostuksesi keittiömestarin virkaa kohtaan hallintowikissä.
Kulttuurivastaava // Culture chieftain
Järjestää TKO-älyn alkoholitonta toimintaa tiiminsä tukemana: kulttuuriexcuja, kokkikerhoja, musisointia ym. Vain taivas on rajana!
Ilmoita kiinnostuksesi kulttuurivastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Kulttuuritiimi // Culture and leisure team
Järjestää alkoholittomia tapahtumia Kulttuurivastaavan kanssa. Yksittäisen tiimiläisen tehtäviin kuuluu usein tarjoilujen noutoa, tapahtumien järjestämistä ja suunnittelua vastaavan kanssa ja innokkaasti tapahtumissa käyntiä.
Ilmoita kiinnostuksesi kulttuuritiimiä virkaa kohtaan hallintowikissä.
Casual-vastaava // Casual coordinator
Järjestää erilaisia alkoholittomia Casual Nighteja, kuten leffa- ja lautapeli-iltoja.
"Casual-toiminta muodostaa paperilla jotakuinkin puolet ja käytännössä noin kolme neljännestä TKO-älyn alkoholittomasta toiminnasta, ja Casual-vastaavana on kyettävä vastaamaan järjestön tarpeisiin tällä akselilla. Homma ei kuitenkaan ole niin pelottavaa kuin tuosta voisi luulla. Perinteisten noin kuukausittaisten lautapeli-iltojen järjestäminen ei loppupeleissä vaadi panostusta kuin parille päivälle, jolloin sitten jääkin aikaa suunnitella muita mahdollisia järjestön menoja. Casual-toiminta kattaa laajaa alaa, ja näissä raameissa onkin sitten hyvä toteuttaa näkemyksiään siitä mitä kaikkea kerhotoiminnan tyyppistä hauskaa sitä järjestölle voisikaan tuottaa."
- - Henri Peurasaari, Casual-vastaava 2017-2020
Ilmoita kiinnostuksesi casual-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Casual-tiimi // Casual team
Auttaa Casual-vastaavaa esimerkiksi tarjoilujen noudossa ja tapahtumien järjestämisessä.
Ilmoita kiinnostuksesi casual-tiimiä kohtaan hallintowikissä.
Tärpistövastaava // Exam archivist
Pitää Tärpistöä ajantasalla ja päivitettynä. Ohjeistaa jäsenistöä tenttien skannauksessa ja Tärpistöön toimittamisessa.
Tärpistövastaavan homma on tylsän kuuloista mutta erittäin antoisaa puuhaa. Tärpistö on olennainen osa järjestön jäsenistölleen tarjoamia etuja, joka vaatii kuitenkin aktiivista ylläpitoa ajantasaisuuden varmistamiseksi. Hommat painottuu yleensä tenttiviikolle, eikä siinä papereita skannaillessa kovin kauaa nokka tuhise. Näin etä-opintojen ollessa ajankohtaisia on myös suuri osa tenteistä toimitettu jo valmiiksi skannattuna tärpistövastaavalle sähköpostiin. Homma onkin helppo ensikosketus TKO-älyn toiminnasta kiinnostuneelle, joka ei kuitenkaan vielä halua mitään kovin raskasta nakkia ottaa hoitaakseen. Suosittelen lämmöllä jokaiselle joka haluaa tuottaa vähällä vaivalla jäsenistölle merkittävää konkreettista hyötyä.
- - Janne Löfhjelm, Tärpistövastaava 2019-2020
Koronavuodet tai mahdollisesti jokin muu mullistus ovat saaneet Tärpistön suosion selvään nollaan, sillä vuoden aikana tekemistä on ollut hyvin vähän. Toivottavasti toiminta elpyy tenttiviikkojen ympärillä huutelemalla ja saataisiin sähköisetkin tentit arkistoon.
