Tuutorit 2017

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2017 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Fuksi- ja tuutorivastaava Outi Jussila

Outi.jpg

Outi Jussila

 • email: outi.jussila ät helsinki.fi
 • Puh: 050 4623532
 • IRCnet: kappass
 • Telegram: kappass

Moikka! Oon tosiaan toinen fuksi- ja tuutorivastaavista, katon siis että tuutorointi toimii ja fuksit pääsee vauhtiin mukaan! Mulla nyt kuudes vuosi yliopistolla alkaa ja sen mukana maisteriopinnot. Ensin opiskelin pari vuotta kielitiedettä ja -teknologiaa keskustakampuksella (eli sekin paikka tuttu, jos sulla on siitä kampuksesta jotain kysymystä mielessä) ja nyt muutama vuosi on tullu käpisteltyä. Kuten mun opiskeluhistoriasta voi nähdä, oon tosi kiinnostunut sekä puhutuista että ohjelmointikielistä. Hihasta saa siis tulla nykäisemään muullakin kuin suomen kielellä, ootan innolla!

Opiskelun lisäks oon kokeillu meidän ainejärjestö TKO-älyn lan-, bile-, gamejam- ja pöytäjuhlatiimiä sekä hallitusta ja pyörin meiän erilaisissa tapahtumissa. Tulkaa tekin, syksyllä on kaikkea siistiä tiedossa!

Tervetuloa, opiskelkaa, iloitkaa, ja kysykää paljon kysymyksiä, silleen saatte parhaat vinkit opiskelijaelämään :)

Fuksi- ja tuutorivastaava Laura Paajanen

Mimi.JPG

Laura Paajanen

 • email: etunimi.sukunimi ät helsinki.fi
 • Puh: 040 8430943
 • IRCNet: mimi + satunnainen määrä alaviivoja
 • Telegram: sao2fd

Moikka, ja onnea opiskelupaikan johdosta!

Minä oon kolmannen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija, yliopistossa tosin jo vuodesta 2008 asti viihtynyt entinen kasvatustieteilijä. Liikun laitoksella Gurulan ja ruokalan välillä, saa tulla juttelemaan, saa soittaa tai laittaa viestiä, ja ehdottomasti saa kysyä, varsinkin niitä tyhmiä kysymyksiä. Lupaan että olen kysynyt samat kysymykset itse viimeisten kahdeksan vuoden aikana, ehkä jopa pariin otteeseen.

Kaikkien muiden fuksijuttujen lisäksi voi tulla mielellään juttelemaan esim. aiempien opintojen hyväksiluvuista, tai vaikka lapsiperhearjen ja opintojen yhteensovittamisesta. Kokemusta löytyy. Kaikesta ei opiskeluun liittyvästäkin tykkään jutella, paitsi peleistä. Älkää niistä puhuko, en ymmärrä kuitenkaan.

Nähdään Kumpulassa!

International tutor Valentin Abramenkov

Vallu.jpg

Valentin Abramenkov

 • email: valentin.abramenkov at helsinki.fi
 • Telegram / IRCNet: valdero

Hey all and welcome to your studies!

I'm a second-year computer science student at the University of Helsinki, before which I studied financial management at Haaga-Helia for quite a few years. Being born and raised in Helsinki and working in the IT field, I have a good amount of info about Finnish working life, people and culture. Come and chat about whatever!

In addition to tutoring duties, I'm the treasurer, member representative and an application evangelist at TKO-äly, our subject organization. Come and visit us at Gurula! In my spare time, I like to pretend to know how to code, how to play musical instruments and how to sing.


International tutor Henri Peurasaari

Fargate.JPG

Henri Peurasaari

 • email: henri.peurasaari at cs.helsinki.fi
 • Puh: 050 4929644
 • IRCNet: Fargate
 • Telegram: Gurula

Greetings, weary travellers and freshmen alike!

Contrary to what my picture might have you believe, I am not the brightest lightbulb in the glorious TKTL, although I do my best to increase the radius of the light that I can shed into this realm. As my quite high-flown use of the English language may hint at, I am a zealous Roleplayer and have experience especially on the Dungeon/Game Master's side of the screen and also enjoy playing videogames, but that much is likely to be expected from someone of our chosen subject.

