MSDNaa ja DreamSpark

Kohteesta Fuksiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Helsingin yliopiston, tietojenkäsittelytieteen osaston sekä Microsoftin sopimukset antavat opiskelijoille mahdollisuuden käyttää ja ladata monia Microsoftin tuotteita.

Office

Office365:n kautta saat käyttöösi Office 365 ProPlus -tuotepaketin. Tämä sisältää myös koneelle ladattavat versiot Office-työkaluista. Näiden tuotteiden käyttö on kuitenkin sidottu opiskelijastatukseen (tai vaihtoehtoisesti henkilökunnan jäsenyyteen), joten et voi käyttää näitä ikuisesti opiskelun päätyttyä. Lisätietoja asennuksesta Helpdeskistä.

MSDNaa

Tietojenkäsittelytieteen osastolla on MSDN Academic Alliance -sopimus Microsoftin kanssa. MSDNaa:han kirjaudutaan tietojenkäsittelytieteen osaston tunnuksilla erillisen tunnistautumissivun kautta. Palvelusta voit ladata muunmuassa Windows-käyttöjärjestelmän eri versiota (mukaanluekien palvelinversiot), sovelluskehityksen työkaluja ja muuta vastaavaa. Käytännössä tarjolla on kaikki paitsi Office-paketti. Palvelusta ladatut käyttöjärjestelmät jne. saa pitää opiskelun päätyttyä.

Huomaa kuitenkin että kun "tilattujen" tuotteiden käyttäavaimet eivät pysy järjestelmässä näkyvillä ikuisesti. Kirjoita ne siis johonkin talteen.

Linkki järjestelmään

Lisätietoa osaston vanhoilla sivuilla

DreamSpark

Tietotekniikkaosaston järjestämänä kaikilla Helsingin yliopiston opiskelijoilla on käytettävissään joukko Microsoftin ohjelmointityökaluja. Suosittelemme käyttämään MSDNaa:ta, koska se tarjoaa samat ohjelmistot ja vielä enemmän kuin DreamSpark. Sisään kirjaudutaan AD-tunnuksilla.

Lisätietoa Flammassa

Ohjelmistojakelu

Lisäksi Helsingin yliopiston ohjelmistojakelu tarjoaa ilmaiseksi muutaman ohjelman, esim. virustorjunnan ja palomuurin sekä tieteellisen laskennan ja geotiedon käsittelyn työkaluja. Sisään kirjaudutaan AD-tunnuksilla.