Tuutorit

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tältä sivulta löydät kuvaukset vuoden 2019 tuutorivastaavista ja tuutoreista.

Siinä missä tavallinen tuutori vastaa uusien opiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelun arkeen, fuksi- ja tuutorivastaavan toimeenkuvaan kuuluu pitää huoli ylemmän tason tiedonkulusta ja fuksitapahtumien käytännönjärjestelyistä. Lisäksi vastaavat ratkaisevat vastaan tulevia ongelmia, joihin tuutori ei esimerkiksi ole osannut vastata. Tuutorivastaavat ovat yhteydessä tuutorien lisäksi myös osaston suuntaan, joten ota vain rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia sinua arveluttaa.

Tuutorivastaavien yhteinen sähköpostiosoite on fuksivastaava ät tko-aly.fi

Fuksi- ja tuutorivastaava Outi Jussila

Outi4.jpg

Outi Jussila

 • email: outi.jussila@helsinki.fi
 • Puh: 050 4623532
 • IRCnet: kappass
 • Telegram: kappass

Moikka!

Oon Outi ja nyt kolmatta vuotta TKO-älyn fuksi- ja tuutorivastaavana. Luulen siis osaavani jo vastata suht moniin kysymyksiin ja odotankin, että tuutte haastamaan mua kaikella, mikä teitä mietityttää! :) Vastaavana toimimisen lisäksi vietän kolmatta vuotta hallituksessa ja neljättä LAN-tiimissä, sekä uutena virkana toimin opintovastaavana.

Alotan nyt syksyllä ite kolmannen vuoden maisteriopinnot tietojenkäsittelytieteessä, kandiopinnot alotin täällä vuonna 2015. Sitä ennen opiskelin keskustakampuksella yleistä kielitiedettä ja kieliteknologiaa pari vuotta ja "asustelin" Kielikeskuksella opiskellen kieliä. Erilaiset puhutut kielet onkin myös lähellä mun sydäntä. Opintojen vierellä oon töissä sanakirjafirmassa ja vapaa-ajalla kielten lisäksi harrastelen meidän ainejärjestön aktiivitoimintaa, telkkaria ja pelailua.

Mulle voi sitten tulla juttelemaan ihan mistä vaan, kertokaa itsestänne, kysykää lisää musta tai jakakaa murheitanne niin etsitään ratkaisuja, me vastaavat ja tuutorit ollaan teitä varten.

Ihan mahtavaa saada taas uusia opiskelijoita, onneks olkoon, tervetuloa ja nähdään!

Fuksi- ja tuutorivastaava Olli Keski-Hynnilä

Ollikehy.jpg

Olli Keski-Hynnilä

 • email: olli.keski-hynnila@helsinki.fi
 • Telegram: OlliKH

Mou

Aloittelen nyt neljättä vuotta tietojenkäsittelytieteitä ja tarkoituksena olisi että kandi on valmis silloikun sinä fuksi (2019) tätä luet. Ainejärjestöpuolelta kuulun tänä vuonna TKO-älyn (myöh. Tekis) hallitukseen ja olen toinen tekiksen fuksi- ja tuutorivastaavista. Näiden lisäksi olen onnistunut nakkiutumaan muutamaan muuhunkin tekiksen virkaan ja saatan mahdollisesti vielä assaroidakkin joitain kursseja.

Vuoden edetessä minut tulee todennäköisimmin löytämään erilaisista opiskelijatapahtumista. Pyörin myös satunnaisesti tai vähemmän satunnaisesti Kampuksella, pääasiallisesti Gurulassa tai Unisportin tiloissa.

Jos lukuvuoden aikana tulee jotain kysyttävää, niin kannattaa ja saa ehdottomasti kysyä. Parhaiten yhteyttä meikään saa Telegrammilla, mutta myös hihasta saa tulla nykimään jos jossain minuun törmää. Liittyivät kysymykset sitten opiskeluihin tai opiskelijatapahtumiin niin vastaan mielelläni, sekä saatan jopa olla avuksi!

Pitäkää hauskaa opiskelujenne aikana ja pyrkikää ehdottomasti tutustumaan uusiin ihmisiin. Opiskelukaverit ovat valtava voimavara, jos (ja kun) opinnot hajottavat

Tuutori Joonas Sarapalo

Joonass.jpeg

Joonas Sarapalo

 • email: joonas.sarapalo@helsinki.fi
 • Telegram: jontttu

Moi. Olen syksyllä viidennen vuoden käpistelijä ja jo neljättä kertaa tuutorina.

Mut tavoittaa varmaan helpoiten telegrammin kautta.

Vinkkinä fukseille: nolla kokemus ohjelmoinnista on nou hätä. Tärkeintä on että tulette paikalle ja aloitatte opiskelut reippaalla asenteella. Koululla (ja irkistä/telegrammista) tulette saamaan apua kaikkiin opiskelua koskeviin ongelmiin.

P.S. IRC, telegram, sähköposti... ihan sama. Kommunikoikaa ihan miten haluatte vaikka joku jäärä saattaakin mutista että fuksit on pilalla kun eivät irkkaa.

Tuutori Minna Iholin

Ihqminna.jpg

Minna Iholin

 • Puh: 0445779709
 • email: minna.iholin@helsinki.fi
 • Telegram: Taco_Mama

Hello!

Olen toisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Fuksivuosi oli huikean hauska, joten halusin ehdottomasti tulla opastamaan uusia fukseja sisään opiskeluun. Odotan syksyä tosi malttamattomana, joten mulle saa laittaa vaikka heti viestiä jos herää kysymyksiä opinnoista tai mistä tahansa muusta!