- - Heli Parviainen, Tärpistövastaava 2022
Ilmoita kiinnostuksesi tärpistövastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Bilevastaava // Party coordinator
Järjestää keväällä bileet (yleensä Alina-salissa) ja syksyllä Fuksiaiset (Fuksisuunnistuksen jatkot). Vastaa myös saunailloista. Huolehtii biletiimin organisoitumisesta.
"Bilevastaava vastaa monista TKO-älyn tapahtumista biletiimin kanssa. Vastaava on vastuussa vuosittain toistuvista tapahtumista kuten, kevään teemabileet Alinassa, syksyn fuksiaiset, tenttitinttaukset ja grillailut kuten vappu- ja kesägrillailu. Bilevastaava järjestää myös saunailtoja kuten tammisaunan. Jos intoa löytyy niin vastaavalla on tiimin kanssa melko vapaat kädet järjestää muistakin taphtumia. Vastaavan hommiin kuuluu tiimin organisoiminen ja yllämainitut tapahtumat hoidetaankin biletiimin kanssa yhteistyössä. Bilevastaavan virkaan sopii kuka vaan, jos löytyy intoa oranisoida tapahtumia! Ehdottomasti siis organisointi- ja aikataulutuskyvyistä on hyötyä ja jossain määrin myös “turnauskestävyyttä” tarvitaan, että jaksaa bileiden jälkeen jäädä katsomaan että tilat on hyvässä kunnossa kun poistutaan paikalta."
- Maija Ylitalo, bilevastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi bilevastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Biletiimi // Party team
Järjestävät bileet ja saunaillat yhdessä bilevastaavan kanssa. Käytännössä kantaa tavaraa ja somistaa tiloja.
"Biletiimissä oleminen on ollut todella antoisaa ja mielekästä tekemistä varmasti löytyy jokaiselle! Hommia löytyy sipsikulhojen täyttämisestä aina pullien leipomiseen asti. Tiiviissä porukassa on tosi hauskaa järkätä tapahtumaa ja hommat ei todellakaan tunnu “työn teolta”. Parasta pestissä on varmasti se, että joskus saattaa päästä ottamaan pientä varaslähtöä beer pongin parissa. Toki on tietenkin positiivista jos jaksaa bileiden jälkeen jäädä hiukan siivoamaan. Kannattaa ehdottamasti lähteä mukaan jos bilemieltä löytyy! :)"
- - Eeli Hakkarainen, biiletiimiläinen 2020
Olen pitkälti samaa mieltä ylläolevan Eelin kirjoittaman lausunnon kanssa, mutta täytynee korostaa että siivoaminen on usein yksi illan "kohokohdista"! Siivoaminen on usein nopea ja vaivaton rupeama kunhan vain kaikki osallistuvat ja lisäksi oma henkilökohtainen huomioni asiasta on, että siivoamaan jääneitä saatetaan jopa palkita erinäisin eduin...
- - Oskari Keränen, biiletiimiläinen 2020
Ilmoita kiinnostuksesi biletiimiä kohtaan hallintowikissä.
Risteilyvastaava // (Cruise) Captain
Järjestävät syksyllä Kumpulan järjestöjen yhteisristeilyn (KJYR). Päättävät keväällä risteilyn ajankohdan ja tekevät tarjouspyynnöt risteilystä ja syksyllä organisoivat kaiken risteilyyn liittyvän.
"Risteilyvastaavan vastuut jakautuvat koodarille tuttuun tapaan kahteen osa-alueeseen eli fronttiin ja bäkkäriin. Risteilyvastaavan viran backendiin kuuluu mm. jokavuotisten tarjouspyyntöjen lähettäminen, yhteydenpito laivayhtiöön sekä kirjaimellisesti backendin puukottaminen koska viimeistään hyttejä yhdistellessä vanha järjestelmä on hieman kankea. Frontendiin taas kuuluu mm. risteilyn kasvoina toimiminen, muiden järjestöjen (eritoten järjestöjen risteilyvastaavien) informointi sekä nakittaminen ja ennen kaikkea seremoniamestarina toimiminen risteilyn infotilaisuuksissa. Viimeisen viiden vuoden aikana on huomattu toimivaksi kahden risteilyvastaavan taktiikka, jossa yksi pitkätukka on hoitanut bäkkäriä ja toinen fronttia. Lähivuosina virkaan on valittu bus factorin minimoimiseksi kolmas pitkätukka ns. oppipojaksi, jos edellisistä joskus aika jättää.