If looking for me, I will usually be found in Gurula if I want to be found and since my abilities of leaving said common room of ours are horrendously bad, I tend to remain there quite late. Don't try and search for me in the early hours in the morning though(read: Anything before 13:00), you won't luck out that often! I also have some kind of responsibility for the common room, being one of those people that are supposed to be keeping it habitable AND restocking the food shelves. My duties in TKO-äly hardly end there though, since I am also the Chief editor of our paper, ReadMe, and enjoy meddling in the organisation business when- and wherever I can.

I wish all of you fresh arrivals a pleasant year with us! And trust me when I say this: IRC ain't dead!

Tuutori Valtteri Lakaniemi

Lakaniemi Valtteri 02.jpg

Valtteri Lakaniemi

 • Email: vlakanie at cs.helsinki.fi
 • Puh: 040 4152233
 • IRCnet: TheDuck

Moi kaikki!

Olen kolmannen vuoden opiskelija ja tuutorina toimin nyt toista kertaa. Olen ahkeroinut yliopisto-opintojani hieman ylitahtia ja siinä ohessa olen ollut myös ohjaamassa muutamaa kandivaiheen alun kurssia, joten minulta voi tulla kyselemään kyllä ongelmatilanteissa, lupaan auttaa jos vain suinkin osaan! Muutenkin juttelemaan saa tulla rohkeasti mistä tahansa :)

Vinkkinäni kaikille aloittaville fukseille on se, että lähtekää rohkeasti mukaan ainejärjestön toimintaan, mutta samalla muistakaa myös löytää tasapaino tapahtumien ja opiskelun välille! Itse fuksivuotenani keskityin vähän liikaa opiskeluun, ja tapahtumissa käyminen jäi hieman vähemmälle, mikä on hieman jälkikäteen harmittanut.

Tervetuloa opiskelemaan!

PS: kunnolliset fuksit irkkaa

Tuutori Aleksi Huotala

Aleksi.jpg

Aleksi Huotala

 • Email: aleksi.huotala at helsinki.fi
 • Puh: 040 7533740
 • IRCnet: alluh
 • Telegram: alluh1


Hei kaikki uudet opiskelijat, te tulevat käpistelijät! Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä!


Aloitan syksyllä kolmannen vuoteni yliopistolla. Taipaleeni on ollut melko mutkikas - aloitin opiskelun matematiikalla, mutta käpistely tuntui enemmän omalta alalta, joten tällä hetkellä opiskelen tietojenkäsittelytiedettä. Liikun laitoksella yleensä Physicum-Gurula -akselilla, ja minut tavoittaa tarvittaessa mm. IRC:n, sähköpostin tai Telegramin kautta.

Käpistelyssä pidän varsinkin hackathon-tapahtumista sekä siitä, että tietojenkäsittelytieteen alalla on mahdollisuus luoda tosi siistejä ja luovia juttuja monin eri tavoin. Suosittelenkin osallistumaan ainakin yhteen hackathoniin, kun niitä järjestetään! Näissä on mahdollisuus tutustua IT-alan yrityksiin tarkemmin sekä saada jopa työpaikan, jos käy flaksi. Ja mikä tärkeintä - koodataan kreisejä juttuja hyvässä seurassa!


Olen assaroinut yliopistolla ohjelmointikursseja, eli jos kaipaat apua ohjelmoinnissa tai muuten vain ohjelmointiin liittyvissä asioissa, niin tule kysymään! Jos sinulla on mielessä jotain matemaattista tai mietit opiskelevasi matematiikkaa sivuaineena, niin minulta saa myös noihin apua pyydettäessä.

Onnea uusiin opintoihin ja nähdään syksyllä!

