Ohtun ja ohtuprojektin hyväksilukeminen

Fuksiwikistä

Viralliset vaatimukset

Koulutusohjelman ohjeiden mukaan ohjelmistotuotantoprojektin hyväksilukuun vaaditaan vähintään 10 kuukauden monipuolista ja Ohjelmistotuotantoprojekti-kurssin tavoitteisiin sopivaa työkokemusta vähintään 3 hengen ohjelmistotuotantoprojekteissa eri tehtävissä (= useampia tehtäviä ryhmistä: esitutkimus, määrittely, suunnittelu, ohjelmointi, testaus, projektin vetäminen, ohjelmisto- ja laitteistohankinnat). Osapäiväinen työskentely muunnetaan kokopäiväiseksi kuten suppean suorituksen yhteydessä (1 viikko = 40 h).

Ohjelmistotuotanto-kurssin miniprojektin voi myös hyväksilukea, mikäli ohjelmistotuotantoprojektin hyväksilukemisen kriteerit täyttyvät. Ohtu-kurssia ei siis voi kokonaisuudessaan hyväksilukea, ainoastaan siihen kuuluvan miniprojektin.

Hyväksiluvun arvioinnissa 'vähintään 3 hengen ohjelmistotuotantoprojekti'-käsitteen tulkinta on varsin laaja - työkokemus voi olla myös toisenlaista IT-alan kokemusta, kunhan siihen liittyy jonkinlaista ketterää kehitystyötä. Epävarmoissa tapauksissa kannattaa olla yhteydessä vastuuopettajaan.

Hakeminen

Hyväksilukua kannattaa hakea kirjoittamalla sähköpostia suoraan projektin vastuuopettajalle Matti Luukkaiselle. Kerro viestissä omasta kokemuksestasi, etenkin Ohtun ja Ohtuprojektin aihepiirien alueilta, ja kerro myös työsuhteittesi pituudet.

Mikäli opettaja tulkitsee työkokemuksen riittäväksi, on seuraavana askeleena haastattelu hänen kanssaan, jossa näitä asioita käydään läpi. Haastattelun tarkoituksena on lähinnä varmistaa opiskelijan ammatillisen otteen taso.

Huomioitavaa

  • Ohtu-kurssin miniprojektin hyväksilukua voi hakea jo ennen kurssin aloittamista
  • Ohtuprojektin hyväksilukua voi hakea vasta ohtu-kurssin suorittamisen jälkeen
  • Ohtuprojektin hyväksilukeminen vaikuttaa myös muihin kurssikirjauksiin
    • Kurssia TKT50005 - Tietotekniikka-alan ammattitehtävissä työskentely (5 op) ei voi enää sisällyttää kanditutkintoon (se kirjataan 0 op:n arvoisena suorituksena, jota ei voi laajentaa).
    • Maisteritutkintoon kirjataan automaattisesti kurssi CSM90001 - Advanced Work Experience viiden opintopisteen laajuisena. Tätä suoritusta ei ole mahdollista laajentaa myöhemmin.