P.S. Basistivitsien osaaminen katsotaan eduksi."
- - Niilo Korkiakoski, risteilyvastaava 2015-2021
"Suurimmat vastuuni risteilyvastaavana ovat olleet haalarimerkkien suunnittelu ja myynti, promotekstit ja rajapintana toimiminen risteilijöiden ja muina.. muiden risteilyvastaavien välillä. Pienet nakit ovat myös napsahtaneet niskaani. Ihan jees hommia, varsinkin jos laiva lähtee satamasta."
- - Mikko Halmela, risteilyvastaava 2019-2021
Ilmoita kiinnostuksesi risteilyvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Gurula-vastaavat // Gurula correspondent
Huolehtivat Gurulan siisteydestä ja viihtyvyydestä. Hallinnoivat ja huoltavat gurulan laitteita sekä organisoivat Gurulan siivouksen kerran periodissa ja Navetan naulakoiden tyhjennyksen kerran vuodessa. Virka sopii hyvin Gurulassa runsaasti viihtyvälle!
"Opiskelijahuoneen viihtyvyydellä on suora vaikutus järjestön jäsenistön mielialaan, ja asioiden mennessä päin honkia vähintäänkin mielipahaan. Vastaavana pääset vastaanottamaan suoraa palautetta jäsenistöltä, josta tosin yllättäen kaikki ei olekaan negatiivista. Lisäksi saat eturivin paikan opiskelijahuoneen viihtyvyyden jatkokehitykseen, ja monissa asioissa missä tilan fyysiset ominaisuudet eivät rajoita menoasi on lisäysten/parannusten tekeminen tilan varusteluun vain yhden hallituksen kokouksen kysymys. Lisäksi pääset mahdollisesti päättämään Gurulasiivouksen pitsatarjonnasta silloin kun niitä järjestetään, jos muut vastaavat eivät nyt satu olemaan varsin eri mieltä."
- - Henri Peurasaari, Gurula-vastaava (ainakin) 2018-2019
Ilmoita kiinnostuksesi Gurula-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
RV-vastaavat
Pyörittävät ruokavälitystä. Tekevät tilauksia ja huolehtivat niiden vastaanotosta ja hyllytyksestä. Avustavat rahastonhoitajaa RV:n velka- ja taloustilanteen tarkkailussa ja ylläpitävät inventaariota RV-hyllyn tuotteista.
- "RV:mme sijainti on Gurulassa, joten voimme päätellä että tämäkin virka sopii mainiosti Gurulassa viihtyvälle, tai muuten ruokavälitystä usein käyttävälle. RV-tiimin jäsenenä pääset pelastamaan Gurulan ahdingolta pitämällä kahvi- ja energiajuomavarastot täytettyinä, ja pystyt vaikuttamaan suoraan ruokavälityksen tarjontaan tukkutilausten yhteydessä. Tilaukset saattavat kuulostaa pelottavammilta kuin ovat, ne hoituvat suoraan netin kautta ja tiimissä on usein vanhempi vastaava avustamassa uusia tulokkaita rutiinin löytämisessä. Tämän lisäksi RV-tiimillä on käytössään ohjeistava dokumentaatio jos edellisvuoden virkailijat sattuisivat katoamaan tuhkana tuuleen kuin Thanoksen sormien napsautuksesta."
- - Sofia Leino, RV-vastaava 2019-2020
Ilmoita kiinnostuksesi RV-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Liikuntavastaava // Physical activities minister
Huolehtii Tekiksen fyysisestä kunnosta järjestämällä erilaisia liikuntatapahtumia ja johtaa liikuntatiimiä. Toiveena myös vakiovuoro Unisportiin.