Tuutori Ville Talonpoika

Villetalonpoika2.png

Ville Talonpoika

 • email: ville.talonpoika at helsinki.fi
 • Puh: 040 5431179
 • IRCnet: Nanofus
 • Telegram: nanofus

Heps! Tervetuloa käpistelyn ihmeelliseen maailmaan, melko nuoren tieteenalan käymättömille korpimaille. Syksyllä aloitan ensimmäisen maisterivuoteni, ja koetan samalla olla hyvä tuutori teille! Tulin taannoin sisään Moocin kautta, ja sen jälkeen olen käynyt vähän kaikennäköisiä kursseja ympäri yliopistoa. Opiskelujen ohessa väkertelen videopelejä ja kulutan suuria määriä sekä kyseistä mediamuotoa että muuta kulttuuria. Lauta- ja korttipelit, luova kirjoittaminen ja geokätköily ovat myös lähellä sydäntäni. Silloin tällöin vedän Magic: The Gathering -iltoja. Minusta saa varmaa juttuseuraa Tekiksen tapahtumissa ja autan mielelläni opiskeluasioissa. Hauskaa ja opintopisteikästä syksyä!

Ruotsinkielinen tuutori Saska Dönges

Saska.jpeg

Saska Dönges

 • email: etunimi at cs.helsinki.fi
 • IRCnet: Saskeli

Moi!

Olen kolmannen vuoden opiskelija. Oman opiskelun lisäksi ohjaan myös aika paljon. Multa voi tulla kysymään ainakin TiRa ja Tiralabra kursseista. Myös matikan sivuaineopinnoista olen suhteellisen hyvin perillä.

Jollen ole jossain muualla tekemässä jotain hyödyllistä, minut löytää yleensä joko gurulasta tai gurulan välittömästä läheisyydestä.

Ainii ja samma på svenska. För att jag är svenskspråkig datavetartuutor.

Tuutori Elisa Nurmi

ElisaN.jpg

Elisa Nurmi

 • email: nurmi.elisa at gmail.com
 • Puh: 0405751195
 • IRCNet: elisanur


Hei kaikille ihanille uusille fukseille!

Aloitin opinnot syksyllä 2016 ja ensimmäinen lukuvuosi on ollut huikea! Oon niiiiiin älyttömän onnellinen että teitte saman valinnan, ette tuu katumaan sitä! Yliopistolla oon tavannu mahtavia ihmisiä, saanut jo nyt toivottavasti elinikäisiä ystäviä ja välillä tullut aika hulluks kurssien kanssa. Toisille kurssit on helppoja, toisille todella vaikeita, eikä kaikki myönnä ääneen niiden olevan vaikeita tai työläitä. Kaikesta voi kuitenkin suoriutua hyvin oikealla asenteella ja itselle sopivalla työmäärällä!

Pidän tanssimisesta, musiikista, laulamisesta ja kaikenlaisesta hassuttelusta. Takataskusta löytyy myös sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan ammattioikeudet. Autan mielelläni kaikenlaisissa asioissa, joten saa vapaasti laittaa tekstiviestiä, sähköpostia tai tulla juttelemaan lipastolla! Opiskeluun liittyvistä asioista osaan ehkä parhaiten neuvoa mooccilaisten asioista, sivuaineen hyväksiluvuista ja joistakin kursseista. Matikka ja algoritmit ei oo mun vahvuuksia toistaseks :D. Töiden puolesta mulle on tullu tutuksi moni mikkisoftan asia kuten PowerApps, Flow, Sway ja sen semmoset Office 365 sovellukset, Azure-pilvipalvelut, Visual Studio ja esim. ASP.NET MVC webbisovellukset.

Nähdään pian ja tervetuloa!


In English: Hi to all fabulous freshmen and other awesome stalkers!

I started my CS studies fall 2016 and it's been fantastic! So glad you made the same choice, you won't regret it. I love music, singing, dancing and all sorts of sports. I used to be a public health nurse, and worked as a nurse for two years before these studies. I'll gladly help with any questions what so ever.

I like to meet new people, so just text me, email me or come to talk to me at uni if you feel like! I'm unfortunately not active with IRC. I recommend to spend time at the uni and come to many many events, which is in my opinion the best way to meet like minded people and get great motivation for going to lectures if you're even a bit social personality:)

Few words about the studies: they have been sometimes very hard for me, but even the hardest courses are completely manageable with the right amount of work (for some its little and for some its a lot :D). Good attitude is the key for success at everything!