Ennen Kumpulaa tuli opiskeltua kauppatieteiden kandidaatti Aalto-yliopistossa. Oli kuitenkin hauska vaihtaa alaa johonkin vähän konkreettisempaan. Tietojenkäsittelytiede on ehdottomasti tulevaisuuden ala, oot tehnyt hemmetin hyvän valinnan!

Yritän käydä kampuksella, mutta varmemmin nähdään kuitenkin tapahtumissa, erityisesti TKO-älyn sitseillä, joilla hääräilen kokkina. Ruoka on muutenkin lähellä sydäntä, ja kesällä pyöritänkin tacokärryä yhdessä myös tietojenkäsittelytieteitä opiskelevan siskoni kanssa. Jos oikea meksikolainen kasvisruoka maistuu, niin kurkkaa Tacos Mamacita Facessa tai Instassa. ;)

Hauska syksy tulossa, en malttaisi odottaa että päästään tapaamaan! :)

Tuutori Hugo Holmqvist

Hugeli atkytp.jpeg

Hugo Holmqvist

 • email: hugo.holmqvist@cs.helsinki.fi
 • Puh: 0400 598202
 • Telegram
 • IRC: en käytä kauheesti koska IRC on kuollut, mut jaloviina tai hugeli

Moikka! Ja onnea opsikelupaikasta!

Aloitin itse syksyllä 2016, joten olen nauttinut opiskeluelämästä jo jonkin aikaa. Osaan varmasti vastata kaikenlaisiin kysymyksiin, joten jos ihmettelet jotakin, kysy ihmeessä 😊 Tuutoroinnin lisäksi, olen TKO-älyn hallituksessa rahastonhoitajana.

Fuksivuonna kannattaa tutustua uusiin ihmisiin ja kokeilla miltä opiskeluelämä tuntuu. Tämän takia TKO-äly järjestää juuri teille, fukseille, kasan tapahtumia joihin kannattaa osallistua.

Mulle voi tulla juttelemaan melkein kaikesta, eli rohkeasti vaan juttelemaan!

Tehdään tästä syksystä mahtava yhdessä!

PS: Olen finlandssvensk, eli voit puhua mulle ruotsia myös!

Tuutori Antwan Hommy

Homie.jpg

Antwan Hommy

 • email: antwan.hommy@helsinki.fi
 • Telegram: Antsax
 • mave: 150kg
 • kyykky: 200kg
 • LoL rankki: challenger

HALOO @channel !

Hiiohoi ja halojatapäivää! Huhuista huolimatta EN juossut alasti Otanniemen bileissä huutaen samalla "Gucci Gang". Oikeasti lauloin sitä.

Silloin kun en ulkoiluta profiilia, harrastuksiini kuuluu videopelit (aka nerd) ja potkupallo (aka athlete). Olen sosiaalinen ja rento joten tule vain juttelemaan mistä tahansa mitä mieleen popsahtaa (paitsi animesta, furreista tai muista japanipsykooseista). Olen omasta mielestäni hauska, kavereiden mielestä en. Lähin sukulaiseni on gorilla, josta olen perinyt karvaisen vartaloni. Tästä syystä käyn parturissa vain erottamassa niskakarvat perskarvoistani. Lempinimeni onkin Winston.

Mutta onneksi olkoon yliopistoon pääsystä ja tervetuloa munkin puolesta. Ja älä stressaa liikaa, me ollaan kaikki vähän erikoisii.

Hajotkaa 8:00 luentoihin, tiraan, tito-koneeseen, krapuloihin ja muhun.


Tuutori Pasi Alho

Paziz.jpg

Pasi Alho

 • email: pasi.alho@helsinki.fi
 • Telegram: valaskala

Morjensta! Olen toisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa siis tuutorina. Ennen käpistelyn aloittamista olin ollut työelämässä 10 vuotta, eli en ole ihan siitä nuorimmasta päästä opiskelijoita.

Itse en enää niin kaikenlaisissa juhlissa juokse, mutta yritän näkyä kampuksella sitäkin enemmän, lähinnä "työ"aikoina. Kotona vaimo ja kasa lapsia, niin suuntaan sinne aina illaksi. Harrastuksina pelaaminen (lautapelit, tietokonepelit, pakohuoneet) sekä harrastajateatteri. Opiskeluissa kiinnostaa tietoturva sekä pelikehitys, mutta saa nähdä mihin sitä pääsee.

Ja hei, jos jaksoit lukea näin pitkälle, upeaa! Ota rohkeasti yhteyttä kehen tahansa tuutoreista, me ollaan täällä teitä varten! Vasta-aloittaneena fukseilla saattaa olla miljoonapiljoona kysymystä, ja kaikkea saa kysyä. Laita viestiä tai tule juttelee.

International tutor / KV-tuutori Eemeli Paalimäki

Eemeli ja rotku.jpg

Eemeli Paalimäki

 • email: peemeli@ad.helsinki.fi
 • Telegram: iemeli
 • Super Smash Bros Melee main: Falco/Marth


Hello everyone!

I'm Eemeli, nice to meet you! I get easily enthusiastic about everything, and I'm psyched to be your international tutor for this year. I started my bachelor's in 2018 autumn, and I want to relive those first months from a different perspective. My passions include people, playing guitar, meditation, doing sports and travelling. I'm very keen to learn about new and different cultures, so that's why I applied as an international tutor. You can always send me messages via Telegram, and ask questions at the campus about Finnish culture, school-related or non-related stuff. I love to have a casual or deeper conversations, so you can always come and talk to me :)

Good luck with your exchange!

Ps. That little rascal in the picture is Rotkuli, you can follow her on instagram @rotkuli.