Ilmoita kiinnostuksesi liikuntavastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Liikuntatiimi // Physical activities team
Huolehtii Tekiksen fyysisestä kunnosta auttamalla liikuntavastaavaa järjestämällä liikuntatapahtumia ja osallistumalla niihin.
Ilmoita kiinnostuksesi liikuntatiimiä kohtaan hallintowikissä.
LAN-vastaava // Minister of LAN parties
Järjestää lanit ainakin kaksi kertaa vuodessa, fuksilanit syksyllä ja kevään lanit keväällä. Lanien järjestämisessä huolehditaan viikonlopun mittaisen lanituksen mahdollistavasta infrasta. Lanit pyritään järjestämään jonkun TKO-älyn yhteistyökumppanin kanssa, jolloin tavallisesti sijaintina toimii kyseisen yrityksen toimistotilat, ja heidän kanssaan sovitaan ruoka- ja juomajärjestelyistä. Laneilla järjestetään perinteinen LAN-turnaus, jonka voittaja palkitaan legendaarisella kiertopalkinnolla. Kaksien lanien lisäksi voi kehitellä lisää laneja, tai esimerkiksi pohtia yhdessä pöhinätiimin kanssa muita peliaiheisia tapahtumia, kuten game jameja.
- LAN-vastaavan pesti on mukavan suoraviivainen, TKO-älyllä on jo syntynyt vahva perinne järjestää kahdet lanit vuodessa. Yritysvastaavamme usein auttavat yhteistyökumppanin etsinnässä, ja järjestöllä on vieläpä valmiiksi pakattu boksi täynnä kaikenlaista jatkojohtoa ja härveliä, jotka tarvitsee vaan kantaa paikalle, helppoa! Vastuu kallistuukin pitkälti päivämäärän päättämiseen, yhteistyökumppanin kanssa kommunikoimiseen, kimppakyytien järjestämiseen mahdollisuuksien mukaan ja varmistamiseen, että kaikki sujuu tämän kaksiöisen tapahtuman aikana. Delegointitaito on plussaa, sillä tiimi on tässä vahvasti auttamassa. Suoraviivaisuudesta huolimatta tämä virka ei lainkaan ole tylsä, tässä saa käyttää luovuutta ihan niin paljon kuin haluaa ja keksiä kaikkea uuttakin, homman ei todellakaan tarvitse rajoittua kaksiin laneihin!
- - Outi Jussila, LAN-vastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi LAN-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
LAN-tiimi // LAN party team
Auttaa LAN-vastaavaa järjestelyissä, kantamuksissa ja ideoinnissa.
Ilmoita kiinnostuksesi LAN-tiimiä kohtaan hallintowikissä.
Senior Application Evangelist
Hieno termi webmasterille ja yleiselle Tekiksen sysadminille. Vastaa mm. tko-aly.fi ylläpidosta ja Gurulan tekniikan vaihtelevasta toimivuudesta. Tietty luova hulluus ja visio järjestelmien jatkokehitykseen lasketaan eduksi.
Ilmoita kiinnostuksesi Senior Application Evangelistin virkaa kohtaan hallintowikissä.
Junior Application Evanglist
Auttavat Senioria TKO-älyn IT-järjestelmien ylläpidossa ja jatkokehityksessä. Vastaavat osaltaan niin devopsista kuin devaamisesta. Haussa osaamista esimerkiksi joistakin näistä: Javascript, Typescript, Node.js, PHP, Ruby, Docker, Kubernetes, Ubuntu/Debian, Linux-sysadmin-hommat, networking ja DNS, email-palvelimen pyöritys, Apache2, nginx.
Ilmoita kiinnostuksesi Junior Application Evangelistin virkaa kohtaan hallintowikissä.