See you at the uni! xoxo

Tuutori Mauri Karlin

Mauri.jpg

Mauri Karlin 🐼

 • Email: karlin@cs.helsinki.fi
 • Puh: 040 7422136
 • IRCnet: Rovaniemi
 • Telegram: Rovaniemii

Moro uudet opiskelijat!

Olen toisen vuoden opiskelija ja juuriltani vahvasti Rovaniemeläinen. Edellisinä opintoina lukio Rollossa ja media Torniossa, missä myöskin häärin tuutorina. Ulkopaikkakuntalaisille lohdutuksena, että vaikka Helsinki aluksi tuntuukin pöhinäkeskukselta, niin kyllä tähän hälinään kohtuullisen nopeasti tottuu.

Vietän gurulassa paljon aikaa, ja varmasti löydätte minut pölyttymästä sieltä tulevanakin lukuvuonna. Tulkaa rohkeasti nappaamaan hihasta, mitä ikinä onkin mielessä. Tänä syksynä ohjaan Lapiota sekä tietorakenteet ja algoritmit kurssin harjoitustöitä, eli niissä ainakin osaan jeesiä.

Onnea opintoihin sekä elämään. Pidetään hauska syksy!

Tuutori Mikko Rinta-Homi

Kassa.jpg

Mikko Rinta-Homi

 • Email: mikko.rinta-homi at helsinki.fi
 • Puh: 0400 943176
 • IRCnet: Migho
 • Telegram: Mighop

Heippa kaikki uudet opiskelijat! Meikäläinen on Mikko ja alotan nyt kolmannen vuoden opiskelujani. Oon alun perin kotosin Etelä-Pohjanmaalta (tuutte ehkä oppiin tarkemmin et mistä) ja Moocilla tulin aikoinaan sisään yliopistoon.

Oon toisen vuoden järjestöaktiivi ja tuutori. Viime vuonna olin meidän ainejärjestön TKO-äly ry:n rahastonhoitajana ja tänä vuonna yritystiimin jäsen. Voin lämpimästi suositella järjestöaktiivin nakkia ja kannattaa koittaa käydä hallituksen kokouksissa eli halkoissa. Aktiivina saa paljon kavereita ja mielekästä tekemistä koulun ohelle! Ircistä ette mua hirveän helposti tavoita jos ollenkaan, mutta Telegramissa olen aktiivinen ainakin fuksikannulla. Ootte ehkä nähnyki mut siellä pärisevän ihmisille, mut vaikka oonki melko vilkas suurisuu niin mua ei kannata peljätä. Sivuaineenani on tuotantotalous ja jotkut kutsuvat kaappiteekkariksi sähkötekniikkaharrastuksen vuoksi. Lempisana on kintaanhankintaankin ja toteemieläintä en kerro.

Mulle voi tulla puhumaan ainakin aktiivihommista, opiskeluista ja ööh salee mistä vaan. Muistakaa osallistua fuksitapahtumiin, ettette vaan syrjäydy rauhassa. Tervetuloa!

Tuutori Jani Luukko

Janluu.jpg

Jani Luukko

 • Email: jjluukko ✨ cs.helsinki.fi
 • Telegram / IRCnet / Matrix: janluu

Moi! Siistii, että olet päässyt opiskelemaan Kumpulaan! Aloitin itse opiskelut kolme vuotta sitten päästyäni sisään Moocin kautta ja nyt alan olemaan maalissa kanditutkinnon suhteen. On siis aika kertoa teille miten tää homma menee.

Mun nimi on Jani, mutta hyvin usein saatat törmätä siihen että minua kutsutaan janluuksi. Either is fine. Olen alunperin muuttanut Helsinkiin Riihimäen seudulta, joten mikäli esimerkiksi asunnonhaku tai täällä selviytyminen askarruttaa niin tuu vetäsee hihasta tai laita viestiä. (Yölliset huohotuspuhelut sopimuksen mukaan.) Jonkinasteisena landespedenä oon ollut samassa tilanteessa kuin sä, kuten myös monet muutkin tuutorit.