Graafikko // Graphic designer
Suunnittelee ja toteuttaa TKO-älyn graafisia tarpeita.
- Graafikon tehtävänä on suunnittella esimerkiksi haalarimerkkejä, tuutoripaitoja, lauluvihkojen ulkoasua tai kuvia TKO-älyn tapahtumille sosiaaliseen mediaan. Graafikolla on pääosin hyvin vapaat kädet tuottaa omannäköistään grafiikkaa. Viran työmäärä riippuu paljolti siitä, kuinka paljon tapahtumia järjestetään ja kuinka aktiivisesti eri tiimit pyytävät materiaalia tapahtumilleen. Kovin nopeasti kovalevy ei kuitenkaan pääse täyttymään svg- tai png-tiedostoista, joten mikäli kokee, ettei tehtävässä vielä pääse riittävästi näyttämään taiteellisia lahjojaan, kannattaa esimerkiksi itse tarjota tiimeille kuvia tapahtumiin tai vaikkapa harkita graafikko-taittaja-comboa.
- - Joona Kauppila, Graafikko 2020
Ilmoita kiinnostuksesi graafikon virkaa kohtaan hallintowikissä.
Päätoimittaja // Editor-in-chief
Organisoi blogin ja mahdollisesti README-lehden toimituksen eli taiton, artikkelit ja kuvituksen ja teeman. README ja blogi ovat tuotteina hyvin vapaamuotoisia, joten itseään pääsee tässä tehtävässä toteuttamaan hyvin vapaasti.
Ilmoita kiinnostuksesi päätoimittajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Toimittajat // Reporters
Tuottavat sisältöä TKO-älyn blogiin ja mahdollisesti myös paperiseen README-lehteen. Myös kuvatoimittajaksi voi ryhtyä.
Ilmoita kiinnostuksesi toimittajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Taittaja // Layout artist
Luo tarvittaessa Readmen visuaalisen ilmeen. Toimittaa lauluvihkoja sitseille yms. printtituotteita.
Ilmoita kiinnostuksesi taittajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Ilontalovastaava (aka klusterivastaava) // Klusteri correspondent
Vastaa Tekiksen osuudesta Christina Reginassa. Organisoi parin kuukauden välein TKO-älyn klusterisiivousvuoron ja edustaa Klusterin hallinnollisen elimen, Leppätalokomitean kokouksissa. Pitää klusterin avaimelliset ruodussa.
"Leppätalovastaava huolehtii klusterin siivousvuoroista, sekä osallistuu leppätalokomitean kokouksiin ja on mukana klusteria koskevassa päätöksenteossa"
- - Olli Keski-Hynnilä
Ilmoita kiinnostuksesi ilontalonvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Avustava Ilontalovastaava (moppaaja) // Klusteri team
Klusteri-avaimellinen, joka sitoutuu osallistumaan ym. siivoustalkoisiin. Moppaaja menettää avaimensa herkästi jos siivousintoa ei löydy.
Ilmoita kiinnostuksesi avustavan ilontalonvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Ympäristövastaava // Environmental adviser
Vahtii ympäristösuunnitelman toteutumista ja vastaa TKO-älyn toiminnan kestävästä kehityksestä.
"Ympäristövastaavan virkaa on helpoin toteuttaa osallistumalla hallituksen kokouksiin ja kieltämällä kaiken muistuttamalla suunnitelmia tehdessä siitä että vaikkemme olekaan köyhä järjestö meillä on koko pallolle yhteiset resurssit ja niistä kannattaa pitää huolta. Mitäpä jos vaikka kertakäyttömukeja ei tarvitsisikaan ostaa? Onko tälle vaihtoehtoa? Ja jos lentokonesitsit pidettäisiinkin bussissa? Myös Gurulan kierrätyksen sujuvuuden varmistaminen kuuluu viran ominaisuuksiin."
- - Henri Peurasaari, ympäristövastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi ympräistövastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
HYY-vastaava // HYY correspondent
Tiedottaa hallitusta ja järjestöä HYY:n asioista.
Ilmoita kiinnostuksesi HYY-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Ulkoasiainvastaava // Foreign minister
Järjestää yhteistoimintaa ja excuja muiden paikkakuntien (ehkä myös muiden valtioiden?) tietojenkäsittelytieteen ainejärjestöjen kanssa.
"Ulkoasiainvastaava pitää tarvittaessa yhteyttä muiden paikkakuntien järjestöihin ja (pandemioiden niin salliessa) myös ulkomailla sijaitseviin järjestöihin. Järjestössä on ollut jo vuosia puhetta ja kysyntää etenkin ulkomaan exculle, ja tässä pestissä sitä pääsisi varmasti pilotoimaan ja suunnittelemaan. TKO-äly on joskus muinaishistoriassa vieraillut Pietarissa, mutta muuten ulkomaa-excursiota ei ole saatu järjestettyä. Excuja myös kotisuomessa muille paikkakunnille arvostettaisiin. Pesti jossa älyttömiä odotuksia ei ole, mutta kehityksestä kiitettäisiin varmasti."
- - Mikko Rinta-Homi, ulkoasiainvastaava 2020
Ilmoita kiinnostuksesi ulkoasianvastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
TEK-yhdyshenkilö // TEK correspondent
Vastaa yhteydenpidosta ja yhteistyöstä Tekniikan akateemisten ammattijärjestön kanssa.
"Linkki TEK:n suuntaan järjestölle. Tarkoituksena ylläpitää tekniikan alan etujärjestöön TEK:in yhteyttö ja ylläpitää suhdetta sinne. Pääsee myös yhteistyöhön kumpulan muiden järjestöjen TEK-yhdyshenkilöiden kanssa! Osittain voisin verrata virkaa yritysvastaavaan, joka pitää yhteyttä vain yhteen tahoon. Näkyvyyttä ja sponsorointia erinäisiin projekteihin tarjolla suhteiden ylläpitämiseksi!"
- - Miika Koskela, TEK-yhdyshenkilö 2020
Ilmoita kiinnostuksesi TEK-yhdyshenkilön virkaa kohtaan hallintowikissä.
Alumniyhdyshenkilö // Alumni correspondent
Pitää yhteyttä TKT-alumnien hallitukseen ja yliopiston alumnijärjestöön. Tuo terveisiä hallitukselle.
"Alumniyhdyshenkilön virka vaatii erittäin vähän työtä. Käytännössä olen ennen jokaista hallituksen kokousta lähettänyt alumniyhdistyksen tiedottajalle viestiä kysyen, onko alumneilla jotain terkkuja. Kerran olen saanut virkaa varten varatun sähköpostialaiksen kautta yhteydenoton, jonka edistin alumnien suuntaan. 4.8/5: Suosittelen, sillä pääsee pitämään yhteyttä alumneihin."
- - Markus Holopainen, alumniyhdyshenkilö 2020
Ilmoita kiinnostuksesi alumniyhdyshenkilön virkaa kohtaan hallintowikissä.
Otaniemiyhdyshenkilö // Otaniemi correspondent
Hoitaa suhteita ystävyysjärjestöihimme Otaniemessä. Sopii tapaamisia ja käy keskusteluja ystävyysjärjestöjen kanssa sekä kartoittaa mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä muihin Otaniemen järjestöihin. Yhdistää tarvittaessa ihmisiä TKO-älyn ja ystävyysjärjestöjen puolelta.
Ilmoita kiinnostuksesi Otaniemiyhdyshenkilön virkaa kohtaan hallintowikissä.
KV-vastaava // International student coordinator
Vastaa kansainvälisten opiskelijoiden rekrytoinnista järjestöön ja mukaan järjestön toimintaan sekä vastaa heidän hyvinvoinnistaan järjestössä. Varmistaa, että kaikki tieto tiedotuskanavilla ja tapahtumissa on saatavilla myös englanniksi ja auttaa tarvittaessa kääntämisessä. On myös kv-tuutoreiden kontakti järjestöön ja auttaa heitä tarvittaessa.