Koodauksen ja yleisen tietoteknisen näpertelyn lisäksi mua kiinnostaa kahvihifistely, elektroninen musiikki yleisesti, keikat ja erinäiset klubi-illat. Olen myös aiemmin järjestänyt erinäisiä tapahtumia ja vierailuja kulttuuri- ja vapaa-aikatiimissä, joten mikäli aktiivihommat TKO-älyssä kiinnostaa niin niistä voi tulla myös kysymään minulta.

Tuutori Irene Nikkarinen

Irene.jpg

Irene Nikkarinen

 • Email: irene.nikkarinen at helsinki.fi
 • IRCnet: petitcharp
 • Telegram: petitcharp

Hei sä onnekas, tervetuloa yliopistoon!

Oon Irene, toisen vuoden opiskelija Helsingistä. Aloitin ohjelmoinnin varovaisesti ja ilman mitään aikaisempaa kokemusta MOOCilla, innostuin, ja kurssi johtikin tietojenkäsittelytieteen laitokselle. Voin siis vakuuttaa, että vaikkei olisi halaillut tietokoneita jo kehdossa, voi opinnoissaan pärjätä vallan mainiosti. Jaksakaa vaan googletella ja kysellä tyhmältäkin tuntuvia kysymyksiä. Vapaa-ajalla kulutan leffoja, museoita ja kaikentasoista kulttuuria, ja ihan reilun määrän myös gurulan sohvia. Alalla kiinnostaa erityisesti tietojenkäsittelytieteen ja matikan liitoskohdat, mutta jos nyt ollaan ihan rehellisiä, niin kaikkihan täällä on ihan hiton siistiä.

Neuvoni uusille fukseille on, että vaikka opinnot voikin pitkälti suorittaa omasta sängystä kalsareissa, tulee jokaiselle jossain vaiheessa seinä vastaan, ja silloin kannattaa oikeasti mennä pajaan tai irciin pyytämään apua. Tyhmintä mitä voi tehdä on antaa oman ylpeyden tulla oppimisen eteen! Lisäksi telegrammista saa notifikaatiot mutelle.

P.S. Kunnollinen käpistelijä pystyy muuttamaan tapojaan, jos löytää uuden ja kätevämmän tavan viestiä.

Tuutori Joonas Sarapalo

Joonass.jpeg

Joonas Sarapalo

 • email: etunimi.sukunimi at gmail.com
 • Puh: 050 3031139
 • IRCnet: joo_nas
 • Telegram: joonaspoonas

Moi. Olen kolmannen vuoden käpistelijä ja toista kertaa tuutorina. Olen myös mukana muutamassa TKO-äly:n tiimissä.

Irkkiä käytän laiskasti ja kännykkään vastaan huonosti (telegram on hyvä idea jos pakko saada kiinni). Käyn lähes päivittäin koululla, joten mut löytää aika helposti gurulasta.

Vinkkinä fukseille: nolla kokemus ohjelmoinnista on nou hätä. Tärkeintä on että tulette paikalle ja aloitatte opiskelut reippaalla asenteella. Koululla (ja irkissä/telegrammissa) tulette saamaan apua kaikkiin opiskelua koskeviin ongelmiin.

P.S. IRC, telegram, sähköposti... ihan sama. Kommunikoikaa ihan miten haluatte.

Tuutori Saara Peltomäki

SaaraP.JPG

Saara Peltomäki

 • email: etunimi.sukunimi at gmail.com
 • Puh: 050 3476688
 • Telegram: saaramonkey

Moi! Alotin opiskelut tietojenkäsittelytieteiden laitoksella syksyllä 2016 ja uskoisin olevani hyvä esimerkki siitä, ettei tarvitse olla aiempaa ohjelmointikokemusta tai pitkää matikkaa taustalla pärjätäkseen opinnoissa! Oma aktiivisuus ja halu oppia vie jo pitkälle. Helpointa on pysyä kärryillä jos jaksaa ravata laitoksella luennoilla ja harkkapajoissa, mutta apua tehtäviin löytyy myös irkkikanavilta ja nykykehityksen vuoksi telegramista.

Kouluhommaa ja sosiaalista menoa löytyy vaikka joka illalle jos jaksaa, muista kuitenkin kohtuus kaikessa! Fuksisyksy on aika intensiivinen paketti, mukaan kannattaa lähteä oman jaksamisen ehdoilla! Ite harrastelin samaan aikaan aktiivisen epäaktiivisesti tanssia ja partiota, jotka toi hullunmyllyyn vähän kaivattua rytmitystä ja rutiinia.