Ilmoita kiinnostuksesi KV-vastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Datatiede-vastaava // Data science coordinator
Pitää yhteyttä datatieteen maisteriohjelman suuntaan. Tärkeä kehityskohde, koska datatieteen opiskelijat olisi kiva saada paremmin mukaan toimintaan. Kehittää TKO-älyn toimintaa niin, että datatieteen opiskelijat otetaan huomioon.
Ilmoita kiinnostuksesi datatiedevastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Pöhinävastaava // Hustle master
Pöhinävastaavan tehtäviin kuuluu TKO-älyn ja sen jäsenistön osallistaminen erinäiseen pöhinätoimintaan, kuten hackathoneihin, workshoppeihin, innovointihaasteisiin, sekä startup- ja yrittäjyystapahtumiin. Pöhinävastaava muodostaa, rakentaa ja ylläpitää TKO-älyn suhteita pöhinätoimintaa harjoittaviin organisaatioihin. Pöhinävastaava järjestää tai on mukana järjestämässä pöhinätapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa, tiedottaa ajankohtaisista pöhinätapahtumista, ja pitää huolta pöhinäkulttuurin hyvinvoinnista TKO-älyn sisällä. Pöhinätiimi järjestää myös omia hackathon-henkisiä tapahtumia, kuten kevään Laudekoodit ja syksyn Fuksikoodit.
Ilmoita kiinnostuksesi pöhinävastaavan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Pöhinätiimi // Hustle team
Pöhinätiimin jäsenet auttavat pöhinävastaavaa tiimin tehtävissä, ja sen järjestämissä tapahtumissa taitojensa ja mielenkiintonsa kohteiden mukaisesti. Pääasiallisesti pöhinätiimi luonnollisesti pöhisee koviten.
Ilmoita kiinnostuksesi pöhinätiimiä kohtaan hallintowikissä.
Toiminnantarkastajat // Auditors
Toiminnantarkastajat tarkastavat vuoden päätyttyä yhdistyksen kirjanpidon ja varmistavat että yhdistyksen hallinnossa on noudatettu yhdistyslakia ja yhdistyksen sääntöjä sekä toimittavat tarkastuksesta toiminnantarkastuskertomuksen yhdistyksen kevätkokoukseen. Vuoden varrella hallitus saattaa myös ajoittain pyytää toiminnantarkastajilta jo etukäteen neuvoa hyvän hallinnon toteuttamisessa omassa toiminnassaan. Toiminnantarkastajien tulee olla riippumattomia, joten yhdistyksen hallituksen jäsenet ja merkittävimmät vastaavat eivät voi toimia toiminnantarkastajina. Toiminnantarkastajia valitaan kaksi kappaletta.
"Toiminnantarkastus sopii hyvin esim. ex-aktiiveille tai epäaktiiveille. Perinteisesti toiminnantarkastajat on palkittu toiminnantarkastuksen valmistuttua mutta palkkion periminen yhdistyksen hallitukselta on monesti osoittautunut viran haastavimmaksi ja eniten kärsivällisyyttä vaativaksi osuudeksi."
- - Eetu Mattila, toiminnantarkastaja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi toiminnantarkastajan virkaa kohtaan hallintowikissä.
Varatoiminnantarkastajat // Vice-auditors
Molemmilla toiminnantarkastajilla on henkilökohtainen varahenkilö.
"Varatoiminnantarkastaja on kevyt virka, josta on hieno näköala TKO-älyn toiminnan ytimeen. Käytännössä olet mukana toiminnantarkastuksessa, silloin kun päätoiminnantarkastaja on estynyt."
- - Milla Kortelainen, varatoiminnantarkastaja 2020
Ilmoita kiinnostuksesi varatoiminnantarkastajan virkaa kohtaan hallintowikissä.