Laita viestiä missä kanavassa vaan jos tulee kysyttävää!

Tuutori Jerry Tamlander

Aleksi.jpg

Jerry Tamlander

 • email: jerry.tamlander at helsinki.fi
 • Puh: 040 715 3618
 • IRCnet: Zappi
 • Telegram: Zappi

Heippa vain uudet fuksit!

Aluksi onnittelut huippuvalinnastasi tulla opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä!

Olen Jerry, toisen vuoden opiskelija ja alunperin kotoisin pelottavasta paikasta nimeltään Vantaa. Olen myös yksi elävä esimerkki siitä, että opinnot voi oikein mainiosti aloittaa lyhyellä matikalla ja ilman ohjelmointikokemusta. Aloitin omat opintoni suorittamalla MOOCin jonka kautta sain myös opiskelupaikan.

Toivottavasti sun fuksivuosi tulee olemaan yhtä mieleenpainuva kuin omani. Tapahtumia riittää paljon ja niissä kannattaa käydä! Ongelmatilanteissa voi aina kääntyä tuutoreiden puoleen, minut tavoittaa parhaiten telegrammissa.

Nähään syssymällä!

Ps. Käyttäkää Telegrammia

International tutor Matti Räty

Sieni2016.jpg

Matti Räty

 • email: matti.raty at helsinki.fi
 • Puh: 045 6342477
 • IRCnet: Sieni
 • Memegram: McTatti

Welcome to Helsinki University to study computer science! I hope you'll enjoy your studies here. I am an international tutor this year. I am starting my fifth year at the University, and my second year in master-level studies. Before Helsinki I lived in Loviisa in Southern Finland. I like cats, playing piano and (too much) video games.

Before University I had no programming experience, but I steadily learned to code and to love challenges it offers. Along programming in computer science I can delve as deep in to theory as I am able to withstand. Besides studies I found like-minded friends among my peers, and student organization which I can be proud of. I hope I can show different sides of our dear community and events worth remembering. Feel free to ask me questions about anything, or just chat with me at Kumpula or through my contact information above.

See you at fall!

Tuutori Maaret Ihamäki

Aleksi.jpg

Maaret Ihamäki

 • email: maaret.ihamaki at helsinki.fi
 • Telegram: iiret

Moi ja onnee opiskelupaikasta!

Oon itse tokan vuoden opiskelija, ja aloitin tietojenkäsittelytieteen opinnot viime syksynyä kohtuullisen ummikkona. Vaikka aiempaa ohjelmointikokemusta ei ennen syksyn ekoja kursseja vielä löytynytkään, niin hommahan lähti varsin kivasti rullaamaan. Siispä pelko pois, kyllä tähän juttuun pääsee mukaan, oli taustat mitkä hyvänsä! Ennen käpistelyä oon ehtinyt myös opiskella geologiaa kolmisen vuotta Turussa.

Fuksivuodessa on potentiaalia olla yksi elämäsi hauskimmista vuosista, joten kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Tapahtumaa ja aktiviteettia löytyy laidasta laitaan, ja jossei niitä tunne omakseen, niin aina voi tulla hengailemaan tuttuun ja turvalliseen Gurulaan. Sieltä mutkin useimpina päivinä löytää, ja jos ei, niin telegrammin kautta tavoittanee aina!

Tuutori Markus Holopainen

Aleksi.jpg

Markus Holopainen

 • email: markus.x.holopainen at helsinki.fi
 • Telegram: myzozoz
 • IRCnet: myzozoz

Terveppä vaan! Olen aloittanut 2016 syksyllä opiskeluni tietojenkäsittelytieteen laitoksella, pyörähdettyäni ensin Otaniemen kautta. Koin omana fuksivuotenani pakottavaa tarvetta osallistua kaikkeen mahdolliseen järjestettyyn toimintaan. Tämän seurauksena olen tällä hetkellä ainejärjestömme hallituksessa, liikuntatiimissä, biletiimissä ja lanitiimissä. Minulta saa siis tulla kysymään, mikäli kokee minkäänlaista vetoa TKO-älyn järjestämään toimintaan ja ei oikein tiedä mistä aloittaa.

Oma vinkkini teidän alkuelämään koulussamme on se, että ei kannata liikaa stressata mistään. Varsinkin syksyn menot vievät helposti mennessään, ja jos niinkuin minäkin huomaatte yrittävänne maistaa jokaista tarjolla olevaa kakkua, saattaa iskeä kaamea ähky ja ahdistus. Älkää panikoiko, sillä sitä varten teillä on tuutoreita, jotka hoitavat vaivanne (tai, noh... ainakin ohjaavat sellaisen ihmisen luo, joka osaa). Joten ei muuta kuin katseet tähtiin ja rohkeasti mukaan!

Tuutori Sami Lindqvist

Aleksi.jpg

Sami Lindqvist

 • email: sami.lindqvist at helsinki.fi
 • Telegram: zamizmi
 • IRCnet: zamizmi

Morjes! Aloitin opintoni syksyllä 2016 yliopistolla etsien muutaman vuoden omaa polkuani. Heti alussa olin päättänyt osallistua kaikkiin tapahtumiin joihin suinkin pääsen, ja tapahtumien myötä koin TKO-älyn ja käpistelyn olevan se "mun juttu". Olen kuluvalla kaudella TKO-älyn hallituksessa sekä yritysvastaavana tekemässä TKO-älyä entistä paremmaksi!

Syksyllä kannattaa ottaa ilo irti kaikista fuksitapahtumista ja tavata muita opiskelijoita! Lisäksi järjestettävät fuksiexcut eri yrityksiin antavat teille paljon lisätietoa, mihin tietojenkäsittelytiedettä voidaan hyödyntää!

Tuutori Tintti Rahikainen

Tintti.jpg

Tintti Rahikainen

 • email: kristiina.rahikainen at cs.helsinki.fi
 • IRCnet: tintti
 • Telegram: tintintti

Moi ja tervetuloa opiskelemaan! Mä oon Tintti ja alotan syksyllä neljännen vuoden yliopistolla. Päädyin käpistelemään vähän vahingossa, kun turhauduin valtsikaan hakemiseen, aloin tehdä MOOCia ja pääsin sitten sitä kautta sisään tänne. Ja hyvä niin, kyllä tää enemmän mun juttu on. Käpistelyn lisäksi tykkään mm. koirista, vaeltamisesta, maantiepyöräilystä ja maailmanparantamisesta.

Irkkaan aika vaihtelevasti, joten esim. Telegramilla saa varmemmin kiinni. Sähköpostikin toimii, kunhan huomaat että sähköpostiosoitteessa nimi on Kristiina.

Fuksisyksystä kannattaa ottaa ilo irti! Ite päätin aikanaan käydä kaikissa fuksisyksyn tapahtumissa, jonne pääsin ja sain kyllä tosi hyviä kavereita sillä tekniikalla.

Tuutori Teemu Piik

Teemu Piik
 • email: teemu.piik at helsinki.fi
 • IRCnet: bronssiherra / teepiik
 • Telegram: bronssiherra
Hei, aloitan itse nyt toista vuotta lipastolla käpistelyä ja olen myös valmistunut aiemmin Haaga-Heliasta liiketalouden tradenomiksi. Harrastan salibandyä, taekwondoa (myös valmennan), ulkomaisten keittiöden opettelua ja satunnaisesti kitaran pimpotusta. Akateemiseksi paheekseni voisin mainita historia ja etenkin sotahistorian, jota olen opiskellut tarha-ikäisesta asti. Ennen akateemisen uran alkua (jos amk lasketaan myös mukaan) soitin tosissaan kitaraa rokkibändissä, mutta ne hommat jäi sikseen. Olen tehnyt itselleni lupauksen, että yritän käydä tänä vuonna aktiivisemmin myös ihan kampuksella asti pyörimässä. Lisäksi minut saa kiinni parhaiten telegramista tai spostilla (toki myös WhatsAppista), ircistä sensijaan voi löytää ehkä 2 kertaa vuodessa. Minun vinkkinä tuleville fukseille on rohkeasti kysyä ja aktiivisesti etsiä tietoa aina kun jokin asia askarruttaa. Varsinkin alkuun uuden asian määrä on jäätävä, ja ikävä kyllä monista asioista tieto voi verkosta löytyä hieman kiven takaa, siksi kysykää vaan rohkeasti! Suosittelen myös Tko-Älyn tapahtumien kokeilemista monipuolisesti ja avoimin mielin.

Tuutori Katri Mattila

Aleksi.jpg

Katri Mattila

 • Puh: 040 8442037
 • Telegram: Katriie

Moi ja onnee opiskelupaikasta!

Itse pääsin opiskelemaan käpistelyä MOOC-ohjelmoinnin kautta, ja opiskelen täällä toista vuotta. Ennen opiskelupaikkaa hain samantyylisiin AMK:hin, joihin verrattuna yliopisto opiskelu vaikutti vähintäänkin pelottavalta. Huomasin kuitenkin, että kurssit eivät olekaan niin vaiketa ja pelkästään mielenkiinto opiskelua ja alaa kohtaan riittää täällä pärjäämiseen. Fuksivuonna kannattaa ottaa myös rennosti ja kehittää myös niitä sosiaalisia taitoja, sillä fuksivuosi on kyllä kokemisen arvoinen.

Harrastan teatteria, ja mulle voi tulla vapaasti juttelemaan speksistä tai mistä vaan. Lisäksi vapaa-aikani kuluu musiikin, kuntoilun ja pelien parissa. Mut tavoittaa parhaiten whatsapista tai telegrammista, mutta pyörin myös fuksitapahtumissa joten näkyillään sielläkin!


Tuutori Walter Grönholm

Walter.jpg

Walter Grönholm

 • Puh: 0440 908 742
 • IRCnet: Waffe (jos ikinä olen siellä)
 • Telegram: WaffeFIN

Heipparallaa!

Nimi on semmoinen kuin Walter tai Waffe ja olen (en niin) salainen TKT-agentti/tuutori Spektrumista, joka on ruotsinkielisten kumpulalaisopiskelijoiden ainejärjestö. Ollaan Saskan kanssa ruotsinkieliset TKT-tuutorit. Opiskelen kolmatta vuotta TKT:ä ja pitäis kandiakin kirjoittaa nyt syksyllä. Parasta fuksivuodessani oli fuksigrillaus (2015 fuksivuosi oli erityisen maukasta vuosikertaa). Näette minut joko tietokonepajoissa tai Spektrumin kahvilassa. IRCciä ei ole tullut käyttöön, mutta mut saa parhaiten kiinni WhatsApillä tai s-postilla. Outoja seikkoja minusta: Juon kahvia suolan kanssa ja minulla on miehekkäät pinkit haalarit keltasten sijaan. Lycka till inför gulisåret!

Tuutori Tom Thureson

Tom Thureson

 • email: tom.thureson@gmail.com
 • Telegram: Tuhmm

Intoa opintojen aloittamiseen!

Aloitin käpistelyssä syksyllä 2016.

Tuutori Julius Uusinarkaus

Julius.jpg

Julius Uusinarkaus

 • email: julius@uusinarkaus.com
 • phone: 0415250768
 • Telegram: @klusteri

Olen jenkkiverestä koostuva sosiaalinen toisen vuoden Kumpulalainen sekä ensimmäistä kertaa tuutorina. Harrastan järjestötoimintaa - Helsingin yliopistolla on ehtinyt toimia taloudenhoitajana, harrastejärjestöissä sekä ylioppilaskunnan politiikassa. Erinäiset projektit kiinnostavat aina myös, kuten teidän käyttöön tulevat uudistetut fuksipassit ja laulukirjat.

Kun en ole kokouksessa tai projektin uumenissa, minut löytää tekemässä jotain outoa tai absurdia, jos ihan vain siksi että voin. Ostin viime viikolla vahingossa mallinuken, sillä on nyt haalarit päällä.

Kysy HYYn päätäntäelimistä, seksipositiivisesta liikkeestä tai ihan mistä lystäät!